Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

...

I nie chodzi o ploty,tylko o to,że jakis odłam organizacji przyznaje się,czyli chce,aby go identyfikowano z tym zdarzeniem.To nie są plotki tylko fakty.

...

Ale podobno oficjalnie taka organizacja nie istnieje i nikt o niej nie słyszał, poza tym ta nazwa...jak dla mnie to fajna prowokacja - znaczy list to prowokacja nie mająca wiele wspólnego z paczkami. Ale mam nadzieję że się to wyjasni i winny dostanie po d u p i e, niezależnie od orientacji polityczno-seksualnej 8)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fakty są następujące (za Rzeczpospolitą):

W tym czasie, gdy policjanci odkrywali kolejne paczki, do mediów dotarł e-mail zatytułowany "Kaczyński = wojna". Podpisały się pod nim "Brygady PowerGay" i "Silny Pedał". Autorzy przyznają się do podłożenia 15 bomb i piszą w nim między innymi: "Wybór Kaczyńskiego to budowa Polski ksenofobicznej. (...) Już teraz nacjonalizm polskiej prawicy skłania się ku przemocy. Obecnie jest skierowany przeciw mniejszościom seksualnym". List kończy się ostrzeżeniem: "Zebraliśmy wystarczająco materiałów wybuchowych. Jesteśmy w trakcie testów".

Moim zdaniem to oczywiście nie homoseksualiści podłożyli te ładunki. I to nie tylko dlatego, że ich największe organizacje się od tego odcięły. Przez prawdziwych sprawców homoseksualiści zostali potraktowani całkowicie instrumentalnie czy nawet więcej - dopiero teraz narażają ich na nietolerancję, czemu trudno się dziwić bo atak był w sumie dobrze zorgaznizowaną akcją terrorystyczną. A prawdziwymi sprawcami są ci, którym wybór Kaczyńskiego mógłby naprawdę zaszkodzić. Zamiarem sprawców jest wywołanie "efektu madryckiego" (przekierowania sympatii wyborczych), jaki miał miejsce w czasie wyborów w Hiszpanii.

Dobrzyk :D :D :D

Pewnie się podpisały pod nim Brygady Męczenników im. Róży Luxemburg i Frakcja Anarchistyczna "Złośliwe Żarówki" :lol:

Lawy, jak piszesz 'd..ie' bez kropek to wychodzi 'no'

No i nie wiadomo o co chodzi :D

[wpiszcie sobie kilka przekleństw i zamiast "Wyślij" kliknijcie "Podgląd" :wink:]

PS: obstawiam, że "Silny Pedał" to kryptoreklama któregoś z dealerów rowerów górskich :roll:

Ciekawe jakby wyglądała sytuacja,gdyby,do wczorajszych bomb w W-wie przyznała się młodzież wszechpolska (tak dla przykładu,bo akurat była wymieniana w tym wątku)

W sytuacji gdy przyznała się organizacja Walczący Pedał czy jakoś tak-cisza,spokój,cisza poprawna. :lol:

I to jest właśnie ta rzekoma dyskryminacja.Najlepiej ją widać w tym schemacie myślenia-nikt nawet nie dopuszcza takiej myśli,że to prawda.

Nikt tego nie analizuje jakoś specjalnie,każdy jest ostrożny w osądach,czeka i nie wychodzi przed szereg.

:lol:

Jadąc dzisiaj do pracy zastanawiałem się czy to skomentujesz, miałem nadzieję że nie.

Opal, zastanów się, jezeli nawet były to te środowiska które masz na mysli to czy nazwałyby siebie "Silny Pedał" czy jakoś tak ? A tak w ogóle to to podejrzenie jest tak absurdalne że nie warto się nad nim w zastanawiać. Równie absurdalny by był pomysł że to zrobili wszechpolacy gdyby to niby oni podpisali ten list. Delikatnie mówiąc, mam o tej organizacji nienajlepsze zdanie, wiele rzeczy mozna im przypisać ale na pewno nie są to ciągotki w kierunku aktów terroru.

O matko,nawet jadąc do pracy myślisz o mnie? :roll: :lol:

Tylko proszę nie przypisuj mi,kogo ja mam na myśli i kogo posądzam,bo nie o tym zupełnie pisałam. ;)

No właśnie nie jestem pewna,czy gdyby podpisali to wszechpolacy,albo ktoś,kto podaje się za ich odłam,(bez wzgledu na to,co jest prawdą,bo nie wiemy tego na razie, na pewno jest to prowokacja tylko nie wiadomo, z której strony) to przeszłoby tak bez echa.Albo,jak pisałam wcześniej,inna organizacja nie ciesząca się łaskami w mediach o radykalnych poglądach.

Myślę,że nie.Mam wątpliwości, czy byłaby cisza.

Media nie są wcale takie nieskłonne do raptownych osądów bez werfyfikowania faktów.

Sam fakt,że miałeś nadzieję,że tego nie skomentuję też świadczy o poprawności myślenia.I potwierdza dokładnie to co mówię-te schematy-co wolno a czego nie.

Nie ma rzeczy nad którą nie warto się,jak piszesz,zastanawiać.To jest wybór umysłu nad czym się zastanawiać,a nie przykazu.

;)

Akurat ta sytuacja jest na tyle nowa i szokująca,że jest moim zdaniem całe morze do zastanawiania się.

...

I nie chodzi o ploty,tylko o to,że jakis odłam organizacji przyznaje się,czyli chce,aby go identyfikowano z tym zdarzeniem.To nie są plotki tylko fakty.

...

Ale podobno oficjalnie taka organizacja nie istnieje i nikt o niej nie słyszał, poza tym ta nazwa...jak dla mnie to fajna prowokacja - znaczy list to prowokacja nie mająca wiele wspólnego z paczkami. Ale mam nadzieję że się to wyjasni i winny dostanie po no, niezależnie od orientacji polityczno-seksualnej 8)

No właśnie,nie są to plotki,tylko fakty,że ktoś chciał,aby go identyfikowano z tym zdarzeniem.Ktoś kto nazwał się (wyzwał znaczy się od pedałów :lol: )

Moze jest to prowokacja jednych albo drugich,znaczy przeciwników tych pierwszych :lol:

I o ten punkt mi chodziło,że ponieważ sprawa jest nie tego,a wymienia się tam gejów,to ...

Gdyby zadzwonili chłopcy z NOP i powiedzieli,że to my,byłaby burza medialna.Nawet gdyby faktycznie nie oni to zrobili.Albo nie było wiadomo,czyli tak jak teraz.

Moim skromnym zdaniem.

No trudno,żeby organizacja Walczący Pedał istniała oficjalnie.

We wniosku do sądu napisaliby:podkładnia paczek w trmawajach linii nr 8.

(bez wzgledu na to,co jest prawdą,bo nie wiemy tego na razie, na pewno jest to prowokacja tylko nie wiadomo, z której strony)

Jak pisałem wcześniej, na pewno jest to prowokacja przeciwników Kaczyńskiego i...

przeciwników homoseksualistów!

cos grubo to szyte 8) A może to metoda na utopienie tym razem Donalda :roll:

(bez wzgledu na to,co jest prawdą,bo nie wiemy tego na razie, na pewno jest to prowokacja tylko nie wiadomo, z której strony)

Jak pisałem wcześniej, na pewno jest to prowokacja przeciwników Kaczyńskiego i...

cos grubo to szyte 8) A może to metoda na utopienie tym razem Donalda :roll:

Dla mnie jest oczywiste, na co liczą nadawcy tych 15 paczek. A jaką opcję można takimi zagrywkami utopić świadczy niestety tragiczny przykład Hiszpanii.

To nie do końca tak, ale jeżeli sprawi Ci to przyjemność to możemy przyjąć twoją wersje :D

Tylko proszę nie przypisuj mi,kogo ja mam na myśli i kogo posądzam,bo nie o tym zupełnie pisałam. ;)

Tylko proszę nie przypisuj mi że komus coś przypisuje choć tego nie napisał :lol:

No właśnie nie jestem pewna,czy gdyby podpisali to wszechpolacy,albo ktoś,kto podaje się za ich odłam,(bez wzgledu na to,co jest prawdą,bo nie wiemy tego na razie, na pewno jest to prowokacja tylko nie wiadomo, z której strony) to przeszłoby tak bez echa.Albo,jak pisałam wcześniej,inna organizacja nie ciesząca się łaskami w mediach o radykalnych poglądach.

Wbrew pozorom dziennikarze az tacy głupi nie są i raczej nie dadza się nabrać na takie sprawy szyte tak grubymi nićmi - to ich po prostu by ośmieszyło. .....mała poprawka, nie dotyczy to pismaków gazet typu FAKT i jemu podobne.

Sam fakt,że miałeś nadzieję,że tego nie skomentuję też świadczy o poprawności myślenia.I potwierdza dokładnie to co mówię-te schematy-co wolno a czego nie.

Świadczy tylko o tym że nie ma co komentować, nic więcej. Masz ambicje zostać moim psychoanalitykiem ? :>

Nie ma rzeczy nad którą nie warto się,jak piszesz,zastanawiać.To jest wybór umysłu nad czym się zastanawiać,a nie przykazu.;)

ojejej, jakie to górnolotne i filozoficzne, ja jestem prostym czlowiekiem i jak jest coś głupiego , dennego i ponizej jakiegoś poziomu to sie tym nie zajmuje i przechodzę nad tym do porzadku dziennego, po co sobie zasmiecac głowe ? Moge jedynie pokiwać głową z politowaniem i tyle.

Akurat ta sytuacja jest na tyle nowa i szokująca,że jest moim zdaniem całe morze do zastanawiania się.

Zeby było jasne sam incydent jest wg mnie bardzo poważny i jak najbardzie powinno się go tak traktować. Niepowazne i absurdalne są jedynie podejrzenia samych sprawców.

Skąd ta pewność ? Ja wcalę tak nie uważam, poziom polskiej polityki jest taki jaki jest ale mimo wszystko do walkii politycznej nie uzywa się takich argumentów jak bomba, jesteśmy w Polsce nie w Iraku. Obawiam się ze to jest cos o wiele powazniejszego i niekoniecznie ma swe korzenie w Polsce wg mnie sprawcy tak naprawdę mają w dupie naszych kandydatów na prezydenta i stosunek Polaków do gejów. Zostało to wykorzystane czysto instrumentalnie ....obym sie mylił....

następny list będzie od Tańczącego z Łańcuchem, albo Niepękającej Dętki :D

W każdym razie widać, że przeciwnik lubi ostre gierki.

Warszawiacy bądźcie czujni!

Niezależnie od tego czy przez tą akcję Kaczorowi przybędzie czy odejdzie głosów, wczoraj "wydmuchane" zostało przede wszystkim społeczeństwo... kto za to płaci?... Pan, Pani, ja......

To nie do końca tak, ale jeżeli sprawi Ci to przyjemność to możemy przyjąć twoją wersje :D

Jak to moją,przecież to Ty napisałeś,że jadąc do pracy,zastanawiałeś się czy się wypowiem w jakiejś kwestii.Czyli myślałeś o mnie.

Tylko proszę nie przypisuj mi że komus coś przypisuje choć tego nie napisał :lol:

No jak to?Napisałeś:jezeli nawet były to te środowiska które masz na mysli to czy nazwałyby siebie "Silny Pedał" czy jakoś tak

Wbrew pozorom dziennikarze az tacy głupi nie są i raczej nie dadza się nabrać na takie sprawy szyte tak grubymi nićmi - to ich po prostu by ośmieszyło. .....mała poprawka, nie dotyczy to pismaków gazet typu FAKT i jemu podobne.

Chyba jednak dają,bo parę dni temu osądzili Kurskiego,że kłamie o dziadku Tuska.Nie,że źle,że to wywleka,bo to też i głównie potem,ale że kłamie.

Świadczy tylko o tym że nie ma co komentować, nic więcej.

No właśnie. :lol:

Nie ma co komentować.

Masz ambicje zostać moim psychoanalitykiem ?

Szczerze?Nie bardzo. :oops:

Nie ma rzeczy nad którą nie warto się,jak piszesz,zastanawiać.To jest wybór umysłu nad czym się zastanawiać,a nie przykazu.;)

ojejej, jakie to górnolotne i filozoficzne, ja jestem prostym czlowiekiem i jak jest coś głupiego , dennego i ponizej jakiegoś poziomu to sie tym nie zajmuje i przechodzę nad tym do porzadku dziennego, po co sobie zasmiecac głowe ? Moge jedynie pokiwać głową z politowaniem i tyle.

Ale to nie rzecz w tym,czy to jest głupie i poniżej poziomu,tylko samo w sobie jest to bardzo istotne.Nie wiem,czy geje podzieliliby Twój pogląd,że nie ma sie nad czym zastanawiać. :roll:

Co do pierwszego zdania nie wiem,ale wierzę na słowo skoro tak mówisz...... ;)

Zeby było jasne sam incydent jest wg mnie bardzo poważny i jak najbardzie powinno się go tak traktować. Niepowazne i absurdalne są jedynie podejrzenia samych sprawców.

Cała sprawa jest równie ważna.Także to,że ktoś chce by łączono ten incydent z gejami.I to jest ważne nie tylko dla gejów.

...poziom polskiej polityki jest taki jaki jest ale mimo wszystko do walkii politycznej nie uzywa się takich argumentów jak bomba, jesteśmy w Polsce nie w Iraku. Obawiam się ze to jest cos o wiele powazniejszego i niekoniecznie ma swe korzenie w Polsce...

No właśnie! Gdybyśmy byli w Iraku to byłoby proste "bum". A tak, skończyło się na atrapach. Trudno jednak uznać, że listy, ktore miały ewidentną treść polityczną, były przypadkowe albo, że ich autorzy "podczepili" się pod tych, którzy te atrapy podkładali - za wysoka stawka na takie numery!

Jak to moją,przecież to Ty napisałeś,że jadąc do pracy,zastanawiałeś się czy się wypowiem w jakiejś kwestii.Czyli myślałeś o mnie.

Ano właśnie, zastanawiałem się co zrobisz a nie myslałem o tym co teraz robisz, w co sie dzisiaj ubrałaś i w jakim jesteś humorze i czy też o mnie myslisz .... nie chciałem tego mówić , sama tego chciałaś ;P

No jak to?Napisałeś:jezeli nawet były to te środowiska które masz na mysli to czy nazwałyby siebie "Silny Pedał" czy jakoś tak

To nie jest równoznacze z tym że podejrzewam że ty podejrzewasz gejów o całe to zamieszanie :) Masz na myśli to masz na myśli a nie podejrzewasz

zauważyłaś ze masz tendencje do nadinterpretacji i naginania sensu wypowiedzi innych do wygodnej dla ciebie formy ? :)

Chyba jednak dają,bo parę dni temu osądzili Kurskiego,że kłamie o dziadku Tuska.Nie,że źle,że to wywleka,bo to też i głównie potem,ale że kłamie.

O przepraszam bardzo, w tej sprawie od razu pojawiły sie dokumenty świadczące jednoznacznie o tym że prawdomówność kurskiego nie jest jego najsilniesza stroną. W takiej sytuacji mozna bylo powiedzieć, wprost, Kurski kłamał i tyle

Nie wiesz co tracisz , dostałabys niepowtarzalną szansę otrzymania odpowiedzi na pytanie, Dlaczego wygaduje takie bzdety i nie trafiaja do niego podawane przeze mnie racjonalne argumenty ? :D

złośliwiec

8)

Ano właśnie, zastanawiałem się co zrobisz a nie myslałem o tym co teraz robisz, w co sie dzisiaj ubrałaś i w jakim jesteś humorze i czy też o mnie myslisz .... nie chciałem tego mówić , sama tego chciałaś ;P

To co zrobię,nie dotyczy mnie.

OK.

To nie jest równoznacze z tym że podejrzewam że ty podejrzewasz gejów o całe to zamieszanie :) Masz na myśli to masz na myśli a nie podejrzewasz

zauważyłaś ze masz tendencje do nadinterpretacji i naginania sensu wypowiedzi innych do wygodnej dla ciebie formy ? :)

No wybacz,ale ostatnie zdanie,to chyba wyraz Twojej bezsilności.

Staram się odnosić do konkretnych argumentów,a nie Twojej osoby i to jak ją postrzegam.

(to tak a propos tolerancji ;)

W całej tej internetowej pisanienie jest wliczone niedomówienie i po to rozmawiamy,żeby sobie wyjaśnić.Ja czasami piszę szybko i bardzo niechlujnie.

Ale za osądy-dzięki bardzo. ;)

I kto tu komu robi psychoanalizę?

Myślisz o mnie,wiesz co powiem,zastanawiasz się,co zrobię.

O przepraszam bardzo, w tej sprawie od razu pojawiły sie dokumenty świadczące jednoznacznie o tym że prawdomówność kurskiego nie jest jego najsilniesza stroną. W takiej sytuacji mozna bylo powiedzieć, wprost, Kurski kłamał i tyle

No właśnie po 2-3 dniach,znalazły się dokumenty,że nie kłamał.

Wcześniej były zapewnienia DT,że to nieprawda i dokumenty na stryjka,ale pomimo całego linczu wyszło,że jednak nie skłamał.

Ale lincz był usprawiedliwiony,bo dotyczył Kurskiego.

A był on przed dokumentami o stryjku,bo był od razu-i o ten moment mi chodzi.

Nie wiesz co tracisz , dostałabys niepowtarzalną szansę otrzymania odpowiedzi na pytanie, Dlaczego wygaduje takie bzdety i nie trafiaja do niego podawane przeze mnie racjonalne argumenty ? :D

Wolę bardziej skomplikowane zadania. ;)

złośliwiec

8)

:o

Nooooo,......

dobrzyku,

ponieważ chyba mało kto z wątkowiczów wie już o co chodzi, a ja powiedziałam już wszystko,co chciałam powiedzieć, to dla mnie EOT.

Pozdrawiam