Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

Mea culpa. Nie jestem spostrzegawczy, nie jestem również inteligentny, dlatego będę głosował na czystej krwi Kaszuba czyli Donalda :lol:

mam podobne objawy :D

No to i ja dopisuję się z tą samą "chorobą" :oops: :)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bartar

...proszę przeczytaj uważnie :D

...pisałem o jego kadrze urzędniczej :roll:

Pozdro

J

Były prezydent Wrocławia z PO Bogdan Zdrojewski jest filozofem, a w roli urzędnika moim zdaniem sprawdził się bardzo dobrze.

....stanowisko prezydenta wymaga pracy na innym szczeblu, a Tusk pełniąc funkcje Marszałka ( zdobywając np. doświadczenie w oficjalnych kontaktach międzynarodowych ) ma znacznie większe kompetencje i predyspozycje do tego by reprezentować Polskę

A konkrety? gdzie Tusk wyjeżdzał? kiedy i które jego wyjazdy przyniosły coś konkretnego ?jakie z tego Polska ma korzyści?

Ja jakoś nie umiem sobie przypomnić co Polska zyskała na tych jego kontaktach, poza może kilkoma zdjęciam.

..oj, a zapomniało się o wizycie na Białorusi i poparciu Polaków pod dyktatem Łukaszenki ?

..a później w Brukseli to pewnie nie Tusk promował sprawę naszych rodaków zza wschodniej granicy ?

...a kto zmusił sejmowy klub PO do oddawania "13" na cele charytatywne?

...a czy Ten który woła o Polskę solidarną zmusił swojego brata i partyjnych kolegów by zrzekli się swojej kasy na rzecz ubogich ?

...a która partia PO czy PiS bierze kasę również z Twojej kieszeni ?

...a kto głośno pierwszy powiedział o politykach "klasa próżniacza",

może Kaczyński ?

...a kto pracował nad ustawą wprowadzająca odpowiedzialność urzędników

i zmniejszającą ilość "radnych - bezradnych" w samorządach o 15 tys.

...

kontynuoować, czy samemu sięgnie się po materiały archiwalne :wink: ?

Pozdro

J

..oj, a zapomniało się o wizycie na Białorusi i poparciu Polaków pod dyktatem Łukaszenki ?

..a później w Brukseli to pewnie nie Tusk promował sprawę naszych rodaków zza wschodniej granicy ?

oj tych akurat rzeczy nie wymieniałabym jako in plus....

osobiście nie zależy mi na martyrologii POlski.

..a później w Brukseli to pewnie nie Tusk promował sprawę naszych rodaków zza wschodniej granicy ?J

No fakt na Białorusi był i było to już w trakcie kampanii wyborczej,więc jako kandydat na prezydenta, a nie jako marszałek sejmu. W Brukseli to eurodeputowani i to nie tylko z PO pamiętasz?

....a kto zmusił sejmowy klub PO do oddawania "13" na cele charytatywne?

...a czy Ten który woła o Polskę solidarną zmusił swojego brata i partyjnych kolegów by zrzekli się swojej kasy na rzecz ubogich ?

...a która partia PO czy PiS bierze kasę również z Twojej kieszeni ?

...a kto głośno pierwszy powiedział o politykach "klasa próżniacza",

może Kaczyński ?

...a kto pracował nad ustawą wprowadzająca odpowiedzialność urzędników

i zmniejszającą ilość "radnych - bezradnych" w samorządach o 15 tys.

...

kontynuoować, czy samemu sięgnie się po materiały archiwalne :wink: ?

Pozdro

J

A to wszystko to jest nie na temat, więc proszę przedstawić konkrety w jakm kraju był, kiedy o czym rozmawiał i co konkretnie załatwił dla Polski?.

..jeśli zaprzeczasz oczywistym wydarzeniom, to nie mamy o czym rozmawiać !

Tusk był w Brukseli razem ze zdelegalizowaną panią prezes Związku Polaków na Białorusi i tam lobbował na ich rzecz !

J

...a wystarczyło sprawdzić zanim coś się napisze.....

Byłam w trakcie poprawiania jak odpisałeś, najprościej zamiast przedstawić konkrety to kogoś oskarżyć, trudno.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :D

...o nie moja droga Oponentko :D

tak łatwo to nie będzie... :-?

...ja podałem 2 konkretne rzeczy ( sprawdzone :wink: ),

dotyczące działań zagranicznych Tuska, teraz kolej na Ciebie :

Kaczyński .....

czekam ..... :roll:

..i Miłego Weekendu Życzę

J

...a powinnaś poprawić, że to Tusk ją tam zabrał .....

...o nie moja droga Oponentko :D

tak łatwo to nie będzie... :-?

...ja podałem 2 konkretne rzeczy ( sprawdzone :wink: ),

dotyczące działań zagranicznych Tuska, teraz kolej na Ciebie :

Kaczyński .....

czekam ..... :roll:

..i Miłego Weekendu Życzę

J

...a powinnaś poprawić, że to Tusk ją tam zabrał .....

Powtarzam robił to już jako kandydat na prezydenta,w trakcie kampanii wyborczej, a nie jako marszałek sejmu, co zrobił jako marszałek dla Polski, a nie dla Białorusi dalej nie wiem.

Wizyta z Borys miała jedynie symboliczne znaczenie nic nie załatwił Borys została usunięta, a Łukaszeko ma swoje władze w Związku Polaków na Białorusi.

A co zrobił Kaczyński:

1.Przedstawił Niemcom konkretny bilans strat jaki poniosła Warszawa w wyniku II wojny światowej.Ucichły głosy Niemców domagające się odszkodowania.

2.Zorganizował 60 rocznice wybuchu powstania warszawskiego, w której uczestniczyło wiele ważnych osobistości tego świata, co odbiło się bardzo pozytywnym echem w całym świecie i powstańcy doczekali się uznania.

3.Jako jeden z pierwszych już na poczatku lat 90-tych mówił głośno że Polska musi być członkiem NATO i Unii Europejskiej, wtedy przez Kwaśniewskiego i jego zaplecze został uznany za oszołoma.Miał odwagę mówić głośno o rzeczach ważnych dla Polski chociaż niepopularnych.

Dalej czekam na konkrety co Tusk zrobił dla Polski?

Pozdrawiam

A Wy(żeby nie powiedzieć tow.) uważacie ze kandydata na prezydenta należy oceniać po ilości załatanych dziur drogowych w Warszawie?

Oczywiście, bo to nam [mieszkańcom Warszawy - dzień dobry] d...y podskakują na wybojach, to my sterczymy w korkach z powodu wygrywania przetargów dziwnie często przez ślamazarne firmy, to ja nie mam pod blokiem kawałka ścieżki z prawdziwego zdarzenia, bo decyzję o kilkunastometrowej dróżce musi podjąć ktoś z Ratusza Warszawy, a nie gminnego. Nie sprawdził się w dużo mniejszym zakresie obowiązków niż kierowanie państwem, nie sprawdził się w kierowaniu stolicą, nie dam mu szans na "sprawdzenie się" w kierowaniu krajem.

Zapomnieliście jeszcze o nazwaniu jednego z warszawskich rond imieniem Dudajewa :-? :-? :-?

A Wy(żeby nie powiedzieć tow.) uważacie ze kandydata na prezydenta należy oceniać po ilości załatanych dziur drogowych w Warszawie?

A skąd ten wniosek? dziury sa i będą, co roku będą frezować jezdnie niezależnie kto u władzy. Ja piszę o inwestycjach - usprawnianie miasta (nie tylko drogowo-mostowe) i przez to głównie oceniam prezydenta. Tego akurat negatywnie.

A

ps. za towarzysza mógłbym się mocno obrazić i powinienem, ale za dobry mam dziś nastrój żeby mi coś takiego dzień zepsuło....

Powiedzcie mi, drodzy Warszawiacy, który dotychczasowy prezydent Waszego miasta był lepszy od Kaczyńskiego?

Może Kozak?

Piskorski?

Tak - był lepszy. Ale nie znaczy ze dobry...

Albo ich poprzednik z SLD?

To samo co powyżej. Czyli: Tak był lepszy, co nie oznacza że był dobry.

Może myślicie, że Hania G-W załata wam w cztery lata wszystkie dziury i zbuduje Eldorado?

ja bynajmniej tak nie myślę. Jej zresztą nie lubię i średnio ufam.

Ale od prezydenta wymagam rozwoju miasta. Natomiast gdy przez 3 lata nic się nie dzieje pod tym względem to jestem zdecydowanie przeciwny takiemu prezydentowi niezaleznie od opcji politycznej z jakiej by był. Proste? Myślę że tak.

I Polsce nie życzę takiej prezydentury jaka jest właśnie uprawiana w stolicy. I tyle.

Nie pojmuję, skąd ta powszechna miłość do Donalda. Jest miałki, nijaki, gada trochę jak Kwachu (co pewnie ludziom się podoba). Zmienia poglądy jak mu pasuje, raz ta partia, raz tamta, to z Wałęsą, to z Mazowieckim, raz jest liberałem "oświeconym", innym razem konserwatywnym, za aborcją i przeciw, za lustracją i przeciw. Tylko liberalnych poglądów gospodarczych chyba nie zmienia, ale prezydent niewiele ma do gospodarki. Jak chodzi o charakter, konsekwencję, inteligencję i zdecydowanie to nie umywa się do Kaczora. No ale Kaczor już pełni w mediach rolę Czarnego Luda, jak zawsze zresztą.

O środowisku PO i różnych krętaczach, którzy tam się kręcą, licząc na forsę, nawet nie chce mi się pisać.

Nie myl obowiązku [tak, obowiązku] oddania głosu na mniejsze zło z uczuciem wyższym.

Dla mnie jest umiarkowany, i to mi jest główną rekomendacją. Będzie też stanowić równowagę dla większości PiS-u w Sejmie, co też ważne. Zmienił swoje liberalne [dla niektórych radykalne] poglądy, by nie być "sobie", tylko być kimś, z kim chociaż część tego narodu może się zgadzać w kwestii poglądów.

I po prawdzie wolę nawet miałkiego, spokojnego człowieka od nawiedzonego oszołoma szastającego nic nie wartymi hasłami o wspieraniu ubogich [niby za co??? z której kasy?? Janosikowej??]

O środowisku PiS i różnych krętaczach, którzy tam się kręcą, licząc na forsę, nawet nie chce mi się pisać. :wink: