woj 20.06.2005 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Chcę kupić gładkie firanki z woalu, jak je prać,podobno wymagaja prasowania.Mysle o pralni i prasowalni, ale nie wiem czy oni przyjmuja do prania firany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 20.06.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Ja mam, piorę najzwyczajniej w pralce (ale na min, wirowania), wieszam mokre i od razu lekko naciągam rękami, nic nie prasuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 21.06.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Woj, masz rację, mną się jak licho .sama jestem ciekawa czy można je zanieść do pralni. Inka, A jak wieszasz takie mokre to co z wodą? jam mam parkiety - chyba, że zsuwasz to razem i coś podkładasz - ale wtedy co z zagnieceniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.06.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Magośka firany są odwirowane - ale minimalnie, my też tak robimy, co prawda z woalu nie są, ale ten sposób się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 ja też wieszam u dzieci wilgotne, ale nie wirowane, tylko jak troszkę obciekną, a na wykładzinę podkładam na moment ręcznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj 21.06.2005 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Słuchajcie ale czy mówicie o woalu, ja wiem ze te tradycyjne firanki najlepiej suszyc zawieszajac je.Bardzo mi sie te firanki podobają ale, z drugiej strony, prasowanie to jest ta domowa czynność,której mogę zczystym sumieniem powiedziec - NIENAWIDZĘ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.06.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Magośka firany są odwirowane - ale minimalnie, my też tak robimy, co prawda z woalu nie są, ale ten sposób się sprawdza. ... Musi być na woal jakiś dobry sposób (a ten wydaje się takim być), przecież nie można się dać zawariować firankom, niech się reszta wypowie, bo jeśli trzeba je bedzie prasować, to ja dziękuję, też nie lubię tej czynnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 nie można się dać zawariować firankom, niech się reszta wypowie, bo jeśli trzeba je bedzie prasować, to ja dziękuję zgadzam się - nie znoszę prasowania , wolała bym łyse okna niż walka z tiulami i szyfonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 22.06.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 nie można się dać zawariować firankom, niech się reszta wypowie, bo jeśli trzeba je bedzie prasować, to ja dziękuję zgadzam się - nie znoszę prasowania , wolała bym łyse okna niż walka z tiulami i szyfonami Też wolałam łyse okna, aż kiedys nie zobaczyłam w takim jednym łysym, jadąc ulicą, kobietki w negliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts