Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

Majka

No wiesz w łodzi górników nie za wielu..... co prawda i powodzi nie było....

Miler przystojny był i "szarmancki" wobec kobiet to głosów dostawał wiele ale mam taka nadzieję,że włókniarki czegoś się w końcu nauczą i czerwonym w końcu podziękują.(wszak Miller to jedyny poseł z naszego regionu który na forum parlamentu ani razu nie wypowiedział się nic w sprawie Łodzi....a taka władzę miał. A co do bycia kibicem Widzewa to ja temu klubowi kibicuje od 1975 roku na wielu meczach byłem a Miller bywał tylko przed wyborami ..... A znane Ci jest pewnie powiedzenie nikt Ci tyle nie da co Ci Miller obieca :wink:

A swoją drogą przy takim poziomie bezrobocia to obawiam się że Naczelny Mulat RP......... :oops: :oops: :oops: niestety nie jest tu bez szans

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z tej całej pseudo ankiety wynika ,ze własciwie to nie powinno sie głosować na nikogo , bo prawie każda wypowiedź jest ostro krytykowana przez przeciwnikow wskazanego kandydata .......

Ew-ka

jezeli moje wypowiedzi odebralas jako atak , bardzo przepraszam jesli tak zostalam zrozumiana

Pani Henryka , jako bizneswomen , bardzo pasuje mi na premiera ,

moim zdaniem osoba , ktora sprawdzila sie we wlasnym biznesie , potrafi zarzadzic czyms wiekszym .Dla mnie jakis profesorek z uczelni , ledwo wiazacy koniec z koncem nie jest zadnym kandydatem .

Tylko Ty w bardzo dziwny sposob to napisalas .Ja odebralam to jako zart poprostu .To co napisalas to nie argumenty , wiec nie bylo z czym dyskutowac , to tyle .

Moim faworytem pozostaje Mikke , ale Bochniarz jak najbardziej , wiedzialaby co zrobic .Tyle , ze ten sam problem , zawsze zawetuja :-?

Moja zasada jest pokaz co osiagnales w zyciu prywatnym , dam Ci szanse na moj glos.Prosta zasada

ja tez korwina lubie ale gdyby byl prezydentem to bylby wstyd- gosc jest jakis zakrecony

co do kandydatow- to zaden z powyzszych- wszystko oklepane wredne mordy (no moze religa nie wredny, ale za to oklepany i nudny)

chcialbym jakiegos konkretego goscia

skoro cała lista jest oklepana wredna lub zakręcona i nie wygląda poważnie to proponuję Stachurskiego. Jest facio uczuciowy, spokojny i bogaty.

I umie mówić po angielsku.

A tak poważnie to wnioskuję o dopisanie JKM do ankiety.

W końcu gość startuje, a ja nie mam na kogo oddac głosu.

Ja też trochę mówię po angielsku, a kasztanka stwierdziła że zarośnięty jestem do niego (Stachurskiego) podobny. Tylko że listy już zamknęli :-? i w tych wyborach nie wystartuję. No i nie jestem bogaty, za to bardzo uczuciowy, spokojny, przystojny, inteligentny i skromny. Nie robię też błędów ortograficznych.

Zagłosowalibyście na Prezesa?

A tak na poważnie ;) to JKM to facet który minął się ze swoją epoką. On byłby super tak na początku XIX wieku - krwiożerczy kapitalizm, te rzeczy. Wtedy miałby szansę, a dziś to fantasta... Zbyt dużo mamy tzw. zdobyczy socjalnych, z których nikt nie zamierza rezygnować. No, może parę osób byłoby chętnych zrezygnować, bo jak patrzę na pasek z wypłatą i pozycje "ZUS", "podatek dochodowy", "ubezpieczenie zdrowotne" to mnie szlag trafia... :evil:

Z tego co pamiętam JKM mówi: nie płaćmy na ubezpieczenie zdrowotne - ludzie z własnych (zaoszczędzonych dzięki temu "niepłaceniu") pieniędzy sobie zapłacą. I tak dalej. No fajnie, jak idę do lekarza to albo płaci za to moja firma, albo płacę za wizytę z własnej kieszeni bo nie mam najmniejszej ochoty ustawiać się w kilometrowej kolejce, albo czekać trzy miesiące. Tylko że większa część społeczeństwa zarabia poniżej średniej krajowej i oni już tacy chętni do tego nie są. A jak ktoś jest na emeryturze to będzie bronił się rękoma, nogami, sztuczną szczęką i laską.

A urzędnikom JKM nie chce ograniczyć dostępu do zdobyczy socjalnych (bo to tacy sami obywatele jak inni) tylko ograniczyć im dostęp do pracy. A co by nie mówić na tę naszą biurokrację, to daje zatrudnienie sporej grupie ludzi... Wyobraź sobie, że ich zwalniamy. No, może nie wszystkich, ale tak 50%. Wiesz jaka to armia ludzi wkraczająca nagle na rynek poszukujących pracy? Wtedy by dopiero było śmiesznie...

Niestety jest jak jest, jakimś cudem trzyma się to w równowadze, a rozp... tego na cztery wiatry chyba tę równowagę by mocno zachwiało.

Jak to dobrze że ja nie muszę się tym wszystkim zajmować...

Rozumiem ale tu zaczyna się ekonomia

Spróbujmy tak...

mniej urzedników państwo potrzebuje mniej pieniędzy, część z zaoszczedzonych wydaje np na drogi itp (zwiększając zatrudnienie w tym sektorze) zmniejsza podatki ułatwiając pracodawcą zatrudnienie następnych ludzi Mniejsze podatki przyciągają kapitał ten daje pracę...

Więc nie jest tak jak mówisz, że zaraz rzesze bezrobotnych się zwiększą

A co do tego Ubezpieczenia zdrowotnego tym nie musi się zajmować państwo mogą prywatne firmy tylko musi byc ono obowiązkowe tzn każdy kto chce się ubezpieczyć na minimum ( to minimum musi być ściśle określone) musi zostać za określoną minimalną kwotę (wynegocjonowaną przez ubezpieczyciela i państwo) ubezpieczony. Zobacz co jest z bankami wiekszość jest prywatnych i czy one nie oferują swoich usług wszystkim? Czy obecnie banki są b.wiarygodne niż były 20-lat temu?

:D :D :D :D

Analiza mętnej wody - "poplątane znaczy dobre"

1. Miał akcje, Orlenu, ale ich nie miał, bo były córki

2. Kupił je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógł tego zrobić to kupił je na rynku wtórnym

3. Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał to brał kredyt, (bo jak wiemy ubogi jest)

4. Sprzedał je w styczniu, 2002 ale ponieważ chciał w grudniu 2001 to tak naprawdę sprzedał je w grudniu

5. W deklaracje ich nie wpisał, bo wypełniał je według stanu na kwiecień (a jak wiemy sprzedał je w styczniu, czyli w grudniu). Kiedy pisał o akcjach Agory to wydawało mu się że jest rok 2001 i już miał skrobnąć o Orlenie kiedy przypomniał sobie że jest rok 2002

6. Zrobił korektę swojej deklaracji z tym, że niczego nie poprawiał, bo pytania były niestosowne

7. Zatrudnił wariatkę jako asystentkę i dał jej do wypełnienia swoje deklaracje, ale nie dał ich, bo to wariatka

8. Deklaracje wszystkie są, ale oczywiście niektórych nie ma, bo w styczniu znaleziono je w domu wariatki

9. Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichś komitetach (na wszelki wypadek jakby ktoś chciał mieć upoważnienie Ministra Spraw Zagranicznych).

10. Podpisy są jego, ale on ich nie składał, składała je pieczątka z komitetu.

11. Pieczątka była, ale się zmyła i niewiadomo gdzie jest (ostatni raz widziano ją w plecaczku ale nie wariatki tylko tej co wariatkę odkryła....

12. Pełnomocnictwa okazały się oryginalnie sfałszowanymi kopiami

Wszystko to w przypadku człowieka, który całe życie siedział w PZPR i SLD i jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki, ale jest marszałkiem i chce być prezydentem, układa się w bardzo logiczną całość. ;)

1. Miał akcje, Orlenu, ale ich nie miał, bo były córki

2. Kupił je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógł tego zrobić to kupił je na rynku wtórnym

3. Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał to brał kredyt, (bo jak wiemy ubogi jest)

4. Sprzedał je w styczniu, 2002 ale ponieważ chciał w grudniu 2001 to tak naprawdę sprzedał je w grudniu

5. W deklaracje ich nie wpisał, bo wypełniał je według stanu na kwiecień (a jak wiemy sprzedał je w styczniu, czyli w grudniu). Kiedy pisał o akcjach Agory to wydawało mu się że jest rok 2001 i już miał skrobnąć o Orlenie kiedy przypomniał sobie że jest rok 2002

6. Zrobił korektę swojej deklaracji z tym, że niczego nie poprawiał, bo pytania były niestosowne

7. Zatrudnił wariatkę jako asystentkę i dał jej do wypełnienia swoje deklaracje, ale nie dał ich, bo to wariatka

8. Deklaracje wszystkie są, ale oczywiście niektórych nie ma, bo w styczniu znaleziono je w domu wariatki

9. Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichś komitetach (na wszelki wypadek jakby ktoś chciał mieć upoważnienie Ministra Spraw Zagranicznych).

10. Podpisy są jego, ale on ich nie składał, składała je pieczątka z komitetu.

11. Pieczątka była, ale się zmyła i niewiadomo gdzie jest (ostatni raz widziano ją w plecaczku ale nie wariatki tylko tej co wariatkę odkryła....

12. Pełnomocnictwa okazały się oryginalnie sfałszowanymi kopiami

Wszystko to w przypadku człowieka, który całe życie siedział w PZPR i SLD i jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki, ale jest marszałkiem i chce być prezydentem, układa się w bardzo logiczną całość. ;)

boskie :D :D :D

jadę sobie dzisiaj - trochę pewnie za szybko :oops: - przejeżdżam przez mostek, a tu patrzy na mnie......................brązowawa, nalana gęba i napis "czlowiek z charakterem" :o O mało rowu nie zaliczyłam, powinno być to zabronione :roll:

Rozumiem ale tu zaczyna się ekonomia

Spróbujmy tak...

mniej urzedników państwo potrzebuje mniej pieniędzy, część z zaoszczedzonych wydaje np na drogi itp (zwiększając zatrudnienie w tym sektorze) zmniejsza podatki ułatwiając pracodawcą zatrudnienie następnych ludzi Mniejsze podatki przyciągają kapitał ten daje pracę...

Więc nie jest tak jak mówisz, że zaraz rzesze bezrobotnych się zwiększą

A co do tego Ubezpieczenia zdrowotnego tym nie musi się zajmować państwo mogą prywatne firmy tylko musi byc ono obowiązkowe tzn każdy kto chce się ubezpieczyć na minimum ( to minimum musi być ściśle określone) musi zostać za określoną minimalną kwotę (wynegocjonowaną przez ubezpieczyciela i państwo) ubezpieczony. Zobacz co jest z bankami wiekszość jest prywatnych i czy one nie oferują swoich usłóg wszystkim? Czy obecnie banki są b.wiarygodne niż były 20-lat temu?

Tomeczku państwo dostaje więcej pieniędzy i...hehe nowe fury trza kupic ,nowe wille wyrychtować,nowe...itp ,itd... Wątpie ,że cos by sie specjalnie zmieniło. Może jakby teraz mniej było przekrętów na najwyższym szczeblu i mniej kombinacji z kasą i podatkami (drogi - hehe) to byłoby tez lżej w naszej kieszeni.I nie sądzę żeby wymiana prezydenta tu coś pomogła. Przeciez tak właściwie to tylko klakier...Ma byc ,wyglądać i...tyle.

Tomek

Z rego właśnie względu,że ma być to klakier nie oddam głosu na Korwina (szkoda chłopa) a myśle że Kaczor ....DONALD oczywiście :wink: będzie tu właściwy. PO ma duże szanse na rządzenie to prezydent z tej partii może im tylko pomóc a za 4 ( w przypadku "Pierwszego" 5)lat nie będzie tłumaczenia chciałem ale mi nie dali...

Zapytaj kaczora (donalda) jak to z tym jego limitem środków na reklamę...miało być jakoś 10 czy 12 mln ,a u niego jest ...lekko licząc ponad 30 mln (patrz billboardy i tv). Ktoś kto kantuje nas na początku - ciekawe co zrobi potem?

"Albowiem powiadam" nie ma tu kandydata na prezydenta... :D

(............) Wszystko to w przypadku człowieka, który całe życie siedział w PZPR i SLD i jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki, ale jest marszałkiem i chce być prezydentem, układa się w bardzo logiczną całość. ;)

CUDNE !!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Skoro - jak widzę - Kodi Gdynia nie wystartował, Maksiu też się zaparł, to mi jeno Tusk zostaje...

no przeciez cały czas mówię ,że cała filozofia wyborów to "dorwac sie do koryta i kopnąć w d... wyborców" oczywiście trza sie jakoś potem dyplomatycznie z tego wyspowiadać...ale kasa już leci...

no i oczywiście frajda z korkowania miast i miasteczek,bo jak sie leci na sygnale to wszyscy sp...(patrz: 3-miasto i okolice ostatnio-banda darmozjadów luksusowymi limuzynami zajmowała sobie wszystkie 3 (miejscami) pasy ruchu na obwodnicy z prędkością ok. 180 km/h(mój szef tyle prawie jechał i go wyprzdzili-a co!)...

Tak więc ten wątek też mozna przemianować na "Komu sponsorujemy nową furę?" :wink: OBYM SIĘ MYLIŁ...

na dzisiaj sponsorujemy Donaldowi (nie Kaczorowi)

41% POPARCIA

moze czerwoni odejda na zawsze , kto wie? :lol:

I kibelek* ma spadek znaczny

u nas tez , tylko 15%

tak czy inaczej.. ufff

* Majka niezle to wymyslilas :wink: