Thaurus 15.07.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 ZIBON, tak jak pisałem nie mam podstaw do zajęcia jakiegokolwiek stanowiska w tej sprawie. Nie znam realiów tego rynku. Nawołuję tylko do odstąpienia od piętnowania rzeczoznawców w sytuacji, gdy nie mają oni wpływu na to, że Pan A i Pan B przy sprzedaży działki umawiają się na wpisanie do aktu notarialnego niższej ceny niż faktyczna. Ustawodawca zobligował rzeczoznawców do bazowania na cenach pochodzących z aktów notarianych (zresztą trudno się dziwić). Natomiast to, że działka wyposażona jest w media i leży na skraju Parku Krajobrazowego wpływa na wartość wycenianej nieruchomości poprzez odpowiednie korekty. Nie ma więc powodów aby sądzić, że te cechy nie zostaną uwzględnione Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIBON 16.07.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 I WŁASNIE TO ZE DZIAŁKA LEZY W TAK PIEKNYM MIEJSCU NIE MIAŁO DLA RZECZOZNAWCY ZADNEGO ZNACZENIA STWIERDIŁ JESZCZE ZE DZIALKA JEST NA TERENIE NIERÓWNYM I NIEDALEKO ZNAJDUJE SIE STAW A TO JUZ MOZNA ZALICZYC DO TERENÓW PODMOKŁYCH POPROSTU ZAL BYŁO SŁUCHAC ALE CÓZ WIDAC DALEKO NAM JESZCZE DO NARMALNOSCI POZDRAWIAM[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 16.07.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Wycena gołej działki 500 zl bez rachunku (operat szacunkowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 18.07.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 I WŁASNIE TO ZE DZIAŁKA LEZY W TAK PIEKNYM MIEJSCU NIE MIAŁO DLA RZECZOZNAWCY ZADNEGO ZNACZENIA STWIERDIŁ JESZCZE ZE DZIALKA JEST NA TERENIE NIERÓWNYM I NIEDALEKO ZNAJDUJE SIE STAW A TO JUZ MOZNA ZALICZYC DO TERENÓW PODMOKŁYCH POPROSTU ZAL BYŁO SŁUCHAC ALE CÓZ WIDAC DALEKO NAM JESZCZE DO NARMALNOSCI POZDRAWIAM[/u] ZIBON, jeśli faktycznie jest tak jak piszesz i jesteś w stanie uzasadnić, że rzeczoznawca Cię skrzywdził, że nie uwaględnił istotnych dla wyceny cech Twojej nieruchomości, to zachęcam Cię do zwrócenia się do Komisji Odpowiedzialności Zawodowej, która zajmie się operatem bardzo dokładnie... Wycena musi się bronić! ... ale z drugiej strony, jeśli w okolicy jest staw i teren jest faktycznie podmokły to trudno się dziwić rzeczoznawcy, że wziął to pod uwagę - taka praca Nic nie bierze się z niczego, ceny w aktach notarialnych także... Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIBON 18.07.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 JA NIE MAM DO NIKOGO PRETENSJI POPROSTU OPISAŁEM SYTUACJE BYŁA ONA DLA MNIE TROCHE SMIESZNA I NIE DO KOŃCA ZROZUMIAŁA POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaurus 18.07.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 JA NIE MAM DO NIKOGO PRETENSJI POPROSTU OPISAŁEM SYTUACJE BYŁA ONA DLA MNIE TROCHE SMIESZNA I NIE DO KOŃCA ZROZUMIAŁA POZDRAWIAM Nie obrażaj sie - chciałem przedstawić tylko inny punkt widzenia. Pozdrawiam Thaurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts