Wioletta 01.09.2003 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Cześć woytek. Bardzo proszę o więcej zdjęć i krótką opisówkę może jakiś kosztorys? Czy według Ciebie rozmieszczenie pomieszczeń jest dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 12.09.2003 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Więcej zdjęć mogę podesłać na emaila, kosztorysu dokładnego nie prowadzę, narazie spisuję wszystkie wydatki związane również z przyłączami, ogrodzeniem, garażem itp. Budowa jest pod Warszawą, zapraszam. woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 19.09.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Krzemykowcy jesteście?Mam pytanie czy ktoś widział krzemyka na 3D.jeśli tak to proszę o adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 01.10.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Swój kamyczek stawiam pod Zieloną Górą. W tej chwili kończę kłaść dachówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 02.10.2003 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Crimson bardzo się ciesze że jest ktoś komu podoba się krzemyk. Napisz proszę jak po wybudowaniu wygląda rozmieszczenie pomieszczń. Boję się że ten przedpokój na parterze jest bardzo ciasny a salon mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 02.10.2003 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Crimson bardzo się ciesze że jest ktoś komu podoba się krzemyk. Napisz proszę jak po wybudowaniu wygląda rozmieszczenie pomieszczń. Boję się że ten przedpokój na parterze jest bardzo ciasny a salon mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 02.10.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Proponuję zrezygnować z klatki schodowej tzn schody zrobić "otwarte" na salon - korytarz i salon zyskują. Fotki obiecuję będą, ja jeszcze schodów nie mam ale projekt ich już jest. Jeśli zrobiłbym jak w projekcie to salon rzeczywiście niewielki.woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 02.10.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Hej Wiola salon jest rzeczywiście szyty na miarę (niewielki), ale może poradzi coś połączenie z aneksem jadalnym - nie mam jeszcze ścian wewnętrznych więc się nie wypowiem do końca - ale wkrótce będę mógł to zrobić Zmiany oczywiście były. Tak w skórcie: - zmiejszenie pomieszczenia gospodarczego (przesunięcie komina bliżej elewacji frontowej) - wyszła większa łazienka na parterze i mniejsza na piętrze (ta na piętrze bezpośrednio połączona z przyległym pokojem) - zamiast garderoby na piętrze będzie trzecia łazienka (dla dwóch pozostałych pokoików) - wracając do tematu małego salonu - od jego strony przewidziałem duży taras kryty, konstrukcja nie jest połączona z dachem (coś 4X5 m) więc może to nieco powiększy salonik (psychologicznie przynajmniej ) - idące za powyższymi zmiany w wielkościach okien Przedpokój nie wygląda na wąski. Może zdjęcia pomogły by Ci nieco ? Służe ew na priv - ale po niedzieli. Możesz napisać co w szczególności Cię interesuje. No i domek jest frontem skierowany na północ. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 03.10.2003 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Cześć Panowie. Ja mam Krzemyka na podpiwniczeniu . Zmiany to: z pomieszczenia gospodar. na parterze zrobię łazienkę a gabinet połączę z planowaną łazienką. Taras też mam duży 3,5 m x 5,2 m. Powinnam napisać balkon bo jest ponad 2 m nad ziemią na filarach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 03.10.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Czyli jednak balkon nie taras. Swoją drogą ciekawią mnie koszty podpiwniczenia (też o tym myślałem). Stanęło jednak na swojsko brzmiącej ziemiance gdzieś nieopodal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 03.10.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Czyli jednak balkon nie taras. Swoją drogą ciekawią mnie koszty podpiwniczenia (też o tym myślałem). Stanęło jednak na swojsko brzmiącej ziemiance gdzieś nieopodal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 03.10.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Piwnice są na połowie domu tzn. pod salonem klatką schodową i gabinetem. Piwnice i płyta wyniosły mnie 16.000 zł . robocizna darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 03.10.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Crimson nie masz jakich zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 03.10.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Cze! Crimson - chętnie podpytam Ciebie o ten duży taras kryty, szczególnie jak go przykryłeś. Taras już mam 50 cm nad poziomem działki, jest wybrukowany. - tak jak wspominałem salon powiększam otwartymi lekkimi schodami i lekko przesuniętym kominem w stronę środka domku, dzięki temu jadalnia staje się prawie salonem. - ja pozostałem z 1 łazienką u góry, garderoba została, może tam będzie stał komputer , pomysł ciekawy z dwoma łazienkami i połączeniem z sypialnią jednej z nich, o tym myśleliśmy ale zrezygnowaliśmy. - piwnicy nie mam więc pozostał na dole gospodarczy pokój , przedzielony na pół dzięki temu tu robię łazienkę, natomiast gabinet ma kształt litery L bo właczyłem do niego łazienkę która była w typowym projekcie. W wikend obcykam fotki dokładniejsze niż te co mamna stronce www . Chętnie podziliłbym się z Wami ale proponujnę priv. Zrobię też rzuty parteru i poddasza, fajnie byłoby porównać co i jak wykombinowaliśmy i co można z tym typowym projektem pokombinować. Pozdrawiam woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 06.10.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 hej na razie tylko dwie fotki http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=11297&q=krzemyk%20Crimsona&k=2 resztę dodam sukcesywnie, łącznie z wnętrzem (po wymurowaniu działówek) i tarasem. Powinno byc widać przesunięcie komina na zewnątrz (lewy patrząc od frontu). Tarasu jeszcze nie ma fizycznie, ale będzie zadaszony (podbitka na całości plus dachówka ceramiczna jak na dachu), niewielki spad. Konstrukcja - krokwie oparte na belce umieszczonej na ścianie pod dachem (będzie zakryta ociepleniem) i belce zewnętrznej opartej na trzech słupach - wszystko drewno klejone. Jak to wyjdzie w rzeczywistości - sam jestem ciekawy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 04.11.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Dwie nowe fotki mojego krzemyka, skończony już taras. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=7841&kat=2&grupa=0&nxt=9 pozdrawiamwoytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 05.11.2003 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 woytek naprawde taras superowy.Proszę cie żrób zdjęcia wnętrza i wyślij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 05.11.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 ok tylko proszę jeszcze o cierpliwość bo wyjeżdzam na tydzień woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 06.11.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 woytek pamiętaj że czekam na zdjęcia wnętrza Twojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 26.11.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 a oto mój pomysł na taras dla krzemyka http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=11297&q=krzemyk%20Crimsona&k=3&nxt=0pzdr W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts