Wioletta 12.12.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 podaj cenę okien i firmę proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 15.12.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 JA TEZ BUDUJE JUZ SIE BALAM ZE NIKOMU SIE TEN SKROMNY DOMEK NIE PODOBA. DAJCIE ZNAC NA JAKIM ETAPIE JEST WASZA BUDOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 15.12.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Całkiem, całkiem domek http://www.archeton.com.pl/projekty/RYSUNKI/krzemyk/krzemyk-s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 15.12.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 NA TYM ZDJECIU JEST PASKUDNY - ALE DZIEKI WIELKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 16.12.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 zerknij na posty o krzemyku troszkę niżej są na forum w tym dziale Projekty, jednak parę osób buduje to cudo, ja też :0woytek http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=8833 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 16.12.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Czesc krzemykowcy ! nawet nie macie pojecia jak sie ciesze ze jest takie forum dzieki woytek za podpowiedz ! Ja buduje w okolicach Wroclawia - obiecuje ze juz niedlugo ukarza sie fotki mojego domu ; Wlasnie skonczylismy dach (dachowka betonowa UNIBET 5500 zl, wiezba 6000 zl, robocizna 7000 zl) mam nadzieje ze to nie duzo. Planujemy na wiosne ruszyc ostro zeby jak najwiecej zrobic do czerwca (wiecie chodzi o VAT). Jestesmy przed murowaniem scianek dzialowych dlatego interesuje nas przede wszystkim jak mozna ulepszyc projek. Narazie wszystko robilismy zgodnie z projektem. No oprocz komina - postawilismy tylko jeden bo planujemy ogrzewanie elektryczne. Apropo zmian: - taras wspanialy ale w naszym wypadku odpada moze macie jeszcze jakies inne pomysly ??????? Albo rady ??? jestesmy do waszej dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 16.12.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 dzieki wielkie woytek juz tam lece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 16.12.2003 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 moze ktos wyliczyl ile do tej pory kosztowal Was Krzemyk. Nasze: - fundamenty to okolo 4500zl material i jakies 2000zl robocizna - sciany nosne i szczytowe - pustak ceramiczny 25cm+welna 8 cm+pustak ceramiczny 12 cm - to koszt okolo 12.000 zl (robocizna to drugie 12.000zl) - dach juz opisywalam wyzej - komin - 2.000 zl bez robocizny - wiecej grzechow nie pamietam ale jak patrze na te kwoty to mi sie kreci w glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 17.12.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Ja też buduję moje "cudo".Bardzo zgrabny domek w sam raz dla czwórki. Zdjęcie faktycznie okropne, skad je wzięłas? I w miare oszczędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 17.12.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Evcik1 - piszesz, że masz jeden komin, domyslam sie, że pozostał ten od kominka.A co z wentylacją w dwóch łazienkach? Przy szczelnych oknach bedzie wilgoś osadzać sie wszedzie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 17.12.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Apropo tego jednego komina to zamiast niego mamy mieć w ścianie wmurowaną cegłę dziurawkę – spytam męża jak dokladnie to ma wyglądać i dokładniej Wam to póżniej opiszę. W każdym razie kierownik budowy się zgodził. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 17.12.2003 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Okna, jeżeli to pytanie do mnie, wyszły za całokształt 15 tys zł. Profil 5-cio komorowy AWANS - OKNOPLAST Kraków. Okleina dwustronna - mahoń. Klamki i szprosy (i żeby było ciekawiej to ośłonki okuć też) w kolorze złotym. W tymże kolorze szpros wewn. Gwarancja 7 lat (a na szybki bo mają ciepłą ramkę lat 10). Montaż samodzielny - bezcenny .... ) Robi się kominek. Zrobię obrazek jak będzie gotowy. pozdrawiam miłośników form prostych ....W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 17.12.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 hmmm jaki kolor tych okien? mahon ? mam wrazenie ze na zdjeciach sa biale? masz moze jakies inne zdjecia gdzie wyrazniej widac okna ?PozdrowkaEvcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.12.2003 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Zdjęcie faktycznie okropne, skad je wzięłas? Ze strony Archetonu bo skąd by? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 18.12.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 to białe to taśma ochronna (jeszcz nie zerwana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 18.12.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 ahaaa a masz jakies zdjęcie z zerwaną taśmą ?? ciekawa jestem jak Krzemyk prezentuje się w takiej kolorystyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 18.12.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witam Was. Bardzo się cieszę że wreszcie i ten post doczekał się odwiedzin tylu wspaniałych osób. Krzemykowcy dzielmy się doświadczeniami. Crimson twój domek wygląda jak moje marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 18.12.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witam!Niestety kosztami swojej budowy się nie podzielę, spisuję łącznie wszystkie inwestycje - przyłącza, ogrodzenie, podjazd, brama... i muszę posegregować wydatki, pewno po zakończeniu budowy. Evcik jakie ogrzewanie elektryczne planujesz? Jestem ciekaw jak to w porównaniu z gazem wyjdzie cenowo, w czasie użytkowania. Ja mam gaz, na szczęscie na posesji była rura z gazem. Apropo Twojego pytania o taras w wątku wyżej są dwie fotki mojego tarasu ( wkrształcie litery L patrząc z góry), zadaszeniem będzie zwijana markiza, choć u Crimsona super ten daszek wyszedł i niewykluczone, że pokombinuję w tą stronę. Okna mam z Budwaru, niestety białe i żałuję tego bo lepiej prezentują się brązowe/ mahoniowe. pozdrawiamwoytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 19.12.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Cze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 19.12.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Jesli chodzi o rodzaj ogrzwania to nic blizej - oprocz tego ze najprawdopodobniej bedzie elektryczne - nie umiem jeszcze powiedziec. Dopiero opadaja mi emocje po skonczonym dachu. Dlaczego elektryczne ? dlatego ze gazu niestety nie mam - wiec w gre wchodzilaby tylko butla. Jeszcze nie orientowalismy sie jak to wszystko cenowo wychodzi, ale wiem ze w tej miejscowosci sa taryfy znizkowe (to piekna miejscowosc polozona w lesie, niestety cos za cos - nie ma gazu, nie ma sciekow ;( ale jest rewelacyjny klimat. Po nowym roku ostro biezemy sie do roboty, wtedy bede mogla cos blizej powiedziec. AAAA oprocz ogrzewania elektrycznego napewno bedzie rozprowadzenie do kominka. Moi rodzice maja na dzialce bulte, z ktorej w ogole nie korzystaja bo kominek tak grzeje, ze trzeba otwierac drzwi bo czlowiek plonie Pozdrawiam A moze ktos z Was ma jakis lepszy pomysl na ogrzewanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts