Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

Zwątpienie...

Nie wierzę w miłość dozgonną,

nie wierzę w spełnienie snów,

nie ufam facetom, nie ufam ludziom,

bo mnie okłamią znów...

Nie wierzę w miłość bezinteresowną,

to tylko frazesy i ściema.

Kochasz i chcesz być kochany?

Na świecie nic darmo nie ma !

Nie wierzę potokom słów,

gdzieś zawsze ukryty jest fałsz,

ludzie mówią, to co chcesz usłyszeć,

byś jeszcze więcej im dał...

Nie wierzę w spełnienie marzeń,

bo bieda jest w Polsce dziedziczna:

nie zrobisz kariery, pieniędzy

gdy nie masz pleców i nazwiska...

I nie wierzę, że coś tu się zmieni,

na stołkach te same stare gęby,

zmieniają się partie , slogany

a naród nadal tkwi w nędzy...

Nie wierzę.

Autor: Lil Kim Lee

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Koryto.

Było dwóch takich

co ukradli księżyc,

teraz chcą się dobrać

do naszych pieniędzy...

Był taki jeden

co rozrzucał brony,

teraz o wiele wyżej

wyciąga swe szpony...

Był taki jeden

co leczył ludzkie serca

lecz już mu nie wystarcza

profesorska pensja...

Rozpoczyna się wyścig,

przepęd bydła do koryta,

mydlenie ludziom oczu,

dobrobyt w obietnicach.

Rozpoczyna się stek kłamstw,

szczerzenie mord w uśmiechach,

kampanie za setki tysięcy...

Ile za to by było chleba ?

Ile za to by było książek,

butów, różnych ciuszków,

ile za to by było lekarstw,

ile nakarmionych brzuszków?

Im nie chodzi o Polskę

choć o nędzy mówi wielu

ważny jest tylko własny tyłek

na prezydenckim fotelu...

Autor: Lil Kim Lee

te wiersze hmm, krytykiem literackim ani filologiem nie jestem ale pozwolę sobie wyrazić zdanie o nich... tzn. mnie osobiście nie powalają ani estetyką ani treścią. Dla mnie to wręcz grafomania wykorzystana na potrzeby wylania żółci przez kogoś baaardzo sfrustrowanego. No i rzuca się w oczy ewidentnie socjalistyczny rdzeń autora a to już porażka sama w sobie - brak dystansu do opisywanego "teatru".

Począwszy od chińsko-rewolucyjnie brzmiącego podpisu, poprzez niedopracowane i mocno populistyczne porównania i aluzje, dziwnym trafem oszczędzające osoby z lewicy (z wyjątkiem Leppera), na siłę deprecjonujące prawicę, po pokrętne przypisanie na opak złodziejskich cech komuszków ich politycznym przeciwnikom deklarujących i wcielających w życie właśnie walkę z korupcją, złodziejstwem itp.

Dla mnie to gnioty ale przykro mi, nie bierz tego Mały osobiście... literaturę publikowaną trzeba poddać krytyce :-?

te wiersze hmm, krytykiem literackim ani filologiem nie jestem ale pozwolę sobie wyrazić zdanie o nich... tzn. mnie osobiście nie powalają ani estetyką ani treścią. Dla mnie to wręcz grafomania wykorzystana na potrzeby wylania żółci przez kogoś baaardzo sfrustrowanego. No i rzuca się w oczy ewidentnie socjalistyczny rdzeń autora a to już porażka sama w sobie - brak dystansu do opisywanego "teatru".

Począwszy od chińsko-rewolucyjnie brzmiącego podpisu, poprzez niedopracowane i mocno populistyczne porównania i aluzje, dziwnym trafem oszczędzające osoby z lewicy (z wyjątkiem Leppera), na siłę deprecjonujące prawicę, po pokrętne przypisanie na opak złodziejskich cech komuszków ich politycznym przeciwnikom deklarujących i wcielających w życie właśnie walkę z korupcją, złodziejstwem itp.

Dla mnie to gnioty ale przykro mi, nie bierz tego Mały osobiście... literaturę publikowaną trzeba poddać krytyce :-?

Zgadzałoby się to w ogóle z wyczciem artystów różnej maści.Lubią głos zabierać pojęcia żadnego.Po szkole zawodowej jakby nie było.I młodzieńcze manifestwoanie,kontestacja wszystkiego.Że niby tacy niezależni. :lol:

Wczoraj słyszałam jak Anna Dymna opowiadając o swoich osIagnięciach zacnych zresztą powiedziała coś takiego mniej więcej: W tych czasach w dobie niechęci,nienawiści i innych komisji śledczych....

:o

Ale do mikrofonu się dorwała i pewno dla niejednego autorytetem jest.Intelektualnym w dodatku być może!

Demokracja to sie nazywa.

Podpisuję się pod tym, co napisał katerhasser, choć nie zgodzę się, że to pisał frustrat. To ewidentna propagandówka, używająca durnych, nahalnych ale pewnie na niektórych działających skojarzeń. Choćby jak dwóch ukradło Księżyc, to teraz ukradną nasze pieniądze. Jak dla mnie poniżej zera. Nawet nie śmieszne. Po prostu beznadziejne, ale moim zdaniem napisane w jasno określonym celu - wyrównania moralności wszystkich kandydatów do poziomu kloacznego. A poziom taki reprezentuje akurat SLD, o którego kandydacie w wierszyku ani wersu nie ma... A może był, tylko dwóch takich ukradło :roll:

Pragnę zwrócić uwagę, że Tomuś nie kandyduje i oddawanie nań głosu lekko zniekształca wyniki. Kochane forumowiczki, głosować na niego można w jakichś quizach na najseksowniejszego/najlepiej ubranego/najlepiej uczesanego/najprzystojniejszego prezentera telewizyjnego... a nie kandydata na prezia :-?

Rozczarowany jestem niskim tutaj wynikiem Leszka K. a niezwykle wysokim Jędrka L. Toż to najzwyklejszy oszust polityczny, kolega Łukaszenki, sabotażysta z nurtu sld, bandytyzował za AWS, za SLD opalił się na złoty brąz, nauczył mowy ciała i odgrywa cywilizowanego człowieka - dosłownie farbowany lisek!

Kiedyś i ja myślałem, że on jest potrzebny w sejmie, mówił prawdę, przyznaję, fakty, liczby, dane statystyczne, dopieprzał wszystkim... niestety czystych intencji u niego nie widzę, to jest osoba niebezpieczna, bezwzględnie steruje częścią społeczeństwa najbardziej sfrustrowaną, najmniej wyedukowaną, bez perspektyw. Ten elektorat gotów byłby naprawdę chwycić za widły i "zreformować" strukturę klasowo-majątkową społeczeństwa. Ale on nie zrobi ani rewolucji, ani porządku, choć sprawia pozory i złudna nadzieję...

Co do prawicy to dziś słuchałem o limitowanych "ręcznikach solidarności" i jakis głąb stwierdził że"nie są one do wycierania no chyba że jakiś lewy spali go na stosie..." .Nie przesadzacie Wy troszkę z tą antylewicowością?Wszędzie widzicie wrogów? Wyluzujcie troszkę - lewicowców i tak nie przestawicie ,a niepotrzebnie się stresujecie bez sensu...

to tak na swiezo(z interii) dla Ciebie Maly

Była asystentka Włodzimierza Cimoszewicza twierdzi, że polityk polecił jej, by zmieniła jego oświadczenie majątkowe.

Do komisji ds. PKN Orlenu dotarło oświadczenie Anny Jaruckiej, byłej asystentki społecznej marszałka Sejmu, w którym napisała ona, że na prośbę Cimoszewicza zamieniła jego oświadczenie majątkowe, które składał w Sejmie i MSZ, "zmieniając informacje na temat akcji PKN Orlen".

"We wcześniejszym oświadczeniu majątkowym pana marszałka znajdowała się informacja o akcjach PKN Orlen, która potem została usunięta" - napisała kobieta w oświadczeniu, które PAP otrzymała ze źródeł zbliżonych do komisji śledczej.

Była asystentka podkreśliła, że w związku z tym uważa, iż "oświadczenie pana marszałka Cimoszewicza o tym, że nieświadomie popełnił pomyłkę w oświadczeniu majątkowym za 2002 rok jest nieprawdziwe" (ściśle rzecz biorąc chodzi o oświadczenie z 2002 roku, ale dotyczące 2001 roku - red.).

a tu poczytaj jak sie zajmuja takimi sprawami czerwoni

Jak wyjaśniła, powodem przeszukania było podejrzenie naruszenia przepisów ustawy o ochronie informacji niejawnych. Przyznała jednak, że wśród zabezpieczonych przez funkcjonariuszy ABW materiałów był dokument z klauzulą poufne - jak się okazało oświadczenie majątkowe Cimoszewicza.

Nie przesadzacie Wy troszkę z tą antylewicowością?[...]

A kto w tym wątku w ogóle mówił o lewicy? :roll: Jakoś zwolennicy Leppera się tutaj w ogóle nie wypowiadają (choć głosy w ankiecie oddają). Na razie spór szedł na linii zwolenników (post)komunistów i NIE(post)komunistów a o lewicowości ani prawicowości nie było praktycznie mowy. Co oczywiście spłyciło spór do udawadaniania, że jedni napsuli tyle a drudzy 1000xtyle. I nic więcej.

A wszystko wskazuje na to, że "nowoczesną" lewicą w Polsce będzie Samoobrona. Bo przecież SLD i jej odpryski wejdą do sejmu co najwyżej w szczątkowej postaci. A kolejne wcielenie UW przepadnie po raz drugi i pewnie ostatni a te niedobitki, co jeszcze z niej zostały rozmyją się w innych partiach albo odejdą na zasłużoną emeryturę.

Była asystentka Włodzimierza Cimoszewicza twierdzi, że polityk polecił jej, by zmieniła jego oświadczenie majątkowe

[...]

wśród zabezpieczonych przez funkcjonariuszy ABW materiałów był dokument z klauzulą poufne - jak się okazało oświadczenie majątkowe Cimoszewicza.

Rrmi, też chciałem o tym napisac ale mnie uprzedziłaś. Jak to usłyszałem to po prostu o mała mnie krew nie zalała. Że ten czerwony buc łże jak pies to przecież dla każdego było wiadome. Ale że ABW wykradło, tak wykradło w majestacie panstwa prywatne dokumnety to po prostu skandal. To co najmniej taki przekręt jak zatrzymanie Modrzejewskiego. To po prostu druga Białorus... brak mi słów. Niech sp.. te czerwone sk..z za Bug jak najszybciej, skąd byli długo opłacani a niektórzy pewnie nadal są.

Przeczytalem wczoraj informacje,ze R.Giertych dobiera sie do pana Cimoszewicza za to,ze ten drugi kupil akcje Orlenu i je sprzedal.

Otoz postawa pana Giertycha jest troche nadwrazliwa w tej czesci,w ktorej on zarzuca panu Cimoszewiczowi handelek akcjami na korzysc jego corki.To ze corka trzyma sie z dala od kraju,w ktorym jej tata marszalkuje i ma zakusy na prezydenture,to nie powod,zeby tata nie mogl jej pomoc.

Ma jednak pan Giertych racje ,atakujac pana Cimoszewicza,w sprawie okolicznosci sprzedazy akcji,po otrzymaniu tajnej informacji od sluzb,ze za chwile aresztuja prezesa Orlenu.

Pan Cimoszewicz zdal sobie natychmiast sprawe z faktu,ze akcje Orlenu beda musialy spasc.

Podobna sprawa miala miejsce niedawno w USA.

Niejaka Stewart de domo Kostyra ,zostala oskarzona o sprzedaz akcji firmy,z ktorej miala przeciek o prawdopodobnym krachu.

Poszla siedziec nie za sprzedaz akcji jednak,bo to kazdemu wolno zrobic.

A za utrudnianie sledztwa w sprawie poslugiwania sie przy sprzedazy poufnymi informacjami.

Ja jednak jestem spokojny o los pana Cimoszewicza.

Polska przeciez ,pomimo ze panstwo prawa,to nie USA.

Rrni a co ja mam do Cimoszewicza? Głosować na niego nie będę...

Zreszta nie ma tam(w sondażu) żadnego kandydata ,na którego mógłbym głosować...ani lewego ani prawego. A Wasze głosy utwierdzają mnie tylko w przekonaniu ,że siedzi w was jakaś zadra i nienawiść? Ja nie jestem ani za jednymi ani za drugimi. Co do wierszy nie widziałem w nich żadnej antyprawiciwości ,a Wyście od razu zwrócili przezde wszystkim na to uwagę...ciekawe,ciekawe.

Rrni a co ja mam do Cimoszewicza? Głosować na niego nie będę...

Zreszta nie ma tam(w sondażu) żadnego kandydata ,na którego mógłbym głosować...ani lewego ani prawego. A Wasze głosy utwierdzają mnie tylko w przekonaniu ,że siedzi w was jakaś zadra i nienawiść? Ja nie jestem ani za jednymi ani za drugimi. Co do wierszy nie widziałem w nich żadnej antyprawiciwości ,a Wyście od razu zwrócili przezde wszystkim na to uwagę...ciekawe,ciekawe.

siedzi we mnie nienawisc do komuny , bo sie w niej urodzilam i wychowalam.

Kazdy kto zyl za komuny musi sobie zdawac sprawe z tego jaki wplyw miala i ma ciagle komuna .

Najgorszy jest fakt , ze zdarzaja sie ludzie zadajacy takie pytania jak Ty tu zadales przed chwila.

Czy siedzi w nas zadra i nienawisc??

Odpowiem za siebie .

To nie zadra , to nie nienawisc , za delikatne slowa .

To caly stempel budowlany :wink: , no a od nienawisci inne slowa sa mocniejsze , ale niebardzo cenzuralne.

Czytajac takie pytanie zastanawiam sie dlaczego tak spokojnie je zadajesz?

Ludzie z sekt sa tez przekonani o racjach swoich guru .

Nienawiść mówisz...hm.

Chyba tak.

A czemu by nie?

Jak ja jeździlem dorobić do wypłaty po świecie i widziałem jak inni kupują swoim paniom róże w knajpie, w której piwo kosztowało tyle co u nas buty to nienawidziłem tych przez których ja tego piwa nie mogłem się napić w tym miejscu.

A oni dzisiaj chcą mi powiedzieć że to nie oni tylko to "czasy takie były".

Niech spadają

Ja ich nie słucham ,a pamietam wyjazdy do Gdyni po mięso wcześnie rano,kombinowane cukierki czekoladowe ,"cukier zmiotki" ,gigantyczne kolejki po kawę (oj nastałem sie bo rodzice kawosze).Ale jakoś tak trzymac tę nienawiść (niechęć?)mi nie po drodze. Po co siać ferment?

Napisałem wcześniej że nie ważne z której strony kto jest jak sie dorwie do koryta to zachowuje sie jak chorągiewka na wietrze. I to jest fakt.

Rządzący powinni miec świadomość nieuchronności kary za swoje nieudolne rządy. Wtedy część chętnych na pewno by sobie odpuściła ten wyścig szczurów.