mad 18.02.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 caps.el,ja chetnie! ale dopiero jutro, siedze jeszcze w pracy, a projekt mam w domu. twoj model 3D zawiera jakies elementy wystroju wnetrz? m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 18.02.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 mad: wizualizacja zawiera elementy wystroju - ale są one z bibliotek programu ARCON (niemiecki gust ). Ale generalnie widać jak pasuje stół w jadalni, mebelki kuchenne, wypoczynek, TV itp. Pozdro Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 18.02.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Jeśli macie jakieś zdjęcia z budowy - plisss... prześlijcie na priv Pozdro Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.02.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 caps.el,woytek zamiescil na forum link do swoich zdjec. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 18.02.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 poza tym przeszukaj posty crimsona, on tez podal link do zdjec z budowy. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wioletta 19.02.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Witam. Dawno mnie było i nawet nie wiedziałam że tak dużo jest tu osób.Bardzo mnie to cieszy. Doczytałam casp.el że zrobiłeś wizualizację 3D. Bardzo Cię proszę zamieść adres na forum bo ja nie mam adresu mailowego a strasznie zależy mi żeby to zobaczyć.Bardzo Cię proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 19.02.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Wioletta : bardzo chętnie Ci podeślę 3D Krzemyka - ale czy masz program ARCON 5.0 ? Chyba tą wizualizację można obejrzeć tylko w nim. Ale jeszcze pokombinuję z eksportami do innych programików. W razie biedy podeślę Ci obrazki albo filmik z wizualizacji. Jak masz jakies fotki z budowy - to je zamieść na forum. Myślę że wszyscy Krzemykowcy będą wdzięczni. Pozdro Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 19.02.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Witajcie. Coraz większy ruch w krzemykach !! Zaczynam w marcu od ocieplenia poddasza. Wełna już czeka. Płyty g-k w drodze (obejdzie się bez mokrych tynków). Woytek - pstrykaj obrazki i dodawaj na swojej stronie. Jest czym się pochwalić ! Szczegóły rozkładu pomieszczeń mile widziane pzdr Krzemyki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 19.02.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Witaj Crimson Jestem pod wrazeniem zdjęć z Twojej budowy. O ile podniosłeś ściankę kolankową? (Tak mi się wydaje ze zdjęć.) Czy masz jakieś zdjęcia z poddasza? Interesuje mnie optyczna wielkość pomieszczeń. Czy masz jeden wyłaz kominiarski czy dwa? Jak rozwiązałeś wentylację górnej łazienki? Sorry za ilość pytań Pozdro Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 19.02.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Przyłaczam sie do próśb o 3D, ale w jakims "zjadliwym programie". Nie mam Arcona , ale posiadam inne programy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 20.02.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam! Wiatrołap niestety jest malutki, obecnie rezygnujemy z drzwi między wiatrołapem a korytarzem ( może za rok zdanie zmienimy i zamówimy u stolarza drzwi). Zima 2004 / 2005 będzie bez drzwi. Schody - klatka sch. wydaje sie wystarczająca, salon połaczyłem z korytarzem i schody będą widoczne. Schody jeszcze nie gotowe, drewniane, zrezygnowałem z takich jak w projekcie. Wyłaz kominowy mam jeden. Połączyłem 2 górne pokoje w jeden i nad nimi mam antresolę . cap.sel tu jest link do fotek z mojego krzemyka, jakbyś mógł wizualizację podesłać byłbym dżwięczny ( [email protected] ). moje zdjęcia krzemyka: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=7841&grupa=0&kat=2&a=owoytek Niestety nie mam wizualizacji ale chętnym fotki wnętrz podeślę. Mad mógłbym prosić o wizualizację??? pozdrawiam krzemykowcówwoytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 20.02.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 woytek, jasne. przygotuje pare ujec i przesle ci na poczte e-mail. jednak wygladaj mniej imponujaco niz twoje zdjecia pozdrawiam! m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 20.02.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 mad: czy mogę się dołączyć do prośby o wizualizację woytek: czy masz jakieś zdjęcia poddasza (interesuje mnie wielkość pomieszczeń). Moja wizualizacja jest w ARCONie i trzeba go mieć coby obejrzeć. Jak rozgryzę importy do inych programów to Ci podeślę efekty pozdro Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 20.02.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Również proszę o wizualizację. Mad, co Ty na to? Mam program Arcona, tylko nie wiem jaką wersję. Bawiłem się nim i mogę podesłać swoje wersje surowe . Nie są imponujące, ale może komuś się przydadzą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 20.02.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Swoją drogą jestem zdziwiony, że nastąpił taki wysyp Krzemykowców. Czyżby to zbliżająca się wiosna przebudziła wszystkich? Fajnie jest. Pewnie wszyscy się szykują do rozpoczęcia lub kontynuacji budowy. Też bym tak chciał, ale na razie brak funduszy. Właśnie kupuję drzewo i cały czas kombinuję jak tu by wszystko ładnie zgrać. Dzięki Waszej pomocy na pewno wykombinuję cudo!!! Jasne, zaraz mi odpiszecie, że jestem naiwny. Wiem, że pierwszy dom buduje się dla wroga... . Ja buduję przy założeniu, że nie mam wrogów . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 20.02.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 moi drodzy, moj model tez nie jest imponujacy, ale widac relacje przestrzenne, czyli to, o co mi najbardziej chodzilo. przesle swoje "produkty" wszystkim zainteresowanym w formie widoczkow z roznych miejsc z komentarzami. jak mi sie uda zrenderowac jakies filmiki, takze wysle. ten model, ktory robilam, jest stary, uwzglednia zmiany, jakich dokonalismy w projekcie - tzn. otwarcie calej czesci dziennej dolu, podzialy jedynie funkcjonalne. pozdrawiam, m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 20.02.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Mad - otwarcie części dziennej dołu czyli masz schody otwarte na salon?w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 20.02.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 woytek,planuje miec. nasz dom jest jeszcze w sferze marzen i na dysku. ale rzeczywiscie projekt zostal przerobiony pod otwarte schody. musi jednak stac slup, doszedl podciag, ale to lepsze niz podzial scianami. kominow nie ruszalismy, bo maja dobry uklad w kalenicy - nie bedzie problemow z zaciekami, i nie bedzie sterczec z dachu wielometrowy ceglak. mam jeszcze dylemat z kierunkiem schodow, ale raczej zdecydujemy sie je odwrocic, a pod zaaranzowac np. biblioteczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 23.02.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Cześć wszyscy Krzemykowcy.Od ponad roku śledzę wiele wątków na forum, przede wszystkim dzienniki budowy (są fascynujące), to tak jakbym sam budował.Po wielu dyskusjach i rozważaniach równiez wybrałem projekt Krzemyk, który wg mnie i moich znajomych jest prawie idealny. Kiedy sie będę budował to jeszcze nie wiem - brak kasy. Ale swój dom wybudowałem już wirtualnie, w myślach. Wiele pomysłów staram sie notować na bieżąco - może sie później przydadzą.Zmiany jakie wprowadzę w projekcie:- likwidacja podcienia (ganku), przez to powiększenie pomieszczenia gospodarczego i wiatrołapu (gdzieś musi stać duża szafa)- wstawienie 3 równych okien od frontu (w pomieszczeniu tech., kuchni i jadalni)- likwidacja okienka w garderobie - szkoda sie bawić w takie małe co nie co- zbudowanie piwnicy pod małym pokojem na parterze- wewnątrz fundamentów pod salonem chcę zrobić GWC- zrobienie "jaskółki" nad wejściem głównym oraz schodów na podobieństwo domu "Hania" z ArchipelaguPozostała częśc domu bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 23.02.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Mam prośbe do caps.el i mad o przesłanie swoich wersji 3D domków. Moja żona będzie zachwycona mogąc zobaczyć juz coś więcej niż zdjęcie z katalogu. Marzy nam sie również znalezienie juz wybudowanego Krzemyka (najlepiej w okolicach Koszalina), aby móc na własne oczy zobaczyć rozkład pomieszczeń. Może kiedyś nam sie uda.[email protected] Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts