Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W OLEANDRACH 3 pracownia ARCHON

Recommended Posts

Coraz większej grupie ludzi podobają się oleandry :D Ja interesuje się tym projektem już od ok pół roku, zdecydowaliśmy, że na 90% to taki domek będziemy budować, tylko tą skromniejszą wersję bez garażu. Tutaj na forum też spotkałam się z paroma osobami, które planowały ten domek budować, ale nie wiem czy jeszcze piszą na forum.

Działkę mamy już prawie rok jednak utknęliśmy na etapie załatwiania formalności, a konkretnie to czekamy na plan zagospodarowania, który miał być w grudniu, a jeszcze do tej pory nie został zatwierdzony :evil: Projektu do tej pory nie kupiliśmy, bo cały czas zostawialiśmy sobie taki mergines na to, że ewentualnie znajdziemy coś co nam jeszcze bardziej będzie odpowiadać. Mamy już co do tego projektu pewne niewielkie poprawki, które chcemy zrealizować.

Dzisiaj dostałam zdjęcia od ludzi, którzy już ocieplają oleandry i wygląda on równie dobrze jak na projekcie :lol:

My chcemy zrezygnować z okien dachowych, pozostawić tylko to co doświetla klatkę schodową, wyjście boczne, które będzie na taras połączyć w jedno i zrobić drzwi dwuskrzydłowe i to chyba na razie tylko tyle.

Co do zdjęć to nie wiem czy mogę przesłać, bo najpierw muszę się zapytać właścicieli.

Z tego co widze na projekcie (az zwatpilem i musialem jeszcze raz popatrzec i przeanalizowac) to nad schodami w srodku nie ma okna polaciowego. A co do wyjscia bocznego na taras to tam zrobilismy wykusz :lol: z 3 oknami (witryny) a wejscie na taras bedzie tylko od strony poludniowej. No i taras bedzie tylko na poludniowej scianie.

a o te zdjecia...to baaaaaardzo prosze.....baaaardzo...zapytaj sie

będę dozgodnie wdzięczny...ja, moja małżowinka i moje potomstwo razem wzięci :lol:

Jak już pisałam wcześniej mamy zamiar budować tą uboższą wersję bez garażu i tam to okno jest. W wersji z garażem go nie ma, bo w tym miejscu jest już dach garażu. Swoją drogą ciekawe czy wtedy klatka schodowa nie jest za ciemna :-? Muszę podpytać chyba tych ludzi z którymi mam kontakt, bo oni też zrezygnowali z okien dachowych, a i oni też budują wersję bez garażu.

Jeszcze co do tych okien to zapomniałam napisać, że chyba zrezygnujemy z balkonu, ewentualnie będą balkonowe okna tylko z balustradką (ma ona jakąś nazwę, ale nie pamiętam jaką)

Zaraz wyślę maila i się zapytam czy mogę ci te zdjęcia udostępnić.

Włąśnie rzygownik :roll: Swoją drogą ciekawe kto wymyślił tą nazwę :lol: Podejrzewam, że ktoś kto się źle poczuł po wypiciu zbyt dużej dawki alkoholu :lol:

Wysłałam wiadomość do wyżej wspomnianych ludzi o te zdjęcia, jednak nie wiem kiedy otrzymam odpowiedz bo z tego co wiem nie mają kompa w domu i nie zawsze mają możliwość przesłanie odpowiedzi. Swoją drogą wspomniałam, że jeżli mają ochotę mogliby sami coś tutaj skrobnąć. Osobiście też ich nie znam tylko znalazłam w internecie

• 2 weeks później...
  • 3 years później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...