Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szprosy w oknach

TomekM

Recommended Posts

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam okna drewniane ze szprosami nakładanymi zewnętrznymi. Jeszcze szprosy nie są zamontowane, bo czekamy na elewację. Są zapinane na spinki i utrzymują się na zawiasach. Tak jak pisali przedmówcy - łatwo się myje szybę i szprosy. Super wygoda. Naszych kilku znajomych już ma i są bardzo zadowoleni - to co napisałam wyżej to ich opinia.

Nie wyobrażam sobie mycia okien w mega ilości, mega dużych, ściereczką każdy kwadracik :-?

Mam okna drewniane ze szprosami nakładanymi zewnętrznymi. Jeszcze szprosy nie są zamontowane, bo czekamy na elewację. Są zapinane na spinki i utrzymują się na zawiasach.

Jak zamontujesz może umieśćisz zdjęcia tych okien z bliska. Jakiej firmy montujecie okna i o ile wiecej kosztowały was te szprosy?

Szprosy kosztowały nas 7000 zł. podczas gdy okna 27 000, łacznie 34 000 netto. Dodam, że Urzędowski wycenił nam z tego samego drewna - 56 000 zł.

Producent naszych okien to firma KMK, wywodząca się z dawnej fabryki STOLAR, okucia Siegenia. Dostałam na nie 5 lat gwarancji. Nie widzielismy sensu przepłacać. Inna firma M&S, wyceniła nam na kwotę 49 000 zł. Wiadomo, że też nie skorzystaliśmy.

Jak tylko będą zamontowane szprosy - zamieszczę zdjęcia (nauczę się wreszcie, bo już mi wstyd :oops: ) :-?