Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dlatego powinno się dyskutować o polityce, oczywiście kulturalnie. nie chodzi o to, żeby sobie naubliżać (chociaż w końcówce dyskusji politycznej przy kieliszku może nie wolno tego wykluczyć :) ) ale żeby wymieniać argumenty, wysłuchać drugiej strony, spróbować przedstawić drugiej stronie fakty, których ona nie widzi lub nie chce widzieć.

To jest właśnie do cholery praca u podstaw - jak mi się uda kulturalnie zniechęcić kilkanaście osób do głosowania na tego opalonego tajniaka Leppera, to już jest duży sukces, bo te kilkanaście osób być może odciągnie następne kilka...

Ale o tym trzeba mówić.

Lepper to oszust, który nie zdoła nic dobrego zrobić (chyba, że zajmie się tylko swoim polem). jest niewiarygodny - kto go zna sprzed lat?..

Jego demagogia jest żywcem wzięta z jakiegoś złego snu o odradzaniu się rewolucji bolszewickiej. Autokrata otaczający się miernotami - tylko tacy, tzn. chciwi, bez honoru, wykształcenia, perspektyw ale za to ambitni, żądni władzy, gotowi są znieść takie indywiduum na czele swojej partii i przyjąć go za wodza bez szemrania.

może nie będę zbyt miły ale uważam, że Lepper ma najgorszy bo najgłupszy elektorat w Polsce.

Błądy człowiek popełnia i to jest ludzkie, ale popełniać ten sam błąd n-ty raz?... Bo udzielanie poparcia hochsztaplerowi politycznemu przy każdych wyborach to idiotyzm...

On tylko wyzywa swoich przeciwników politycznych, jednych bardziej drugich mniej, wszyscy to złodzieje i przestępcy tylko nie on... Bo on jest ponad prawem...

Chcecie Lepperenkę cmokającego z dubeltówki Łukaszenkę na wizytach państwowych?

Chcecie ludzi pokroju Renaty Beger na stanowiskach ministerialnych?

Chcecie być świadkiem tego, że nawet jeśli nie będzie preziem (bo tylu chyba jeszcze nie straciło tej resztki instynktu samozachowawczego, żeby go wybrać) a znowu wejdzie tak licznie do parlamentu, to gotów będzie po niby-targach zawiązać koalicję z każdą partią, żeby tylko dostać trochę władzy i "sianka"?

Naprawdę chcecie, żebyśmy dobili do dna? Nie, dno jeszcze mamy daleko głębiej niż myślicie, i może być duuużo gorzej niż jest, choć mogłoby być duuużo lepiej.

Lepper weźmie zresztą łopatę i wykopie to dno, pogłębi dołek, udowodni, że może być gorzej, i będzie zganiał winę na 16 lat poprzednich rządów, tylko po co mamy to przeżywać?

Jeśli tego chcecie, to czy też chcecie, żeby dom budował wam handlarz cebulą a hudraulikę bezrobotny elektryk? Może dacie mu jeszcze 100% zaliczki bez pokwitowania?

Poziom wiarygodności porównywalny...

a jednak oklaski - spojrz - 18% - 37 osob oddalo swoj glos na zywa reklame saoopalacza

Oklaski za odwage w mowieniu wprost o tym co sie czuje i jak sie mysli o nim, o innych jak i o spoleczenstwie i jego przywarach

Zmartwiona tylko jestes? Ja jestem tym przerazony i oby wizja ukazana w jednym z poniedzialkowych teatrow telewizji tylko teatrem pozostala

jak miałbym głosować na Donalda, to tylko na Kaczora Donalda, ja z tej listy na nikogo, nie przykładam ręki do tego co bęzie działo się po wyborach, a wszyscy tylko obiecują :lol: , myślę że mój kierownik budowy byłby dobrym prezedentam, albo Pan Stasio, który u mnie na budowie obsługuje betoniarkę, napewno lepszym niż Donaldy, Kaczkowscy i ta inna banda, zresztą zobaczycie po wyborach

.... nie przykładam ręki do tego co bęzie działo się po wyborach, a wszyscy tylko obiecują :lol: ....

widzisz, sadze za mimo wszystko w pewnych granicach, mamy wplyw jakich wynierzemy. Niestety wybor raczej jest mniejszego zla niz faktycznych deklaracji z ktorych jest szansa rozliczyc. Ale - OK - masz prawo jak kazdy olac wybory - to tez jest swiadectwo dla tzw. "wladzy" ze nie ma poparcia, ze narod ma dosc tzw. "elit". Tylko czy ktokolwiek sie tym przejmie jak bedzie u zloba?

Powtarzalem tu nie raz. W mojej ocenie dopiero zmiana konstytucji a wraz z nia odrynacji wyborczej moze rokowac jakies zmiany ale tez w momencie gdy narod hmmm......dobrze...nie bede juz tykal narodu

To jeszcze nie wszystko... :lol:

Tego jeszcze nie słyszałeś...

"Idealnym ustrojem jest komunizm" ale nie w wydaniu ludzi :lol:

I jak się tem przyjrzeć to faktycznie tak jest...

Hmmmm......wiesz....tak przygladajac sie.....cholerka....faktycznie.....komunizm w wydaniu nie czlowieczym jest ustrojem idealnym

Komuna is the best !!!!!

Ja chce komuny !!!!!!! :lol: :lol: :lol: w takim wydaniu :) :) :)

Ktos kiedys powiedzaił "Kapitalizm to wyzysk jednego człowieka przez drugiego a w komunizmie to jest na odwrót".Więc wolę już kapitalizm...

A poniewaz nie chcę tu drugiej Białorusi tylko z bardziej opalonym szefem :wink: to faktycznie muszę spróbowac kilku krawaciarzy nawrócić na mniej narodowe barwy na tym fragmencie urzędowej gaderoby( bo jak ma być elegancko to wolę muchę ) :wink:

Nie ma w tym nic dziwnego. Przecież Włodzimierz Cimoszewicz, mówiąc, że w MSZ składał tylko jedno oświadczenie, odpowiadał na zarzuty, jakoby zamieniał dokumenty - wyjaśniał wczoraj rzecznik marszałka, Tomasz Nałęcz. Jego zdaniem, nie chodziło wówczas o to, że jest tylko jedno oświadczenie, ale o to, że nie było ono sfałszowane.

dobre , co ?