Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

Pozwolę sobie na zacytowanie prasy bez żadnego komentarza z mojej strony:

"Rzeczpospolita" zastanawia się kim są ci, którzy deklarują poparcie dla marszałka Sejmu? Włodzimierza Cimoszewicza częściej wybierają kobiety. Marszałek nie ma wielu zwolenników wśród najmłodszych wyborców, między 18. a 29. rokiem życia. Jego elektorat to głównie Polacy od 30 do 65 lat. Im starszy wyborca, tym zwolenników Cimoszewicza więcej - podaje dziennik.

Ja ja sobie skomentuję :-). Odwolam sie do analogii biblijnej. Dlaczego Mojżesz tak długo wiódł Izraelitów ( 40lat) przez pustynię wyprowadzając ich z niewoli egipskiej ? Ano dlatego żeby wymarło całe pokolenie tych którzy pamietali tę niewolę, by bez obciążeń, bez niewolniczej mentalnosci zakładać swoje państwo. U nas też musi wymrzeć całe pokolenie tych skażonych czerwoną chorobą żeby mozna było budowac społeczeństwo na zdrowych zasadach. Serce cieszy że Ci młodzi zyjacy juz w nowej Polsce maja swoja samośwaidomośc i ze propaganda lewicowa ma znikomy wplyw na ich decyzje. Zastanawiająca jest natomiast postawa 30-40 latków :-(.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ciekawy ten ranking.

Niby posiadacze, niby w masie inteligentni, niby buduący,....

A stawiają na:

warchoła, pieniacza i burzyciela...

Jak będzie takie głosowanie w masie, to znawu będziemy Narodem Wybranym.

Cały probelm w tym, że Cimoszowi się pamięta slogan ubezpieczeniowy z czasu Wielkiej Wody,

Kaczory z nazwiska nie mają pomysłu co zrobić z tą Polską (rewanżyzm nie jest rozwiązaniem, a tylko o tym od nich słychać).

Kaczor z imienia, ma takie imię :( .

A reszta to służy do rozpraszania wyborców.

Znaczy znowu będziemy Narodem Wybranym.

A dzisiaj na komisjii śledczej d/s Orlenu kandydat na prezydenta zażądał wykluczenia wszystkich (oprócz posła Witaszka) członków komisji z przesłuchania jego samego jako świadka a potem zasugerował aby zgodnie z literą prawa (podobno po takim żądaniu komisja już go nie mogła przesłuchiwać) komisja zwróciła się o zgode do Prezydium Sejmu (czyli praktycznie do niego samego) na przesłuchanie jego samego po czym odwrócił się kuprem do Komisji i wyszedł

:wink: Spryciarz prawda :D

A dzisiaj na komisjii śledczej d/s Orlenu kandydat na prezydenta zażądał wykluczenia wszystkich (oprócz posła Witaszka) członków komisji z przesłuchania jego samego jako świadka a potem zasugerował aby zgodnie z literą prawa (podobno po takim żądaniu komisja już go nie mogła przesłuchiwać) komisja zwróciła się o zgode do Prezydium Sejmu (czyli praktycznie do niego samego) na przesłuchanie jego samego po czym odwrócił się kuprem do Komisji i wyszedł

:wink: Spryciarz prawda :D

No to ja też proszę o wykluczenie mnie z komisji sledczej d/s...no właśnie jakich spraw??? Co ja tu robię? Chybam wyborca jakiś czy cóś? :D

3-majmy sie razem a politykierstwo i złodziejstwo wyższych sfer zostawmy innym.Obawiam sie że niewiele możemy zrobić...( troszkę próbowałem na niższym szczeblu ,ale media sa zbyt..no właśnie jakie?).

Pozdrawiam

olinku ,a jak Ciebie wezwa do sadu to nie wolalbys , zeby Cie mama z wujkiem wlasnym przesluchiwala?? :wink: :lol: :lol:

czas sady polikwidowac , trybunaly i temu podobne , teraz to juz kazdy bedzie tak chcial

a jaka to bedzie wygoda dla wezwanych :lol: :lol: :lol:

najtrudniejszy jest pierwszy raz :roll:

Państwo prawa nam grozi :lol:.

Bardzo to ciekawe, nie mogę pojąć tego co zrobił.

Jedyne rozsądne rozwiązanie to próba zaanektowania części elektoratu Leppera, tej anarchizującej.

Ciekawe.

Pan Tomasz Lis odpuścił.

Też bym wolał kasiorkę z porządnej grupy medialnej niż ściskanie rąk innym ważniakom tego świata :lol:

Ale jaja ..Andrzej górą :roll:

Ale co sie dziwić, kiedy autorytet ...U nas niet

i chyba będziemy mieli posiusianego ( nieugryzionego) tym razem prezydenta :evil:

Jakby nie patrzeć to i tak postępy robimy

1.Poklepał najpierw konia po zadku a chwile pozniej podał ją krolowej :wink:

2.Niby magister ....lobbysta panow od ropy

3. No to będzie zagadka?