Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

OPAL - mieszkałem i pracowałem pośród nich przez kilka lat i swoje zdanie (bardzo pozytywne) sobie o nich wyrobiłem

No i fajnie.Tylko to nie ma nic do rzeczy.

Duma,poczucie godności,swoje przyzwyczajenia, to raczej pozytywne objawy i cechy.Nic złego,choć uparcie nam sie wmawia,że powinniśmy się ich pozbyć.

Anglik się ich nie pozbywa i dlatego taki z niego twardziel.Zna swoją wartość. :wink:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

OPAL - mieszkałem i pracowałem pośród nich przez kilka lat i swoje zdanie (bardzo pozytywne) sobie o nich wyrobiłem

No i fajnie.Tylko to nie ma nic do rzeczy.

Duma,poczucie godności,swoje przyzwyczajenia, to raczej pozytywne objawy i cechy.Nic złego,choć uparcie nam sie wmawia,że powinniśmy się ich pozbyć.

Anglik się ich nie pozbywa i dlatego taki z niego twardziel.Zna swoją wartość. :wink:

I tu się podpisuje oboma rękami

Niecenzuralne słownictwo mi się nacisnęło na wargi po okazaniu kolorowych słupków.

Znów tak jak było: lokalna zamiana kołderek i termoforów. :evil:

I to by było na tyle.

Żabko,żal,że masz takie żabio negatywne odczucia,ale może wiesz jak temu zaradzić?Kto, z list,które dostałaś,byłby na tyle przytomny,żeby kołderki cisnąć,a w termofory ,kostek lodu naladować. Chyba,że spoza list masz kadnydatów zbawiennych,nie bądź żaba i pokaż nam ich. :lol:

Nie pozbyliśmy tego gumna.Trudno.

a mialam nadzieje , ze sie pozbedziemy

upewnilam sie po raz kolejny , ze dopoki zyje esbecja tak bedzie :(

to sie nazywa twardy elektorat :-?

niestety, tez musze stwierdzic, ze jestem zla i zaskoczona

partia, ktora platala sie w ogonie sondazy nagle jest 3 czy 4 co do wielkosci w Sejmie, i jak tu cos zmienic w Polsce jak sami ludzie nie wiedza czego chca...

>>> hihihi :lol: :lol:

http://g.o2.pl/file_pap/images/2005/01/15/38382i.jpg

"Palec wskazujący podniesiony do góry

- to wzmacnia powagę postury

I teraz Ci powiem, mój miły kolego

To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego"

Kazik Staszewski

http://g.o2.pl/file_mainpage/images/_hotspot/2005/09/26162356.jpg

..i jeszcze uśmiech zwycięstwa :lol: :lol: :lol:

http://grafika.redakcja.pl/wydania.okladka.aspx/118/0/newsweek/1127614742839.jpg

Nie pozbyliśmy tego gumna.Trudno.

to sie nazywa twardy elektorat :-?

Ten elektorat jest stabilny od lat - powolutku maleje - ten wynik SLD jest spowodowany niską frekwencją. Dziwię się i chyba nigdy nie przestanę się dziwić ludziom krtórzy nie poszli na wybory "bo im się nie chciało"- ostatnio zarzuciłem człowiekowi po takiej odpowiedzi że jest jednak coś winny krajowi w którym żyje i rodzicom którzy go wychowali i wykształcili (dawniej było troche bardziej "za darmo") - chciałem mu uświadomić że do tej pory brał - powinien coś dać - nawet minimum ale dać. Ludzie wyksztaceni, umiejący czytać powinni kształtować model zachowań, tłumaczyć, przekonywać i budować ludowładztwo. A tu człowiek mówi że mu się nie chciało, na Forum czytam że "nie ma na kogo" - wstyd ! A skutki widać. Pozdrawiam.

PS: Przepraszam za wyprawę do Utopii ale ........ nie trzeba dużo - Nioemcy mieli frekwencję ponad 80 %.

Dziwię się i chyba nigdy nie przestanę się dziwić ludziom krtórzy nie poszli na wybory "bo im się nie chciało"- ostatnio zarzuciłem człowiekowi po takiej odpowiedzi że jest jednak coś winny krajowi w którym żyje i rodzicom którzy go wychowali i wykształcili (dawniej było troche bardziej "za darmo") - chciałem mu uświadomić że do tej pory brał - powinien coś dać - nawet minimum ale dać.

Troche to nie tak.

Ludzie daja od siebie krajowi podatki . I nie bardzo na ich wysokosc maja wplyw . To wiec , co dostaja od kraju , nie jest za darmo .

Ludzie przeciez w formie podatkow , za to co dostaja , juz zaplacili.

Klamstwem balamutnym jest twierdzenie , ze to kraj zapewnil ludziom edukacje , lecznictwo , itp.

Bo to nie my zyjemy z laski kraju , tylko kraj istnieje z naszej laski.

Bo bez nas , kraju nie ma.

I dlatego chodzenie na wybory jest dobrowolne .

I dlatego pojsciem na wybory , czlowiek niczego nie splaca.

a ja o wyborach prezydenckich...

muszę przyznać, że jestem bardzo zbudowana po oglądnięciu debaty Kaczyński/Tusk w programie T. Lisa w Polsacie. Dawno nie dane mi było zobaczyć takiej debaty z zachowaniem kultury osobistej obu kandydatów, wzajemnej życzliwości i uprzejmości. Brawa należą się obu Panom, bez względu na moje preferencje polityczne.

Pozdrawiam,

gaga2

:( :-? :x :evil:

..ciśnie mi się cytat do wyjścia na wierzch, ale daruję sobie...

..cóż, to jak z lodami - była chwilka przyjemności i niewiele zostaje... :(

dla porządku dementi >>> @#$%^&*

http://bi.gazeta.pl/im/6/2931/z2931096N.jpg

...bidulki wyoutowane... zdjęcia do poklikania...

http://bi.gazeta.pl/im/5/1530/z1530335I.jpg http://bi.gazeta.pl/im/9/2064/z2064179I.jpg http://serwisy.gazeta.pl/im/7/2600/z2600857I.jpg

...Izunia......... Heniutek....... Mareczek....

więcej >>> tutaj

Dawno nie dane mi było zobaczyć takiej debaty z zachowaniem kultury osobistej obu kandydatów, wzajemnej życzliwości i uprzejmości. Brawa należą się obu Panom, bez względu na moje preferencje

gaga2

Zgadzam się i podpisuję oburącz.

Troche to nie tak.

Myślę że możemy sie różnić w postrzeganiu różnych problemów i w podejściu do tego tematu.

Ludzie daja od siebie krajowi podatki . I nie bardzo na ich wysokosc maja wplyw . To wiec , co dostaja od kraju , nie jest za darmo .

Ludzie nic nie dają - to Państwo jako aparat ucisku wymusza podatki na swoje funkcjonowanie w podstawowym (policja obronność) zakresie. A wpływ na podatki mogą mieć biorąc udział w wyborach i kontrolując i rozliczając polityków z ich obietnic - ui karając oszustów odsunięciem w niebyt. Przecież posła można pozbawić mandatu - musi być tylko siła która to prawo wyegzekwuje (wiem że to w praktyce niewykonalne ale w następnych wyborach ...)

Ludzie przeciez w formie podatkow , za to co dostaja , juz zaplacili.

Zapłacili nawet znacznie więcej niż dostają - przynajmniej moim zdaniem.

Klamstwem balamutnym jest twierdzenie , ze to kraj zapewnil ludziom edukacje , lecznictwo , itp.

Nigdy nie twierdziłem że to prawda - prawdą jest jednak że do pewnego momentu nie ponosisz pełnej odpłatności za naukę dziecka w bezpośredniej formie a i z ulicy Cie Pogotowie zabierze gdy będziesz miał problem, i policjant (jak będzie w pobliżu) nie pozwoli Cię napaść..

Bo to nie my zyjemy z laski kraju , tylko kraj istnieje z naszej laski.

Bo bez nas , kraju nie ma.

Tutaj się różnimy w podejściu - nasi (myślę że Twoi też) dziadowie długo walczyli żebyśmy teraz mieli własne Państwo i oni uważali je za wartość najwyższą - jako Polacy możemy żyć i bez własnego Państwa i wtedy będziemy płacili podatki innym i, co jest wielce prawdopodobne, nie będziemy mieli możliwości żadnej współdecydowania gdzie zostaną owe podatki spożytkowane. A historia uczy że przez owych "innych" byliśmy powolutku marginalizowani - ze wskazaniem na eliminację poprzez asymilację :(

I dlatego chodzenie na wybory jest dobrowolne .

Niech będzie dalej dobrowolne - nie jestem zwolennikiem przymusowego głosowania.

I dlatego pojsciem na wybory , czlowiek niczego nie splaca.

Moim zdaniem spłaca (powinien) - dług zaciągnięty u tych którzy za nasz kraj polegli, za tych których upamiętnia Grób Nieznanego Żołnierza i miliony mogił wojennych. Podejście do wyborów jest wynikiem tradycji rodzinnej i dlatego dziwię się że dzieci są wychowywane w pogardzie dla tego prawa które nie wszystkie pokolenia Polaków miały "na tacy" - a najbardziej mnie bulwersuje tłumaczenie "bo mi się nie chciało"

Na forum również wiele osób nie idzie na wybory "bo nie ma partii która moje poglądy reprezentuje". A gdyby tak te poglądy spróbował ich posiadacz wyartykułować to okazuje się że jest ....... pusta kartka. "Szukajcie a znajdziecie" - nie szanujemy tego co nam dano. Kartka wyborcza to jedyna broń i dlatego będę wybierał. Pozdrawiam .