Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Karin,

ale jak ci postawię to może być to potraktowane jako Twój przychód i jeśli go nie wykażesz w PITcie :D , to możesz mieć kłopoty z władzą. A darowizny nieopodatkowane jakoś się skurczyły za renesansu PZPR...

czerwoni podnieśli większość stawek wszelkich podatków (ostatnia przegrana na szczęście batalia o olej opałowy to też ich cudo).

Tak czy owak grozi nam podatek od przytulania, jego zapowiedź to była propozycja Belki dot. zniesienia możliwości wspólnego rozliczenia podatkowego małżonków - najpierw każde niech buli osobno a potem nałóży się akcyzę pępkową (od narodzin dziecka - przecież to luksus móc pozwolić sobie na dziecko) :-?

Jana M. Rokity w TV jest dostatek - nie jego mi brak. Odżył w mediach zresztą też po komisji Rywina (wszyscy teraz chcą do komisji, oprócz Pana Prezydenta i Pana Cimoszewicza - w swojej opinii, tfu, tfu, na psa urok, przyszłego prezydenta). Standardy prezydenckie nam się obniżają... jak tak pójdzie, to prezydent powie kiedyś w telewizji, to ja Państwu życzę też miłego weekendu, bo ja teraz chrzanię sprawy wagi państwowej - jadę zbijać bąki na łonie, albo nie, postrzelam sobie do bocianów... i mi naskoczcie, he he he...

Czy zwróciliście uwagę że w tym poście typu "ankieta" wywiązała się dyskusja i polemiki "kto gorszy czy lepszy i dlaczego" a niewielu pisze na kogo oddało głos - a A. Lepper prowadzi :wink: . Może by założyć inny post - typowo dyskusyjny w którym możnaby wymienić poważne argumenty za tym lub owym (sądzę z przebiegu debaty w tym poście że nie z wszystkimi da się rozmawiać) i przywrócić stan wątku zgodny z zamysłem autora ? Pozdrawiam.

katerhasser

co do podatków to sie zgadzamy lecz prezydent nie ma tu nic do rzeczy

tylko posłowie jakich sobie wybieramy, to oni uchwalają podatki :evil:

prezydent przede wszystkim reprezentuje państwo na zewnatrz, powinien miec kulture i obycie

taki który bierze kierowce na ministra lub szarpie królowa angielska za rekę zeby pocałowac przynosi Polsce hańbe, obiecanki o 100 000 zł i puszczanie złodziei w skarpetkach to również psuje krew

realnie Cimoszewicz jest najlepiej przygotowany do tej roli muszisz sie z tym zgodzić jesli nie chcesz Leppera :-?

wcześniej miałes chyba inny podpis ?

"kataster jest be" czy mi sie pomyliło ? :roll:

Karin,

nie pomyliło Ci się - miałem "kataster jest beee" i dalej tak uważam.

ale ciągnąć tę maksymę za sobą to nudne i wolałem coś neutralnego, w końcu kotek też może spaść i nie będzie to miało rozdźwięku politycznego, o ile TPZ albo Zieloni nie ogłoszą, że to wina posłów (szczególnie z prawicy), bo ci nie przyjęli odpowiedniej ustawy o zabezpieczaniu płotów przed spadaniem kotów :)

co do uchwalania podatków i wyboru posłów - toż o tym cały czas mówię - podatki podwyższa szczególnie się mocą głosów lewicy. Cimoszewicz też stąd się wywodzi i nie słyszałem by kiedykolwiek opowiadał się za zmiejszaniem podatków. Jako prezydent też z pewnością nigdy nie poparłby takiej inicjatywy by nie zawieść swego zaplecza.

poza tym teraz wszyscy zawodowi politycy są szkoleni ja pieski w cyrku... mowa ciała, czułe słówka, piękne oczy - nawet Lepper przeszedł niesamowitą metamorfozę! porównajcie sobie go teraz z tym wichrzycielem sprzed 4 lat. Jak on mówi spokojnie, wogóle głosu nie podnosi (a ja aż czuję jak mu się tam w gardle struny głosowe męczą, że ryknąć nie mogą), trzyma fason, nie puszcza nerwów samopas... oj pozmieniało się trochę, ale nie ze mną Bruner takie numery!

Kultura osobista i obycie w świecie to pewien standard bezdyskusyjny aczkolwiek nie to jest najważniesze. Największa kanalia może być do bólu grzeczna, kulturalna i mieć nienaganne maniery oraz możliwości oratorskie. Dalej będzie jednak kanalią, bo swe talenty wykorzysta by szkodzić innym.

Dla mnie czerwoni dawali świadectwo suma sumarum przeważnie szkodnictwa. Nie rozumiem dlaczego chcecie tym samym skompromitowanym wielokrotnie osobnikom dawać dziesiątą szansę na rujnowanie naszego kraju. Oni są już nienaprawialni :cry:

Ja dodam , ze zapominamy o spustoszeniach w mozgach ,niektorych obywateli , jakie komuna spowodowala .

Wczoraj u znajomych dyskusja zeszla na polityczne tematy

:o :o :o :o

o malo sie nie pobilismy

Oni twierdzili , ze za komuny bylo lepiej , bo ludziom dawali mieszkania i prace .

Nie wiem juz jak to odbierac , moze jako zarty, ale wygladalo powaznie.

Dla mnie takie cos to zalamanie .Pewnie , ze kazdy by chcial cos dostac , ale tak dobrze nie ma .Trza rekawy zakasac , robic i miec .A rzadzacy nie powinni ludziom przeszkadzac w zarabianiu i inwestycjach, powinni tworzyc bardziej przyjazne ustawy i zmienic przede wszystkim prawo pracy .W krajach gdzie latwo sie zwalnia , latwo tez o prace , tak mysle

Dla mnie czerwoni dawali świadectwo suma sumarum przeważnie szkodnictwa.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/Cimoszewicz.jpg

Kazimierz Kutz

reżyser i wicemarszałek Senatu, członek komitetu wyborczego Włodzimierza Cimoszewicza

powiedział:

Polsce potrzebny jest najlepszy człowiek, na jakiego nas stać, niezależnie od tego, skąd pochodzi. W moim przekonaniu takim człowiekiem jest Włodzimierz Cimoszewicz. Śmieszą mnie te wszystkie zgryźliwe komentarze i felietony, wyliczające, kto z kim tam jest w tym komitecie. To są przejawy strachu. Dla mnie oczywiste, że jak będzie rządziła prawica, to potrzebny jest prezydent z lewicy. Taki układ będzie lepiej służył Polsce. (…)

katerhasser - uwazam to samo co Kazimierz Kutz

dla Polski niebezpieczne byłoby gdyby prawica przejeła cała władze bez żadnej przeciwwagi

W latach 1980-1981 był stypendystą fundacji Fulbrighta z Uniwersytetu Columbia w Nowym Jorku w Stanach Zjednoczonych. Jest doktorem honoris causa amerykańskich uniwersytetów: Apallachijskiego oraz Południowej Karoliny

Amerykanie potrafili Go docenić - my nie :-?

Amerykanie potrafili Go docenić - my nie

Gdyby bylo tak jak piszesz,to daliby mu jakas fajna robote za fajna kase.

Zgadnij,czym kieruja sie Amerykanie,dajac zarobic bylemu premierowi ,majacemu PZPR-owski rodowod-L.Milerowi?

Na pewno chca sie od niego czegos nauczyc w sprawiach zarzadzania.

A moze splacaja jakis dlug?

Zgadnij,czym kieruja sie Amerykanie,dajac zarobic bylemu premierowi ,majacemu PZPR-owski rodowod-L.Milerowi?

Na pewno chca sie od niego czegos nauczyc w sprawiach zarzadzania.

A moze splacaja jakis dlug?

Myslę Luc, że spłacaja dług, za napaść Millera na Irak

polskie firmy, miały brać udział w odbudowie gospodarki Iraku. Ale na razie, zdaje się, to jest marzenie ściętej głowy.

A to trzeba jakoś to spłacić. :-? Dają mu lizać kość i oblizuje, honorują jak Kuklińskiego

Prezydent Aleksander Kwaśniewski nie przyjął Kuklińskiego, gdy odwiedził on Polskę w 1998. Kilka razy spotykał się z nim Leszek Miller, zarówno jako szef SLD jak i premier ....

Pojawiające się od pewnego czasu plotki nt. tego, że Leszek Miller niezbyt dobrze czuje się w Polsce budując sobie dom pod Nowym Jorkiem, mają szansę się niebawem potwierdzić. Z ostatnich informacji wynika bowiem, że Miller otrzymuje miesięcznie z Instytutu Woodrowa Wilsona 5 tysięcy dolarów (oficjalnie) w ramach stypendium, którego celem jest napisanie przez niego raportu dotyczącego roli Polski w Europie Wschodniej. Czysta abstrakcja? - najwyraźniej nie. http://hotnews.pl/artpolska-515.html

nie mieszaj Cimoszewicza z Millerem, bo to zupełnie inna bajka, Luc :-? :-? :-?

O Millerze myślimy podobnie i nie zamierzam go bronić ....

"Baba swoje a chłop swoje..."

Mity i produkty propagandowe contra niezaprzeczalne fakty czyli

Kity wciskane przez całe zaplecze postkomunistyczne za pomocą "wiarygodnych autorytetów", KŁAMLIWE MITY

contra

Wskaźniki, statystyka, liczby - nieprzypadkowe ale na przestrzeni wielu lat, NIEZAPRZECZALNE FAKTY

Stypendium w Ameryce dla Millera - powiesz, Karin może, że to powód, że Amerykanie go docenili, to imy może dajmy mu szansę na dobicie państwa? Amerykanie swego czasu talibów dofinasowywali i szkolili a teraz?...

Wpuściłabyś do swojego domu absolwenta szkoły złodziei, członka gangu włamywaczy, żeby ci system alarmowy ustawił?

Pewnie zna się na robocie a jak czegoś nie wie, to ma odpowiednie znajomości do konsultacji... i pewnie ci konsultanci nie dali mu całkiem wolnej ręki - w końcu to dzięki nim jest dobrym fachowcem i musi spłącić jakoś dług...

Dla mnie czerwoni dawali świadectwo suma sumarum przeważnie szkodnictwa.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/Cimoszewicz.jpg

Kazimierz Kutz

reżyser i wicemarszałek Senatu, członek komitetu wyborczego Włodzimierza Cimoszewicza

powiedział:

Polsce potrzebny jest najlepszy człowiek, na jakiego nas stać, niezależnie od tego, skąd pochodzi. W moim przekonaniu takim człowiekiem jest Włodzimierz Cimoszewicz. Śmieszą mnie te wszystkie zgryźliwe komentarze i felietony, wyliczające, kto z kim tam jest w tym komitecie. To są przejawy strachu. Dla mnie oczywiste, że jak będzie rządziła prawica, to potrzebny jest prezydent z lewicy. Taki układ będzie lepiej służył Polsce. (…)

katerhasser - uwazam to samo co Kazimierz Kutz

dla Polski niebezpieczne byłoby gdyby prawica przejeła cała władze bez żadnej przeciwwagi

W latach 1980-1981 był stypendystą fundacji Fulbrighta z Uniwersytetu Columbia w Nowym Jorku w Stanach Zjednoczonych. Jest doktorem honoris causa amerykańskich uniwersytetów: Apallachijskiego oraz Południowej Karoliny

Amerykanie potrafili Go docenić - my nie :-?

To nawet nie jest śmieszne.

To dramat niestety.

[...]nie mieszaj Cimoszewicza z Millerem, bo to zupełnie inna bajka, Luc :-? :-? :-?

Tiaaa. To znaczy "Partia TAK, wypaczenia NIE". Ciekawe ilu naiwnych się na to jeszcze złapie. Jak tu już ktos napisał, lata prania mózgów robią niestety swoje. Oczywiście ciebie karin o naiwność nie posądzam. O i ideowość też nie, bo ta nawet w PZPR skończyła się chyba gdzieś na Gomułce. Tobie za wypisywanie tych propagandowych bredni muszą płacić.

[...]nie mieszaj Cimoszewicza z Millerem, bo to zupełnie inna bajka, Luc :-? :-? :-?

Tiaaa. To znaczy "Partia TAK, wypaczenia NIE". Ciekawe ilu naiwnych się na to jeszcze złapie. Jak tu już ktos napisał, lata prania mózgów robią niestety swoje. Oczywiście ciebie karin o naiwność nie posądzam. O i ideowość też nie, bo ta nawet w PZPR skończyła się chyba gdzieś na Gomułce. Tobie za wypisywanie tych propagandowych bredni muszą płacić.

no to, teraz sie zacznie 8)

tu się nic nowego nie zacznie...

poprostu będzie kontynuacja starej koniunkturki dla swoich towarzyszy.

Najsmutniejsze jest ta bezgraniczna głupota i naiwność szeregowych obywateli, którzy od lat nic nie korzystają z polityki czerwonych, a jedynie tracą... Nie chcą widzieć prawdy, żyją mitami (za komuny było lepiej bo każdy miał pracę, nie było biedy itp. bzdury) i z iście masochistycznym upodobaniem wybierają tych samych skompromitowanych gnomów.

No, ale na tej samej zasadzie kupuje się eko-jajka, dietetyczną kiełbasę itp. - REKLAMA CZYNI CUDA