Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kogo wybierzesz na prezydenta??

Senser

Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??  

319 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo najprawdopodobniej wybierzesz/wybrałbyś na Prezydenta RP??

Recommended Posts

Borowski też nie najwyższy, ale na decydujące 'kryterium wzrostu' się absolutnie nie zgadzam, bo.... no bo wiecie co.

Egzotyka wyborcza jak Tymiński, Lis czy Religa to tylko urwanie punktów w pierwszej turze, i tak ZAWSZE głosowanie jest pokazem sympatii politycznych. Co do zaplecza i złodziejstwa, to moim zdaniem nie kradli tylko ci, którzy jeszcze nie byli u żłoba. Przy czym nepotyzm też jest dla mnie formą złodziejstwa.

A, i jeszcze mną trzącha, gdy słyszę ile to kandydat nazmienia w naszym kraju po obraniu go na stanowisko, i że kandyduje bo jest źle. No cóż, taki wymóg dotarcia do elektoratu. Ale trzącha.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no tak, czyli nalezy ustalić jakieś priorytety, np:

1. kompetencja

2. inteligencja + blyskotliwość

3. uczciwośc /a może chcecie to za punkt 1?/

4. zaplecze /byle nie ............jugend itp/

5. wzrost + prezencja

inna kolejność? czy inne priorytety?

dawajcie :D

Jarosław Kalinowski (PSL) - mimo posiadania pewnego areału, odpada

Donald Tusk (PO) - inteligentny, malo reprezentacyjny

Lech Kaczyński (PiS) - niech zostanie przy księżycu

Marek Borowski (SdPl) - inteligencja, wiedza, prezencja, tylko kiepsko ukierunkowany

Zbigniew Religa - lekarz niech się za politykę nie bierze

Henryka Bochniarz (Demokraci.pl) - kandydatura z "braku laku"

Maciej Giertych (LPR) - chyba na glowe upadli :D

Stanisław Tymiński - upiór z przeszłości :wink:

Andrzej Lepper (Samoobrona) - trza by zmienić nazwę na Lepposka rzeczobronna, mam nadzieję, że nie dozyję

Włodzimierz Cimoszewicz (SLD) - jak się mówi "nie" to trzeba sie tego trzymać

Tomasz Lis - idzie w slady Reagana :o

Majko, słusznie prawisz. Zgadzam się z tym co napisałaś Ty i Ponury. Trudny wubór, ale trzeba iść, bo jak nie, to mamy szansę w II turze na wybór między Tymińskim i Lepperem.

Widzę Rytunio ,że na widok Szyszkowskiej ciśnienie skacze Ci wyżej niż powinno...rodzinę Ci margaryną wytruła? Czy jak? :D

Spokojnie ,po co te stresy...wybory wyborami ,a życie tak za... ,że aż strach. Za chwile będą nastepni,a po nich inni.

I sądzę ,że jeszcze przez parę lat temu krajowi do normalności będzie daleko. Dlatego bądźmy dobrzy dla innych a świat niech sie kręci - my małe żuczki niewiele możemy zdziałać.

A co do mojego kandydata to zrezygnował.A szkoda.

Jak Kaczor zostanie prezydentem to ja sie autochtonię i ogłoszę republiką .

Z tego co pokazuje jak się rządzi w Stolicy, to śmiem mniemać iż nadciągnie czas walonek, krowich placków jako ekologicznego opału i drewnianych soch. Po przetargach oczywiście ? oczywiście. :D

Jak Kaczor zostanie prezydentem to ja sie autochtonię i ogłoszę republiką .

Z tego co pokazuje jak się rządzi w Stolicy, to śmiem mniemać iż nadciągnie czas walonek, krowich placków jako ekologicznego opału i drewnianych soch. Po przetargach oczywiście ? oczywiście. :D

Ej! to może zrobimy paradę kontrparady parady przez paradę???"Muratorum paradum w krótkom spodenkum und eine antenkom beretum?"No i oczywiście "piwum w torebkum"(coby kaczorum policjum und strazum miejscum nas nie złapało) :D :D :D !

No właśnie.Mały uświadomiłeś mi,że po raz pierwszy widzę na ulicach straż miejską i policjantów przeganiających pijane towarzystwo.Zdaje się,że nawet niepijane, ale już zbierające się,z puszkami.

Widzę z okna placyk,na którym nie ma szans zebrać się grupa pijaków czy dresów.

Podoba mi się to.Jeśli kaczor maczał w tym swoje kacze łapki,to chyba dobrze? :D

No właśnie.Mały uświadomiłeś mi,że po raz pierwszy widzę na ulicach straż miejską i policjantów przeganiających pijane towarzystwo.Zdaje się,że nawet niepijane, ale już zbierające się,z puszkami.

Podoba mi się to.Jeśli kaczor maczał w tym swoje kacze łapki,to chyba dobrze? :D

Kiełbasa wyborcza...?

No to zacytuję historie prawdziwą, z życia elit politycznych. Afrykańskich co prawda, ale mimo żeśmy w Europie to jakoś tak "kacykowato" w naszej polityce.

Otóż, w jednej z krain Czarnego Lądu po raz pierwszy miały odbyć się prawdziwie demokratyczne wybory. Startował w nich również dotychczasowy dyktator, który do tej pory zachowywał pozory i organizował wybory, tylko dziwnym przypadkiem zawsze zdobywał 99,9% poparcia (ech, aż się łza w oku kręci). I tak oto gdy jego szanse zaczęły być znikome, były dyktator objawił się w telewizorni i strzelił spicz do narodu nastepujący: Słuchajcie rodacy, wiem że wspominacie moje rządy niechętnie, ale sami zrozumcie. Gdy zaczynałem pierwszą kadencję musiałem zrewanżować się przyjaciołom za poparcie. Przeciez nie zostawia się przyjaciół w biedzie. Gdy rozpocząłem drugą kadencję musiałem zadbać o najbliższą rodzinę. W końcu, czy jest coś ważniejszego w życiu niż najbliżsi. W kim szukać oparcia jak nie w rodzinie. Ale teraz, gdy moi przyjaciele są już ustawieni, gdy moja rodzina cieszy się dostatkiem będę mógł całym sercem poświęcić się wyłacznie Waszym sprawom kochani rodacy. No i gościu wygrał w cuglach.

Kiełbasa wyborcza...?

A niech se będzie kiełbasa.Coś się zmienia na lepsze.To chyba dobrze? :D

Dzisiaj to już widziałam całą bandę strażników patrolujących osiedle.

Fajna kiełbasa.

Jaja sobe robicie? Lubię forum muratora za rzeczowość a teraz czy chcecie upodobnić go do onetowskiego czy innego tego typu?

Leon wprowadził jakiś folklor, ale to cały czas było na temat. Jeszcze kilka takich wątków, a zrobi się śmietnik z tego forum.

Nie pomniejszasz potencjalnego śmietnika takim postem...z drugiej strony jak się nie podoba...to...możesz nie zaglądać...

ktos kiedys powiedzial: popelnic blad mozna raz, za drugim razem swiadczy to juz o glupocie ...

szczerze wierze, ze Polacy wyciagneli wnioski z rzadow czerwonych i pana Kwasniewskiego i nie zapomna panu Cimoszewiczowi slow wypowiedzianych w obliczu powodzi: trzeba sie bylo ubezpieczyc! ...

Mysle, ze warto powalczyc o wieksza moralnosc w naszym spoleczenstwie, o jego wyksztalcenie, kulture osobista. Rzad jest naszym lustrzanym odbiciem, wiec przemiany nalezy zaczac od siebie.