Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

tu się nic nowego nie zacznie...

poprostu będzie kontynuacja starej koniunkturki dla swoich towarzyszy.

Najsmutniejsze jest ta bezgraniczna głupota i naiwność szeregowych obywateli, którzy od lat nic nie korzystają z polityki czerwonych, a jedynie tracą... Nie chcą widzieć prawdy, żyją mitami (za komuny było lepiej bo każdy miał pracę, nie było biedy itp. bzdury) i z iście masochistycznym upodobaniem wybierają tych samych skompromitowanych gnomów.

No, ale na tej samej zasadzie kupuje się eko-jajka, dietetyczną kiełbasę itp. - REKLAMA CZYNI CUDA

A może powiesz cóż dobrego zrobili prawiczki? Nie bronię żadnych polytykierów bo dla mnie wszyscy ,którzy dorwą się do koryta tak sam się s.... I tyle. Po prostu uważam ,że dywagacje n/t prawy lepszy lewy gorszy to bzdura. Wrzucanie na forum swoich uprzedzeń. No i często poróżnanie sie jednego z drugim.

Chodźmy lepiej na beera jakiegoś dobrego... 8)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po prostu uważam ,że dywagacje n/t prawy lepszy lewy gorszy to bzdura.

Jakoś tak jest, niestety, że w kategoriach etycznych polityke i polityków mierzymy inna miarą niz naszych sasiadów, rodzine, znajomych.

Ja bym nie dał pod opiekę pedofilowi mojego dziecka choćby mi wmamiał ze on juz nie "teges", i nie gustuje w maluchach i w ogóle to sie odcina od czasów swoich "błedów i wypaczeń" i teraz to on naprawdę kocha dzieci i jest cacy. Ale widzę ze sasrana przeszłość jakoś w polityce nie przeszkadza.

Nie bronię żadnych polytykierów bo dla mnie wszyscy ,którzy dorwą się do koryta tak sam się s.... I tyle.

Też mnie to boli!!! :-(

A Chodźmy lepiej na beera jakiegoś dobrego... 8)

jeśli mozna to sie dołączam na browara :-)

Nie można porównywać polityków do pedofilów - czyli s...syństwa do zboczenia.

Chodzi mi o to ,że nie ważne czy ktoś reklamuje sie jako lewica czy tez prawica ,a także czy miał "przeszłość" czy też był "męczennikiem" (ostatnio ich coraz więcej?).Chodzi mi o rezultat dorwania sie do władzy.

A co do piwa - jestes może gdzieś na Wybrzeżu? To zapraszam. :)

No dobra, do zboczenia to moze nie mozna. Chciałem uplastycznic analogie. Ale cos musi być krępujacego w przeszłości dla czeronych że od czasów zmiany ustrojowej przepoczwarzaja się jak alien i krzycza głosno ze oni to z komuna nie maja nic wspólnego.

Chodzi mi o to ,że nie ważne czy ktoś reklamuje sie jako lewica czy tez prawica ,a także czy miał "przeszłość" czy też był "męczennikiem" (ostatnio ich coraz więcej?).Chodzi mi o rezultat dorwania sie do władzy.

- tu sie zgadzamy w 100% - rezultaty jaka ma władza niezaleznie od jej koloru sa opłakane. Co to kurna jest, żeby tylu młodych ludzi z którymi sie stykam uciekało za granicę bo nie widza przyszłości dla siebie w Polsce - smutne to.

Wejherowo - w urokliwej okolicy mieszkasz :-) Przejeżdzałem tydziń temu przez Wejherowo jadąc na łikend do Kopalina - okolice Choczewa( zreszta co roku tam jeżdzę) i jade jeszcze w sierpniu na cały tydzień :-). Pozdrowienia dla Wybrzeża.

No dobra, do zboczenia to moze nie mozna. Chciałem uplastycznic analogie. Ale cos musi być krępujacego w przeszłości dla czeronych że od czasów zmiany ustrojowej przepoczwarzaja się jak alien i krzycza głosno ze oni to z komuna nie maja nic wspólnego.

- tu sie zgadzamy w 100% - rezultaty jaka ma władza niezaleznie od jej koloru sa opłakane. Co to kurna jest, żeby tylu młodych ludzi z którymi sie stykam uciekało za granicę bo nie widza przyszłości dla siebie w Polsce - smutne to.

Wejherowo - w urokliwej okolicy mieszkasz :-) Przejeżdzałem tydzień temu przez Wejherowo jadąc na łikend do Kopalina - okolice Choczewa( zreszta co roku tam jeżdzę) i jade jeszcze w sierpniu na cały tydzień :-). Pozdrowienia dla Wybrzeża. Aha, jadąc w w piatek widziałem nad Wejherowem "stado" 13 balonów - bardzo fajny widok :-)

Cieszę się że A. Lepper spadł z piedestału - aż mi się zachciało do tego wątku wleźć zpowrotem :)

A może powiesz cóż dobrego zrobili prawiczki?

Mały - z perspektywy czasu analizując, to w naszym kraju "prawiczki" usiłowały coś zrobić za rządów Olszewskiego ale "Lewy czerwcowy" zatrzymał proces który możnaby teraz oceniać na zasadzie "dobrze czy źle rządzili" - od tej pory w Polsce nie rządziła prawica bo nie było takiej możliwości - czas AWS był czasem niesamowitego blokowania różnych koniecznych ustaw przez UWoli (teraz są w PD i może się wreszcie włączą do SLD i znikną ze sceny za kilka lat) i urzędników z niższych szczebli którzy sabotowali niewygodne dla NAPRAWDĘ RZĄDZĄCYCH posunięcia. Nigdy w Polsce żadne ugrupowanie nie miało takiej większości w Sejmie jak SLD w trakcie ostatniej kadencji ! Biorąc pod uwagę procent spełnionych obietnic wyborczych to SLD sromotnie przegrywa z poprzednikami. Myślę ż w tym naszym bagienku nic przez 10 lat się nie zmieni bo interesy "grup trzymających władzę" są zbyt rozbieżne - a paliwo będzie drożało :D :D aż posprzedajemy samochody - tylko komu ? :D Pozdrawiam.

Mały,

prawiczki dały nieraz ciała, to fakt ale nie ma prównania z czerwonymi! W każdym, najlepszym nawet towarzystwie znajdzie się jakiś łobuz ale potencjalnie SLD to zgrupowanie najgorszego sortu politycznego, zarówno pod względem przeszłości, jak i woli... Nabroili, broją i broić będą, bo inaczej nie umieją. Rozliczać się nie chcą, bronią partyjnych kolegów. W ostatnim roku się zmieniło, ale pamiętacie jaka to była jednolita formacja za AWS-u? żadnych afer w SLD, ani pary nikt nie puścił na zewnątrz - a przecież nie dlatego, że nie było co ujawniać.

Prawica się kłóciła, wytykała sobie błędy itd. ale to tylko na dobre krajowi wychodziło, bo takiego krycia pleców, kolesiostwa, nepotyzmu i korupcji jak w SLD, to nigdzie nie ma. Ostatnio gryzą się i tam, bo za dużo zbyt ambitnych w jednej partii.

Co do dokonań prawicy - Buzek zmniejszył stawkę CIT z 28% do 19%.

Jaki podatek zmniejszyła lewicą?

A może podliczymy najgłośniejsze afery gospodarcze z udziałem lewicy i prawicy w roli głównej? Wyjdzie wtedy co zrobiła prawica - niewspółmiernie mniej zaszkodziła państwu pt. POLSKA.

Niewątpliwą zasługą Buzka była reforma systemu emerytalnego, czyli wprowadzenie obok zapewniającego minimum środków państwowego ZUS, także rynkowego filara emerytur. Gdyby jej wtedy nie zrobił, SLD na pewno by się na to nie odważyło i mielibyśmy teraz niezły pasztet. W Polsce jest ogomna dysproporcja ludzi pracujących do pobierających wszelkiego typu świadczenia, więc wcześniej czy później byłaby po prostu katastrofa.

Chciał też zdywersyfikować dostawy gazu/ropy i już przecież podpisał jakiś wstępny kontrakt z Norwegami, tylko że jedną z pierwszych decyzji Millera było jego zerwanie! No i mamy teraz ponad 90-procentowe uzależnienie surowców energetycznych od Rosji, dodatkowo z jakimiś obłędnie wysokimi klauzulami minimalnego poboru "wynegocjowanymi" przez Pola. Pewnie efektem tego była niedawna na szczęście tylko chęć podwyżki akcyzy na olej opałowy i gaz płynny. Jak słuchałem sld-owskiego ministra finansów, że ta podwyżka to działanie przeciwko mafii, to przecież nóż w kieszeni mi się otwierał. Kiedyś normalni ludzie byli dla nich tylko wrogami ludu a teraz zostali już mafiosami. A jest przecież dokładnie odwrotnie :evil: Przykłady, nawet te stricte gospodarcze, można by mnożyć.

Niewątpliwą zasługą Buzka była reforma systemu emerytalnego....

Z niekompetentym nauczycielem zawodówki Panem Alotem na czele ???:p, który niewiedzą rozłozył ten system ? :p:P:P

(normalnie był za głoopi na to stanowisko ... ale należał do WŁASCIWEJ parti ) :lol: :lol: :lol:

Reformą powiatową - gdzie administracji w gminach miało ubyć, a przybyło ? :lol: :lol: :lol:

Reformą służby _______ zdroffiffia ? :lol:

(gdzie wiagrę wypisuje się dla kombatantów lub nieboszczyków :wink: , skierowania do sanatorium wypisuje sie w pierwszej kolejnosci dla cór koryntu czyli "kurwacjuszek" :wink:

a "skórką" można dzieki reformie zahandlować prawie legalnie

jak się pracuje w pogotowiu i dysponuje pawulonem :wink:

Reformą z gimnazjami i nową maturą ???? :lol: :lol: :lol: super jaja ! :wink:

Aleś się teraz wrąbał !!!! :p - były Panie - pośle prawicowy :p:P

boisz się, że Cimoszewicz Was za to rozliczy ????:p

biada Wam ! :evil: :evil: :evil:

Niewątpliwą zasługą Buzka była reforma systemu emerytalnego....

Z niekompetentym nauczycielem zawodówki Panem Alotem na czele ???:p, który niewiedzą rozłozył ten system ? :p:P:P

(normalnie był za głoopi na to stanowisko ... ale należał do WŁASCIWEJ parti ) :lol: :lol: :lol:

Reformą powiatową - gdzie administracji w gminach miało ubyć, a przybyło ? :lol: :lol: :lol:

(gdzie wiagrę wypisuje się dla kombatantów lub nieboszczyków :wink: , skierowania do sanatorium wypisuje sie w pierwszej kolejnosci dla cór koryntu czyli "kurwacjuszek" :wink:

...będzie dym...! 8)

[...]

Po pierwsze, może orłem ten nielot nie był, ale systemu nie rozłożył, bo jak widać działa i to coraz lepiej. A po drugie, największe kontrowersje z tym związane były zdaje się odnośnie obsługi informatycznej całego przedsięwzięcia. A kto wybrał Prokom, nikomu wtedy prawie nie znaną spółkę, do tak gigantycznego przedsięwzięcia...?? hę? W październiku 1997 r. umowę z gdyńską firmą Prokom na informatyzację ZUS podpisała ówczesna prezes ZUS... Anna Bańkowska (SLD).

Grunt to maksymalna demagogia - co mają skierowania do sanatoriów i „skóry” do reformy??? Niestety nic i dobrze o tym wiesz, odwracając sprawę od przekrętów, jakie tam nie tak dawno miały miejsce - lewicowe „poprawki” reformy (w skrócie - centralizacja) aby łapę na ogromnej kasie mogli położyć minister i prezes NFZ, czyli Łapiński, Naumann, jego konkubina i ich spółki (m.in. szwajcarskie). Kto pamięta afery „sprzętową”, „lekową” itp. itd.. Tu są szczegóły:

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040621/publicystyka/publicystyka_a_9.html

A jeśli chodzi o reformę powiatową i edukacyjną to przynajmniej jeśli chodzi o tę ostatnią to największe zamieszanie było ze zmianą koncepcji (znowu zmiany zmian...), czegoś co było już ustalone. Po kilku latach odsuwania to przecież w końcu SLD wprowadził jednak nową maturę, więc o co chodzi??? Jeśli jest taka zła, to mógł przecież pozostawić starą albo wymyślić coś innego.

Pamiętam, jak Miller u schyłku poprzedniej kadencji potępiał wszystko, co robiła prawica. A co sam dokonał? Żałośnie skończył, nawet nie próbując żadnych systemowych zmian, poza tworzeniem układów biznesowo-politycznych dla członków własnej formacji.

Taaa, wrąbałem się strasznie... Ja już nawet nie mówię o rozliczeniach, bo straciłem na to nadzieję. Nie chcę tylko kolejnej powtórki z rozrywki, choć to raczej by była kolejna tragedia dla państwa, gdyby znów rządzić miała postkomunistyczna lewica, choćby tylko symbolicznie w pałacu prezydenckim.

A gdzieś wyczytała, że byłem posłem :o. Owszem, spędziłem w sejmie mniej więcej pół kadencji ale w zupełnie innym charakterze :p. Było to dawno (choć już w III RP), ale ślęcząc z posłami i senatorami nad projektami ustaw, często gęsto od świtu do późnej nocy, nie nazwałbym ich osłami, nawet tych z lewej strony. Przynajmniej wtedy chcieli chyba jeszcze jakoś odpracować swoją grzeszną przeszłość. Ostatnia kadencja pokazała jednak, że przestali mieć jakiekolwiek skrupuły...