Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

Widzisz rrmi, mozna o Tobie powiedzieć, że nie wiele wiesz o sytuacji w Polsce mieszkając w jackowie 8) /a propo czy moglabyś wskazać konkretnie gdzie, bo jakos to mi umknęlo :oops: /.

Ale ja "siedzę" wśród ludzi /tych troche lepiej sytuowanych w biurze/ i tych kompletnie niezamożnych na swojej wsi. Kobiety są wyważone w swoich sądach, staraja się mysleć dalej do przodu niż jutrzejszy dzień :wink:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olinek, w jakim Ty sie towarzystwie obracasz :o 8) :wink:

ja mysle , Majka , ze w dziwnym

:o :o :o

Chyba obracam się wśród ludzi przeciętnych - nie rozumiem dlaczego moje towarzystwo i to że wnioski które mi sie nasunęły uważacie za "dziwne" ? Może po prostu Wasze otoczenie jest ponadprzeciętne ?

Olinek, w jakim Ty sie towarzystwie obracasz :o 8) :wink:

ja mysle , Majka , ze w dziwnym

:o :o :o

Chyba obracam się wśród ludzi przeciętnych - nie rozumiem dlaczego moje towarzystwo i to że wnioski które mi sie nasunęły uważacie za "dziwne" ? Może po prostu Wasze otoczenie jest ponadprzeciętne ?

Olinku, nigdy nie mówiłysmy, że nasze jest lepsze. Może poprostu obracamy się wśród ludzi bardziej dojrzałych. Prosto mówiąc - w wieku przynajmniej średnim.

pozdrawiam

W tym wątku wyraziłem moje preferencje wyborcze. Ponieważ jestem zwolenikiem PISu nie mogę być zwolennikiem Cimoszewicza - pozwoliłem więc sobie na dygresję co SLD robi i jakich metod się ima aby osiągnąć wygraną w wyborach - wśród moich znajomych teza o wpływie fizycznego wyglądu na wynik wyborczy jest akceptowana i zapewniam Was że nie są to ludzi mniej dojrzali i wyważeni od Was. Wydaje mi się, że ten post powstał jako ankieta i nie tutaj jest miejsce do rozważań, czyje towarzystwo jest lepsze i bardziej dojrzałe. A RRMI nie powinna używać określenia "dziwne" w stosunku do ludzi o których nic nie wie. Na tym kończę. Pozdrawiam.

Widzisz rrmi, mozna o Tobie powiedzieć, że nie wiele wiesz o sytuacji w Polsce mieszkając w jackowie 8) /a propo czy moglabyś wskazać konkretnie gdzie, bo jakos to mi umknęlo :oops: /.

Ale ja "siedzę" wśród ludzi /tych troche lepiej sytuowanych w biurze/ i tych kompletnie niezamożnych na swojej wsi. Kobiety są wyważone w swoich sądach, staraja się mysleć dalej do przodu niż jutrzejszy dzień :wink:

do jackowa daleko , ja przez mostki od NY

I ZGADZAM SIE Z TWOJA OPINIA o kobietach

chyba mnie nie zrozumialas :(

a sytuacje Majo jest mi znana

wracam i sledze wszystko caly czas

moja kolezanka , raczej niezamozna wzdycha do komuny , bo wtedy wszyscy mieli prace , i dopoki bedzie takie myslenie , bedzie bieda

olinku jesli urazilam , przepraszam , ale jak widzisz ten watek zrobil sie troche zartujacy

ale podtrzymuje , ze nie wszystkie kobiety , ... :wink: i nie 60%

ludzie wzdychają do komuny, bo nie chcą, lub nie umieją brać odpowiedzialności za swoje życie.

tęsknią za " czy się stoi, czy się leży tysiąc złotych się należy",

a zapominają o takich kwiatkach jak: kolejki, kartki, zamknięte granice, cenzura itd.

to ci którzy pamiętają,

a młodsi też często tęsknią, bo nasłuchają się jak to kiedyś było wspaniale, tanio, bezpiecznie itd.

przeciętny nastolatek wiedzę o PRL - u czerpie od swoich dziadków,

w programach szkolnych jest 1 godzina lekcyjna na wytłumaczenie zjawiska zwanego PRL

ppewnie stąd ten wszechobecny sentyment

ludzie wzdychają do komuny, bo nie chcą, lub nie umieją brać odpowiedzialności za swoje życie.

tęsknią za " czy się stoi, czy się leży tysiąc złotych się należy",

a zapominają o takich kwiatkach jak: kolejki, kartki, zamknięte granice, cenzura itd.

to ci którzy pamiętają,

a młodsi też często tęsknią, bo nasłuchają się jak to kiedyś było wspaniale, tanio, bezpiecznie itd.

przeciętny nastolatek wiedzę o PRL - u czerpie od swoich dziadków,

w programach szkolnych jest 1 godzina lekcyjna na wytłumaczenie zjawiska zwanego PRL

ppewnie stąd ten wszechobecny sentyment

Czy sie stoi czy sie leży... to fakt, prowadziło do zaniku ambicji oraz kombinatorstwa.

Ale uważasz ,że teraz jest lepiej?Widząc nędzę co rusz,słysząc ciągle że na Twoja emeryturę kasy nie będzie,podatki w górę,afera goni aferę,bezrobocie(choć to akurat nie do końca),państwo które ma swoich obywateli w...poważaniu.

A zobacz co ta prawica (wcześniej pisuary np sie inaczej nazywali, albo po itp) zrobiła?

Nie to żebym bronił lewicy ,ale zauważ że wiekszość z kandydujących już przy korycie była i...właściwie niczym konkretnym się nie wykazała.

Tak ,że osobiście uważam że wybory naprawdę niewiele zmienią dopóki jako władza będzie występował ktoś wcześniej z nią powiązany - i to bez różnicy czy z lewa czy z prawa.

rrmi, rany ależ My mamy identyczne zdanie :D

Chyba mam problemy z wysławianiem się :(

tez tak mysleMajko :wink: ,ja za wolno pisze :lol:

Rytuniu deal !!!

olinek napisał:

trzeba by było kobietom odebrać czynne prawo wyborcze bo one zawsze głosują kierując się "przystojnością" kandydata i są tak psychicznie zbudowane że ulegają wszelkim krętactwom facetów. Oczywiście mowa tutaj nie o wszystkich kobietach - ale jakieś 60 % ten opis wg mnie obejmuje

ja nie mowilam o pogladach politycznych , masz prawo do wlasnych

mowilam o Twoim spojrzeniu na kobiety , nie mam wplywu na to , ze kobiety w Twoim otoczeniu podejmuja decyzje wyborcze w oparciu o urode kandydatow

stan majatkowy Majko nic tu do rzeczy nie ma .

Inaczej bym to nazwala.Tyle , ze jedno z drugim jest scisle powiazane , Dlatego zwrocilam na to uwage.

Zrobilo mi sie tez przykro , ze pomyslales , ze mam obiekcje do Twoich pogladow na PIS.

TU KAZDY MOZE SIE WYPOWIEDZIEC .

milego weekendu

Tak ,że osobiście uważam że wybory naprawdę niewiele zmienią dopóki jako władza będzie występował ktoś wcześniej z nią powiązany - i to bez różnicy czy z lewa czy z prawa.

niestety, musze sie zgodzic,

wszyscy ktorzy startuja juz byli u wladzy i jakos specjalnie sie nie wykazali, niestety,

ale zauwazcie, ze madrzy ludzie za wladze sie nie biora, wykonuja swoje zawody, bo na nich sie znaja i sa profesjonalistami,

normalny czlowiek nie ma ochoty babrac sie w polityce

jeszcze o Cimochu I Kwasniewskiej: jak facet mowi nie, to niech sie tego trzyma, jak on potem bedzie decyzje np w sprawie podpisania ustaw podejmowac, dzis nie jutro tak - nie gwarantuje to jego stalosci pogladow,

Kwasniewska - bylam pelna podziwu dla niej, ze ani na moment nie dala sie wyprowadzic z rownowagi na przesluchaniu, ze nie znizyla sie do poziomu Wassermana, ale po tej decyzji reprezentowania, prowadzenia kampanii Cimocha to juz nie wiem co sie w tym kraju dzieje,

tak w ramach ciekawostki:

na Uniwersytecie Gdańskim do pracy doktorskiej prowadzone były badania

Czy polityka zmienia ludzi?

i wbrew obiegowej opinii wyszło, że NIE ZMIENIA

niby szokujące, ale...

do polityki trafiają różni ludzie, którzy chcą osiągnąć różne cele

i tak część chce zmienić, ulepszyć świat,albo po prostu uczynić go normalnym a część chce osiągnąć określone korzyści osobiste ( prestiż, dobra materialne, układy itd.)

od wyborców zależy czy rozpoznają odpowiednio wcześnie powody, jakimi kieruje się człowiek startujący w wyborach

Życzę nam wszystkim przemyślanych decyzji wyborczych, tego, żebyśmy mieli na kogo zagłosować i nie rozczarowali się,

tak w ramach ciekawostki:

na Uniwersytecie Gdańskim do pracy doktorskiej prowadzone były badania

Czy polityka zmienia ludzi?

i wbrew obiegowej opinii wyszło, że NIE ZMIENIA

niby szokujące, ale...

do polityki trafiają różni ludzie, którzy chcą osiągnąć różne cele

i tak część chce zmienić, ulepszyć świat,albo po prostu uczynić go normalnym a część chce osiągnąć określone korzyści osobiste ( prestiż, dobra materialne, układy itd.)

od wyborców zależy czy rozpoznają odpowiednio wcześnie powody, jakimi kieruje się człowiek startujący w wyborach

Życzę nam wszystkim przemyślanych decyzji wyborczych, tego, żebyśmy mieli na kogo zagłosować i nie rozczarowali się,

Rutyniu, świetne. Dlatego jeszcze nie zagłosowałe w forumowej ankiecie. Rozpoznaję. Ale czy uda mi się rozpoznać?

Mam takie pytanie: jeżeli wygra Cinmoszewicz (twu twu twu dajcie jeszcze deske to odpukam ) to czy Jola zostanie po raz trzeci pierwszą damą ? W trosce o dobro rodziny najjaśniej nampanującego mam gorący apel NIE DOPUŚĆMY DO ROZBICIA RODZINY :wink: I gwoli wyjąśnienia proszę mnie nie łączyć z LPR-em, czy frakcją mocherowych beretów pewnego radia :lol:

Mam takie pytanie: jeżeli wygra Cinmoszewicz (twu twu twu dajcie jeszcze deske to odpukam ) to czy Jola zostanie po raz trzeci pierwszą damą ? W trosce o dobro rodziny najjaśniej nampanującego mam gorący apel NIE DOPUŚĆMY DO ROZBICIA RODZINY :wink: I gwoli wyjąśnienia proszę mnie nie łączyć z LPR-em, czy frakcją mocherowych beretów pewnego radia :lol:

Nie no cos Ty! Myslisz ,że sie chłopy babami zamienią??? :D