Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRZEMYK pracownia ARCHETON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
Nie wiem,czy nie za późno się odzywam. Ja kupiłam ten projekt.Jestem na etapie fundamentów (na wiosnę).Generalnie projekty z Archetonu są poprawnie zrobione.Ale - np w tym projekcie w płycie nad parterem brak otworów na kominy, a tym samym zbrojenie płyty przy otworach jest inne niz pokazano na rysunku.W trakcie robót trzeba to uwzględnić.Projekt bardzo mi odpowiada, ze względu na funkcjonalność pomieszczeń.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam wszystkich. Wprawdzie jeszcze nie rozpoczonym budowy, ale juz powoli sie przymierzam. Również chciałbym budować wg tego projektu. Dlatego jesli to mozliwe proszę o wszystkie informację na ten temat (Koszty, jak jest projekt wykonany, ewentualne problemy) Projekt ten wyaje mi sie mało skomplikowany i powinien nie być zbyt drogi w realizacji, no i układ pomieszczen to jest to czego szukałem. pozdrawiam wszystkich budujących krzemyka i do usłyszenia!!!

Przy moich 150m Twoje media trochę dłuższe. Szkoda,że jesteś tak daleko.Budowniczowie Krzemyków - łączcie się!! :smile: Zwróć uwagę na zbrojenie płyty nad parterem.Brak otworu i jego zazbrojenia na komin.Styropianu w posadzce na gruncie - trochę mało.Ale napewno zauważy to Twój kierownik budowy.Życzę powodzenia. :grin:

• 3 months później...

Witam. Ja również mam w zamiarze budować Krzemyka, ale jeszcze nie mam nic oprócz działki. Liczę na wszelkie uwagi od doświadczonych "krzemykowców", również jakiś kosztorys. Też zauważyłem, że jest to chyba stosunkowo tani dom. Być może się mylę. Jeszcze pytanie: czy mogę bez adaptacji wkopać się 2m pod schody i zrobić 8m piwnicę-spiżarnię.

Pozdrawiam. Pietrek

Ja buduję krzemyka pod wawą.

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=7841&grupa=0&kat=2&a=owoytek

Wkrótce więcej fotek, parę zmian w projekcie poczyniłem ( za zgodą oczywiście).

Pytałem przed kupnem projektu na Bartyckiej w archetonie o możliwość obejrzenia budowy ' Krzemyka' w okolicach wawy, nikogo nie było :(

pozdrawiam krzemykowców!!!

woytek

Dzięki serdeczne za odpowiedź. Całkiem mi się podoba Twoja realizacja. Widzę, że masz podwójny garaż, który mi się też marzy, ale jeszcze nie mam pomysłu na jego usytuowanie względem domu. Mam pytania: czy usytuowanie działki narzuciło Ci zmiany w projekcie? Ja mam wejście na działkę od pólnocy, a taras od południa, czyli ze względu na położenie nie będę przestawiał projektu. Ale może są inne względy, dla których się to robi.? Jeszcze jedno: czy w środku była ostra rewolucja czy układ pomieszczeń jest bez zmian? Pozdrawiam. Pietrek.

Usytuowanie zostało niejako wymuszone przerz zadrzewienia na działce. Wejście do domu mam od północnego wschodu, taras południowy wschód.

W środku hmm zmiany były. na dole łazienka znalazła się w kotłowni, na górze połączylimy dwa pokoje w jeden i zostawiliśmy antresolę.

pozdrawiam

woytek

ps-więcej na priva

[email protected]