Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

Ciekawe, co to za podejście z tym Marcinkiewiczem? Czy to po to, żeby rządu nie utworzył, a po wyborach prezydenckich (wygranych przez Tuska) ustąpił pola Kaczorkowi??? Hmmm, a może ta grypa co mnie dopadła przyćmiła mi umysł :o

Manewr ma na celu ułatwienie wygranej bliźniakowi. Wyborcy mają małą czkawkę, gdy pomyślą że bliźniaki będą i premierem i prezydentem. Dlatego na premiera wystawiamy łosia. Kasujemy fotel prezydencki dla bliźniaka, łosia z powrotem do lasu i z tylnego siedzenia na fotel kierowcy wskakuje bliźniak number 2.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawe, co to za podejście z tym Marcinkiewiczem? Czy to po to, żeby rządu nie utworzył, a po wyborach prezydenckich (wygranych przez Tuska) ustąpił pola Kaczorkowi??? Hmmm, a może ta grypa co mnie dopadła przyćmiła mi umysł :o

Luśko, jeśli to wynik grypy, w co nie wierzę, to olśnienie. Myślę to samo co Ty.

Narobiło się w tym kraju nad Wisłą :cry:

Jak dla mnie, to zupełnie normalny ruch. Trudno się dziwić Jarosławowi, że (w swoim mniemaniu) nie popełnił politycznego bratobójstwa. Choć mógł oczywiście zagrać vabank i nie przejmowac się tym, że jak Lech zostanie wybrany, to będą dwiema najważniejszymi osobami w państwie. Ale Marcinkiewicz to bardzo dobry kandydat - główny ekspert gospodarczy PiS, szef sejmowej komisji Skarbu. Fakt, że on może nie był w pierwszym szeregu, ale to chyba ma najmniejsze znaczenie, choć chyba uraziło to trochę przerosnięte ambicje niektórych czołowych polityków PO.

A to, że szef zwycięskiej partii musi zostać premierem nie jest niczym więcej, jak tylko zwyczajem, z którym zresztą ostatnio w Polsce było róznie - nie tylko za AWS, przykładem panujacy nam aktualnie Belka (nie dość, że nie był szefem partii, która zdobyła najwięcej mandatów, to od paru miesięcy jest członkiem opozycyjnego ugrupowania!). Oczywiście, jeśli Marcinkiewicz miałby być kandydatem tylko na przeczekanie wyborów prezydenckich, nie byłoby to dobre, bo byłaby to czysta gra i nic więcej, ale mam nadzieję, że tak nie będzie.

Majka nie ma co gdybać, bo jest to po pierwsze za bardzo oczywiste, a po drugie fakty są takie, że Jarosław sam się do tego publicznie wczoraj przyznał!

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050928/kraj/kraj_a_1.html

I z tego, co pamiętam to przynajmniej kilka razy w trakcie kampanii mówił, że jak brat zwycięży to on z premierostwa zrezygnuje (jeśli oczywiście by wygrali wybory do parmalmentu). Więc w sumie to on sam mógłby być tymczasowym premierem, przez co wystawienie Marcinkiewicza nie jest wcale dziwne.

A tak, podejrzewam, że kandydat jest chwilowy :wink:

zgadzam sie z Twoimi podejrzeniami.

Marcinkiewicz wogole mi nie odpowiada jako premier .

Troszke dzisiaj o nim poczytalam i posluchalam w wiadomosciach , nie to ...

Jak to mozliwe , ze Kaczory wygraly te wybory .

To nie tak mialo byc

A tak, podejrzewam, że kandydat jest chwilowy :wink:

zgadzam sie z Twoimi podejrzeniami.

Marcinkiewicz wogole mi nie odpowiada jako premier .

Troszke dzisiaj o nim poczytalam i posluchalam w wiadomosciach , nie to ...

Jak to mozliwe , ze Kaczory wygraly te wybory .

To nie tak mialo byc

PO przerżnęła na własne życzenie.

Dopóki "premier z Krakowa" siedział cicho i nie pokazywał sie publicznie notowania Platformy były na szczycie. Ale gdy na tydzień przed wyborami zaczął sie publicznie udzielać, wszystko wzięło w łeb.

On ma strasznie wku...y styl bycia i na dodatek ten jego ironiczny uśmieszek jakby wszyscy byli wokół debilami tylko on oświecony.

On ma strasznie wku...y styl bycia i na dodatek ten jego ironiczny uśmieszek jakby wszyscy byli wokół debilami tylko on oświecony.

Z tym sie zgodze , zapomniales o kapeluszu :wink:

Niemniej to co gada mi pasuje , ciekawe jak by bylo z realizacja :-?

Czy Janek Marja nie zaczynal kariery razem z tym Marcinkiewiczem w ZCHN-ie?

Janek Marja zaczynał karierę z Mazowieckim i Kuroniem w Jaśnie Oświeconej Unii Demokratycznej i coś z tego "Jaśnie" mu zostało. On jeszcze nie jest najgorszy, zawsze miał taki, lekko denerwujący, sposób bycia (a znam go od czasów NZS na UJ w Krakowie), ale taka już jego uroda. Za to z niepokojem obserwuję postępujący powrót do "udeckiej" mentalności innych panów z Platformy, np. Komorowskiego, pt. "my zawsze mamy rację", "będziemy elementem RACJONALIZUJĄCYM w koalicji" (cytat). To znaczy tak naprawdę, że PIS to durnie i oszołomy, piękna recenzja dla przyszłego koalicjanta.

A Marcinkiewicz, choć nie bardzo wiadomo, czy rzeczywiście ma jaja do rządzenia, jest gościem z całkiem innej półki.

A Marcinkiewicz, choć nie bardzo wiadomo, czy rzeczywiście ma jaja do rządzenia, jest gościem z całkiem innej półki.

mysle , ze to tylko statysta , jesli wogole tak bedzie jak Kaczor naczelny mowi.

Tak z innej beczki , to gdzies wyczytalam , ze byl przeciwny wprowadzeniu do szkol tego drazliwego przedmiotu o sexie .

Troche jakby XV wiek :-?

Pozyjemy zobaczymy

Kraje, w których uświadamia się seksualnie już dzieci w przedszkolu, mają największy procent nieślubnych dzieci (W. Brytania, USA). Jedno z drugim pewnie ma niewiele wspólnego, ale w każdym razie taka szkolna edukcja, jak widać, nie bardzo działa. A z tym średniowieczem... W XV wieku to dzieci były uświadomione niemalże od kołyski, bo seks nie był żadnym tabu (wiem co mówię, bo jestem historykiem średniowiecza , ha ha ha), to w XIX wieku panienki z dobrych domów wracały po trzech dniach małżeństwa do mamy, skarżąc się, że mąż, taki dotąd miły i uprzejmy, zmienił się nagle w potwora...

A wracając do Marcinkiewicza, to zgadzam się, pożyjemy, zobaczymy.

Kraje, w których uświadamia się seksualnie już dzieci w przedszkolu, mają największy procent nieślubnych dzieci (W. Brytania, USA). Jedno z drugim pewnie ma niewiele wspólnego, ale w każdym razie taka szkolna edukcja, jak widać, nie bardzo działa.

Wiem o tym .

Z moich obserwcji wynika , ze te mlode matki to afroamerykanki i latynoski , przewaznie niewyksztalcone , czasem ze skonczonym High School .

Swiadome i wyksztalcone dziewczyny wiedza po prostu do czego sluza pigulki i prezerwatywy.

A moze sa inne powody , nie wiem , az tak sie nad tym nie zastanawialam , niemniej sadze , ze takie nauczanie , jesli nie ma go w domu , powinno byc w szkole .

Napisalam jesli , bo wydaje mi sie , ze w wielu polskich domach , Rodzinach to wciaz temat tabu.

hmmm..troche nam sie z Prezydenta na antykoncepcje przenioslo , ale

sadze , ze kandydat na Premiera nie powinien uciekac przed takimi tematami.

ps .Z historykiem o XV wieku mowic nie bede , bo wysiadam :roll:

Powracajac do tematu .

Mialam okazje ogladac dzisiaj polskie wiadomosci na Polsacie i TV Trwam .

Juz rozumiem jak to bylo mozliwe , ze PiS wygral wybory .

Moim zdaniem ta telewizje ogladaja ludzie , dla ktorych atrakcja jest wycieczka do lokalu wyborczego .

Wiadomosci w obu programach roznily sie tym , ze :

W Polsacie jako tako obiektywnie , wlasciwie , po zrobieniu prasowki teraz wydaje mi sie , ze rzeczowo .

W TV Trwam , byla to taka manipulacja , ze nie znajde slow , aby wyrazic niezadowolenie .

Jestem bardzo zbulwersowana tym co robi ta TV Ojca R.

Zachowanie Kaczorow oceniam ponizej jakiegokolwiek poziomu.