hugo 16.10.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Napiszcie ile was kosztowały okienka. Interesuje mnie różnica w cenie plastik/drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugipiotr 20.10.2003 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 WITAM WSZYSTKICH ....TAK ZACZYNAŁEM PRAWIE ROK TEMU PIERWSZYTEMAT O KLEMENTYNCE . PO ROKU JEDEN Z WIEKSZYCH TEMATÓW NA FORUM .CIESZĘ SIĘ ŻE TYLU JEST KLEMENTYNKOWICZÓW. JA DOPIEROTERAZ ZACZYNAM DZIAŁAĆ .DOKUMENTY ZWIAZANE Z OTRZYMANIEM WARUNKÓW ZABUDOWY I ADAPTACJA PROJEKTU - LUSTRZANE ODBICIE Z GARAZEM WYSUNIETYM LEKKO DO PRZODU ABY UZYSKAĆ WIĘKSZĄ PRZESTRZEŃ W CIĄGU NOCNYM. TU ZMIANA UKLADU . ZA GARAŻEM POM.GOSP.ŁAZIENKA I SYPIALNIE .KOMINEK DO LEWEGO ROGU .DZIENNY I KUCHNIA BEZ ZMIAN ,REZYGNACJA Z TOALETY NA RZECZ WIĘKSZEGO WIATROLAPU.MYŚLALEM O BUDOWANIU Z POROTHERUMU NA JEDNĄ WARSTWĘ +STYROPIAN ,ARCHITEKT PROPONUJE MAX (19 V 29 ) / WELNA /CEGŁA PEŁNA - NIE WIEM ILE DROŻEJ TO BĘDZIE ????.CO O TYM SĄDZICIE I JESZCZE JEDNO NA JAKICH FUNDAMENTACH STOJĄ WASZE DOMY LANE ,BLOCZKI CZY MOŻE JESZCZE COŚ INNEGO? pozdrawiam długi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 21.10.2003 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Ja buduję tak: U220+8cm wełna i lico K3 (U220-1,60zł; K-3-1,70zł; za wełne dałem na cały dom 1800zł.)Dołożyłem dodatkową ścianę fundamentową 10m (6m3 B7,5; 42m3 B15; 2000 bloczków 5 warstw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 22.10.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 U nas fundament został jak w projekcie (trójwartswowy: bloczek 25cm + styropian 5cm + bloczek 12cm). Natomiast ściany zewnętrzne nadziemia będą jednowartswowe z Porothermu 44 P+W. P.S. Piotr, nie pisz z wciśniętym CapsLockiem - fatalnie się czyta taki tekst. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 22.10.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Witam! Informuje ze - fu tfu odpukac - lada moment powstanie kolejna Klementynka I nie straszcie ze dom taki wielki. To naprawde moze wystraszyc młodego inwestora Magmi dzieki za informacje o tym watku. Bede tu zaglądać i informować o postępach. Budujemy lustrzane odbicie, z malymi zmianami adaptacyjnymi... Na dole zmiescila sie duza garderoba, wielka lazienka i spory gabinet. Wszystko to kosztem jednej sypialni. Wc o rozmiarach klaustrofobicznych ma byc przekształcone w spizarke. Okna i kominek jak w projekcie. Wentylacja wymuszona, powstaje projekt. Bardzo mi sie podoba ten domek, boje sie ze niedlugo juz tylko Klementynk abedzie mi sie snic po nocach ) Trzymajcie kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 23.10.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Witamy, pozdrawiamy i życzymy sukcesów budowlanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 31.10.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Kupilimy ten projekt przekonani , że w całej Polsce buduje się tylko dworkowe potworki i lukarnowo-wykuszowe cudactwa... A tu taka niespodzianka ! Mimo to po dokładnym przestudiowaniu tego forum dostaliśmy gęsiej skórki. Ta więźba , kominki , wentylacje... No i dylematy finansowe - jeżeli to takie wielkie , to przyjdzie nam zamieszkać w stanie surowym otwartym. Zastanawiamy się też , czy oferta solidnej ekipy ( po przestudiowaniu projektu ) za robociznę stanu surowego otwartego ( fundamenty , ściany zewn, wewn., strop, poddasze , schody ) = 25 tys.PLn to dużo czy O.K. ? Ale domek i tak jest ładny - my też tak jak Witek budujemy go na dużej wiejskiej działce , otoczonej starymi brzozami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 01.11.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 Moim zdaniem to bardzo dobra cena. Ale dużo zależy od cen lokalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 06.11.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 My zamówiliśmy okna plastikowe pięciokomorowe na zewnątrz jest kolor złoty dąb albo buk nie pamiętam w środku białe. Szprosy są międzyszybowe praktycznie identyczne jak w projekcie. Te szersze są dwuskrzydłowe reszta jednoskrzydłowe. Dzrzwi tarasowe mamy przesuwane bez szprosów. Za całość razem z tymi na górze (tam mamy okna 90 a nie drzwi balkonowe) ale bez dachowych zapłaciliśmy chyba ponad 13.000,00 ale pewna nie jestem to mąż załatwiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 06.11.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Siewonko, a kiedy będziecie je montować? Jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 06.11.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Zaczynamy właśnie dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 07.11.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 07.11.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Siewonko , jesteś na bieżąco :Czy to prawda , że okna PCV z obu stron w kolorze a'la drewno są o 40%droższe od białych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 12.11.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Dokładnie tak za kolor od zewnątrz 20% i od wewnątrz drugie 20%, no i osobno za szprosy. Przynajmniej tam gdzie my kupowaliśmy ale tak jest chyba we wszystkich firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 20.11.2003 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Trochę może monotematycznie , ale znowu o oknach : Jakie macie wymiary ona tarasowego i jaki sposób otwierania wybraliście ? ( to pytanie głównie do tych , którzy zdecydowali się na przesunięcie kominka .... ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 21.11.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Ha! Właśnie zgłębiam temat okien. Czekam na wycenę z Quercusa (b. porządne okna drewniane, ale niestety drogie), mam zamiar poprosić też o wycenę Stolbud Włoszczową, może Sokółkę? No i do kompletu jakieś PCV. Co do drzwi tarasowych, przesuwne wychodzą niestety drogo, przynajmniej drewniane. Zależy jeszcze jaki mają ten patent do przesuwania, bo mi pokazywano trzy rodzaje, każdy następny droższy... Szkoda, bo są super (zwłaszcza te najdroższe , za jedne 6000zł ). Siewonka zdaje się ma drzwi przesuwne, ale PCV - Siewonko, ile takie cudo kosztuje? Są jeszcze drzwi harmonijkowe i nad tymi też się zastanawiamy - jedno skrzydło normalnie się otwiera, a dwa pozostałe składają się razem na bok i całe drzwi są wdedy otwarte. Też fajne. Ale pewnie skończy się na zwykłych, otwieralnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 21.11.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 My mamy wysokość 2,10 szerokość 2,70 są przesuwane jedna część nachodzi na drugą która się nie otwiera. Robią wrażenie chodzą bardzo lekko, nie wiem jak to będzie w późniejszym uzytkowaniu ale narazie jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witeq 22.11.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 To wszystko prawda ale nie potrafilem zrezygnowac z zewnetrznego kominka po dotychczasowych doswiadczeniach z wieczornymi letnimi pogawedkami przy ognisku. Tak wiec zostalo jak w projekcie i chyba tez niezle . Ale pisze wlasciwie dlatego zeby sie podzielic radoscia wprowadzenia nowego porzadnego sprzetu do Klementynki , a mianowicie pieca co Atmos. Porzadna maszynka . Pozdrawiam klementowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 22.11.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 No i właśnie , my odwiedziliśmy kilka salonów okiennych i.. jedyna opcja , jak wchodzi w grę , to taka jak u Siewonki. Ale jest pewien szkopuł- wtedy okno będzie kończyło się niżej niż pozostałe ona w salonie Żeby okno mogło być wyższe , musiałoby być .. białe ( czym białe PCV różni się od PCV z okleiną ??! ) Dobrze , że jest zima , mamy trochę czasu na myślenie Jeszcze jedno - czemu przesuwając kominek w róg trzeba rezygnować z wersji zewnętrznej ? Nasz "adapter" stwierdził , że nie trzeba .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 22.11.2003 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Niektórym to dobrze Takie okienne dylematy - zazdroszczę. Donosze przy okazji że nasza Klementynka też rośnie jak na drożdżach, od poniedziałku zagęszczamy fudnament. A potem zrobi sie porzadek i budowa będzie sobie zimowac!! Wtedy może i ja pomyślę o oknach...albo o tym ile kosztuje stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts