Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sondaż Rzeczpospolitej dzis opublikowany:

Cimoszewicz - 28

Kaczyński - 19

Lepper - 17

Religa - 15

Tusk - 11

Można by wysnuć wniosek ze pozycja na liscie wsród pierwszej piatki zależy od długości nazwiska :-) Ale moze odwróci sie ta lista . Trzeba być dobrej myśli! Byłby wstyd żeby były członek PZPR potem SLD został prezydentem.

:lol: :lol: :lol:

..preferencje wyborcze w tym kraju zawsze były dziwaczne, prawda ? :wink: 8)

Absolutnie! Logika wyborów jest trudna do wytłumaczenia. Rozumiem że w sondażu naszym, muratorowym i tym Rzeczpospolitej Lepper ma takie wyniki jakie ma, bo ludzie deklaruja w nich swoje preferencje czesto dla zartu, ale w realnym głosowaniu też czesć ludzi faktycznie wrzuci do urn karte do głosowania z zakreślonym Lepperem ( nie wspominając o Tymińskim i całej reszcie tej egzotycznej zbieraniny ktorzy pojawiaja sie jak króliki wyciagane z kapelusza iluzjonisty). :-(

wyniki głosowania sa przerażające, czy wy naprawde zamierzacie głosować na Leppera ?

Jeżeli on zostanie prezydentem to ja sprzedaje dom i wyjeżdżam stąd :/

to naród wybiera na szczesie a nie ty

mysle ze poradzimy sobie bez ciebie

pa

A nie mówiłem, że będzie i śmiszno i straszno. Nasz narodowy folklor. Poklask zyskuje cham i bandyta mówiący że rozliczy wszystkie afery. Plujący na UE, ale kasujący 1,5 miliona PLN dopłat i 325 euro diety dziennie bez zmrużenia oka. Noooo, ja też bym gonił wszystkich aferzystów za taką kasę, nawet do samej Brukseli.

Dobrzykowice - obawiam sie że będzie problem ze sprzedaniem domu. Wystąpi nadmierna podaż.

Braliście kiedyś udział w takim sondażu? jeżeli tak, to czy odpowiadaliście serio, czy robiliscie sobie "jaja"?

Niestety nie :( [już ja bym im powiedział !! :lol:]. Zwykle pytanie jest takie "Gdyby wybory odbyły się dziś, na kogo pan/pani by glosował/a?", a nie zapominajmy, że działa tzw. Komisja Śledcza [czyt. trampolina do popularności i darmowy program propagandowy] i że wciąż nie ma tej ostatniej kropki nad Olejnik, tfu, nad "i".

Rozumiem że w sondażu naszym, muratorowym i tym Rzeczpospolitej Lepper ma takie wyniki jakie ma, bo ludzie deklaruja w nich swoje preferencje czesto dla zartu

Lepper i Cimoszewicz odskoczyli, i to bardzo odskoczyli, całkiem niedawno, a jakoś nikt się nie rozpisał, czemu ich wybiera. Tak sobie patrzę na nowych użytkowników i zastanawiam się, po co rejestruje się ktoś, kto potem nic nie pisze ? Że takie tendencje [do mieszania] są, starczy przypomnieć płaczka, który walczył jak lew o brak koniecznosci logowania w "Psychologu dyżurnym" :wink: [zazdroszczę ilości czasu i współczuję braku zainteresowań].

Jak słucham haseł Leppera "oni już byli!!!", aż ciśnie mi się na myśl "a my jeszcze nic nie mamy z tego rządzenia".

Zerkniemy po wyborach, nie tylko w te sondaże.

A egzotyka ? A proszę >>> Liwiusz Ilasz. Pluralizm, muzyka, kwiatki, pomniki.

Hymnu mi tylko brakuje na tej stronie :lol:

PS: wejdźcie w "Nowa Wizja Polski" i tam Forum :lol:

PONURY - wbrew swojej ksywce masz poczucie humoru :D

Liwiusz Ilasz zbawcą narodu. A tak na poważnie, to ten zawodnik jest kolejnym dowodem na moja tezę o polskiej emigracji made in USA, która "najlepiej czuje sie w Cepelii" i zyje w totalnym oderwaniu od polskiej rzeczywistości.

Cimoszewicz już wie, komu łapkę jak uścisnąć, kogo obwarczeć. W końcu podszwędywał się to tu, to tam przez te lata. No i nalepka " Ten od Kwaśniewskiego" : działa na niektóre drzwi niczym klucz uniwersalny.

Prezydent jest od reprezentowania kraju, załatwiania pewnych rzeczy właśnie przez owe drzwi. Czasem i kuchenne.

To jak syn znanego lekarza.." dobrze rokuje "

I mimo iż nie jest jak ojciec, już ma z góry uchylone wejścia.

Cimoszewicz jest odmiennej krasy ..

Jako jeden z nielicznych pomazańców jakoś nie dał powodów do bycia na 1 stronach brukowców ( a'la meble firmy xx są mniamniuśne )

Może właśnie dlatego ludzie postrzegają go tak, a nie inaczej (co ma odbicie w sondażach )

Nie skalany.. ( oprócz przynależności do pewnego plemienia ) 8)

Nic tak nie promuje wizerunku na Pierwszego jak pełne uzębienie i gustowny krawat.

O braku wystającego brzuchola nie wspomnę.

Ani o wzroście.

( fanka Tuska )

A ja nie głosowałum tu na nikogo - jakos nie bardzo mi ktokolwiek podchodzi. Markus co do "hamerykaców" to szczerze mówiąc zawsze mnie dziwi to ,że głosy wyborcze ma Polonia w wolnych krajach> skoro tam wyjechali i zostali to po co głosują tym bardziej ,że właściciwe całkowicie nie znają realiów życia w Polsce ,a tv polonia przekazuje mało prawdziwy obraz (mój brat tam jest i na polskich kanałach naprawdę nie ma co oglądać).

Inna sprawa to zwróćcie uwagę na rolę mediów w kreowaniu wizerunku kandydata.Na początku tylko kaczor i kaczor - no i w sondażach początkowo wygrywał w cuglach.

Mam goraca nadzieje,ze zaden lewicowy kandydat,ani chlopski, nie wygra tych wyborow.

Chlopski dlatego,ze oni zbyt mocno chca pomoc rolnictwu.Nie jestem przeciwnikiem pomocy,ale jak zaczynalem swoj biznes,to pomocy znikad nie mialem.Nikt tez nie pochylil sie nade mna,gdy bankrutowalem.

Wzmocnilo mnie to na tyle,ze po chwili otwieralem nastepny.

Ten cykl w moim zyciu,jak do tej pory,powtorzyl sie 2 razy.

Za to nikomu nie musze sie z wdziecznosci klaniac.

Wiem tez,ze poradze sobie chocby w piekle.

Lewicowi kandydaci natomiast,powinni byc ustawowo odsunieci od mozliwosci nie tylko kandydowania,ale tez sprawowania co wazniejszych panstwowych funkcji.I to nie dlatego,ze przystojni,ale dlatego,ze kilkadziesiat lat ich rzadow doprowadzilo do tego,co mamy dzisiaj.Bieda,bezrobocie,zacofanie technologiczne,postrzeganie Polski,a wiec Polakow jako ludzi,ktorzy maja duze mniemanie o sobie,co nie idzie w parze z osiagnieciami.Dlugo mozna jeszcze wymieniac.Nie ruszajac sie z fotela,po przegladzie codziennej prasy,az roi sie od dowodow tej tezy.

No i ten posocjalistyczny syndrom wyuczonej bezradnosci.

Wiesz Luc - wcześniej pisałem ,że obojętnie czy lewy czy tez prawy ,jak sie do koryta dorwie to traci wszelkie zasady. Co do biedy i bezrobocia to zaczęło sie niestety po czasie wolnych wyborów czyli za rządów prawicy(swoja drogą popatrz na wahania prawicy na lewo i odwrotnie).

Ale mimo wszystko jeśli nie będzie normalnego ,pozaukładowego prezydenta to lepiej na pewno nie będzie (a to się może skończyć drugim "wystrzałem z Aurory").

Co do biedy i bezrobocia to zaczęło sie niestety po czasie wolnych wyborów czyli za rządów prawicy(swoja drogą popatrz na wahania prawicy na lewo i odwrotnie).

Bieda i bezrobocie,ktore zaczelo sie w '90 ,to w prostej linii konsekwencja dziesiecioleci socjalizmu.

To cena,jaka trzeba bylo zaplacic,za przebudowe watlego panstewka.

Jego niepasujacej do rzeczywistosci gospodarki.

To wreszcie chyba najwiekszy problem - ludzie.Zachowujacy sie jakby przybyli z innej planety.Oczekujacy,ze ktos im da godna prace,za godziwe wynagrodzenie,w godnych warunkach.

Kazdy z nas zna ludzi,ktorzy przysiegaja,ze za socjalizmu bylo lepiej.

Bo panstwo troszczylo sie o czlowieka.

Kazdy z nas wie rowniez,ze zeby panstwo moglo pochylic sie nad Biednym Misiem ,to komus te pomocowe pieniadze musi zabrac.

Jezeli ktos tego nie rozumie,to podam przyklad jednego z moich nauczycieli,ktory zawsze w latach '90,czyli wtedy,gdy mialem z nim kontakt,twierdzil:

-wszystko co mam socjalistycznej ojczyznie zawdzieczam.No bo pochodze z 9-osobowej malorolnej rodziny.Socjalizm dal mi wyksztalcenie,prace,mieszkanie.I zyje teraz godnie.

Nie zdawal sobie sprawy,ze jego niemiecki odpowiednik mieszkal w swoim domu,jezdzil co najmniej vw.A za wszystko zaplacil sam.Nie ogladajac sie na panstwo.

Ta niewiedza przebija rowniez przez niektore posty tego watku.

Trzeba być dobrej myśli! Byłby wstyd żeby były członek PZPR potem SLD został prezydentem.

smarkate

trzeba być dobrej mysli :p

wygra Cimoszewicz :p

pa

Czy ty jesteś Karin bardzo młoda i nie pamietasz co to był PZPR? Jak sie wtedy żyło i jakie typy wstepowały do tej organizacji? Typy bez godności, bez kregosłupa moralnego, dla kariery oczywiscie, gotowe podpisac cyrograf z diabłem bo wiedzieli że bycie partyjnym przynosi z jednej strony korzysci i przywileje, zakupy w specjalnych sklepach, talon na auto, przydział mieszkania ale z drugiej strony zeszmacenie i przyjdzie za to zapłacić pogardą ze strony tych uczciwiych ludzi z zasadami którzy nie dawali się namówić na kolaboracje z przeciwnikiem. Bo to zawsze był przeciwnik, to byli "oni". Więc pamietaj że głosując na Cimoszewicza głosujesz na człowieka o określonej lokajskiej mentalnosci i pewnych cechach charakterologicznych. Tego nie da się tak po prostu wyzbyć to sie ma na zawsze. No nie zabronie Ci głosowac na Twojego faworyta, ale przynajmniej nie obnoś sie ze swoimi preferencjami bo to jednak jest wstyd popierać takie nieciekawe indywiduła.

Luc Skywalker a zToba to sie zgadzam w całej rozciągłosci :-)

dobrzykowice napisał

wyniki głosowania sa przerażające, czy wy naprawde zamierzacie głosować na Leppera ?

Jeżeli on zostanie prezydentem to ja sprzedaje dom i wyjeżdżam stąd :/

oj nie sprzedaż bo wg naczelnego mulata RP albo

-musiałeś ukrąść pieniądze na dom a więc Ci go zabiorą

-wziołeś kredyt i go spłacasz a więc kradniesz na spłaty wniosek jw

-wziołeś kredyt i go nie spłacasz to ..... szybciutko wypisuj deklarację członkowską Samoobrony :lol: :wink: - i jesteś gość.

PS ponieważ w PRL-u Donald-y były dla mnie symbolem dobrobytu głosuje na Donalda

Im więcej kandydat naobiecuje śliwek na wierzbie, tym lepiej. Cóż z tego że wyjdą robaczywki ?

Ano się zwali na garb przeszłości, niemożności , śmierdzące kukułcze jaja i wilcze doły.

Potem na nieodpowiednią koalicję sejmową i gospodarcze działania na niekorzyść po złości zostawione w spadku jako celowe..

Później na prowokacyjnie polityczne kurviki w oczach, jazdę po pijaku ( po syropie ) tudzież nieopatrzne podsłuchanie gadki w sejmowym wc.

I znów będziemy mięli ciekawe "spieprzaj dziadu " tudzież inne historyczne smaczki Polszczyzny.

Strasznie ciekawe czasy nastały.

Poczekajmy aż się imprezka rozkręci i posypią się reklamy.

Oczywiście jest to Twoje zdanie Luc.

Smartcat widzę ,że jestes zagorzałym antykomunistą i najchętniej wieszałbys na drzewach wszystkich którzy choć troche patrzą na lewo. Myślę ,że odrobine nienawiści mniej w Twoich wypowiedziach nie zaszkodziłoby.