Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRZEMYK pracownia ARCHETON

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Hej Wiola

salon jest rzeczywiście szyty na miarę (niewielki), ale może poradzi coś połączenie z aneksem jadalnym - nie mam jeszcze ścian wewnętrznych więc się nie wypowiem do końca - ale wkrótce będę mógł to zrobić :D

Zmiany oczywiście były. Tak w skórcie:

- zmiejszenie pomieszczenia gospodarczego (przesunięcie komina bliżej elewacji frontowej) - wyszła większa łazienka na parterze i mniejsza na piętrze (ta na piętrze bezpośrednio połączona z przyległym pokojem)

- zamiast garderoby na piętrze będzie trzecia łazienka (dla dwóch pozostałych pokoików)

- wracając do tematu małego salonu - od jego strony przewidziałem duży taras kryty, konstrukcja nie jest połączona z dachem (coś 4X5 m) więc może to nieco powiększy salonik (psychologicznie przynajmniej :D )

- idące za powyższymi zmiany w wielkościach okien

Przedpokój nie wygląda na wąski. Może zdjęcia pomogły by Ci nieco ? Służe ew na priv - ale po niedzieli. Możesz napisać co w szczególności Cię interesuje.

No i domek jest frontem skierowany na północ.

Pozdrawiam

Cze!

Crimson - chętnie podpytam Ciebie o ten duży taras kryty, szczególnie jak go przykryłeś. Taras już mam 50 cm nad poziomem działki, jest wybrukowany.

- tak jak wspominałem salon powiększam otwartymi lekkimi schodami i lekko przesuniętym kominem w stronę środka domku, dzięki temu jadalnia staje się prawie salonem.

- ja pozostałem z 1 łazienką u góry, garderoba została, może tam będzie stał komputer :), pomysł ciekawy z dwoma łazienkami i połączeniem z sypialnią jednej z nich, o tym myśleliśmy ale zrezygnowaliśmy.

- piwnicy nie mam więc pozostał na dole gospodarczy pokój , przedzielony na pół dzięki temu tu robię łazienkę, natomiast gabinet ma kształt litery L bo właczyłem do niego łazienkę która była w typowym projekcie.

W wikend obcykam fotki dokładniejsze niż te co mamna stronce www . Chętnie podziliłbym się z Wami ale proponujnę priv. Zrobię też rzuty parteru i poddasza, fajnie byłoby porównać co i jak wykombinowaliśmy i co można z tym typowym projektem pokombinować.

Pozdrawiam

woytek

hej

na razie tylko dwie fotki

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=11297&q=krzemyk%20Crimsona&k=2

resztę dodam sukcesywnie, łącznie z wnętrzem (po wymurowaniu działówek) i tarasem. Powinno byc widać przesunięcie komina na zewnątrz (lewy patrząc od frontu).

Tarasu jeszcze nie ma fizycznie, ale będzie zadaszony (podbitka na całości plus dachówka ceramiczna jak na dachu), niewielki spad. Konstrukcja - krokwie oparte na belce umieszczonej na ścianie pod dachem (będzie zakryta ociepleniem) i belce zewnętrznej opartej na trzech słupach - wszystko drewno klejone. Jak to wyjdzie w rzeczywistości - sam jestem ciekawy :D

pozdrawiam

• 5 weeks później...
  • 3 weeks później...