Jacek_kk 20.06.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Co wybrać - pytam już doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinelli 20.06.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 systemowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.06.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Kiedyś mieliśmy podobny dylemat. Budujemy z PH w technologii 3W i kilka osób nastraszyło nas, że przy betonowych po deszczu jak zamoknie elewacja to będzie widać nadproża jako ciemniejsze plamy do czasu wyschnięcia tynku. Jednak Sobie odpuściliśmy ze względów cenowych i to był chyba właściwy wybór. Wyszło taniej, a okap mamy tak szeroki, że deszcz aby zamoczył nadproża powinien chyba padać poziomo. Wydaje mi się, że uzasadnionym przypadkiem będzie budowa w technologii 1W. W innych wypadkach można wybrać wersję tańszą. Na sprawy termiczne też nie będzie to miało większego wpływu, bo przecież w nadprożu ilość ceramiki jest symboliczna. Lepszy efekt da ocieplenie styropianem między nadprożami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 21.06.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Jest jeszcze trzecia opcja: nadproża z keramzytobetonu. Ja takie założyłem. Są nieco cieplejsze niż beton, i dużo tańsze niż systemowe (np. ceramiczne). Ale do ściany 1W - moim zdaniem tylko systemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts