crimson 23.02.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Hej Janusz - ścianka kolankowa ma z wieńcem ponad 1 m (bodajże 4 suporki + wieniec). Wcześniej coś wspominałeś o długościach krokwi przy podnoszeniu. Nic z tych rzeczy, wszystko zostaje jak w projekcie (oprócz ich grubości, bo te zdaniem mojego projektanta trzeba było zwiększyć - to ponoć bolączka projektów Archetonu ogólnie). Wyłaz jeden przy kominie salonowym - kominek z grawitacyjnym dgp. Na wszelki wypadek przewód kominowy w drugim kominie też jest. Wentylacja dodatkowej łazienki (z garderoby) przez rurę spiro (ocieplona będzie) i dachówkę z kominkiem. Jeszcze nie testowane. Zdjęcia góry mam jakieś, ale jak chwilkę zaczekasz będzie już z zabudową płytami g-k (planuję skończyć w marcu). Napisz czy chcesz bez zabudowy. Faktycznie dużo krzemyków ostatnio się ujawniło Pzdr C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 23.02.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Cześć.Crimson - będzie super jak prześlesz mi to co masz ( najlepiej wszystkie zdjęcia Krzemyka)PozdroJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 23.02.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Janusz - nie wiem czy masz taaaaaak pojemną skrzynkę pocztową Spróbuję wybrać coś po południu i podesłać. pzdr C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 23.02.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Crimson: spoko - pojemność b.duża Z góry dziękuję Pozdro Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 26.02.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Uaktualniłem fotki krzemyka http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=7841&grupa=0&kat=2&a=owoytek Czy ktośz krzemykowców rozwiązał już schody, otwarte na salon, jakieś może macie przykłady? pozdrawiamwoytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 27.02.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Woytek, cieszę się, że dbasz o Krzemykowców. Mam dzięki tobie coraz lepsze wyobrażenie o swoim przyszłym domu. Sporo elementów mi się podoba. Jednak mój dom będzie raczej tradycyjny, czyli podobny do oryginalnego projektu. Podobają mi się domy otwarte, ale bardziej cenię praktyczność. Mieszkam w mieszkaniu z kuchnio-pokojem, gdzie z kuchni czasem wydobywają się niepożądane dźwięki (smażenie, zmywarka), które przeszkadzają w oglądaniu telewizji. Poza tym też mam dzieci, które oczywiście są całkiem normalne, czyli hałasu trochę potrafią narobić. Ale jeden pomysł zaprząta mi głowę, czyli antresola. Bardzo fajny pomysł na wykorzystanie dodatkowej przestrzeni. Dzięki za wszystkie zdjęcia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 27.02.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 hi, krzemykowcy,brak odzewu na to co wyslalam na wasze skrzynki (bez urazy dla tych, ktorzy odpowiedzieli! - oni wiedza).na onecie jest strona http://republika.pl/nasz_dom/, na ktorej umiescilam to co udalo mi sie zrzucic z modelu 3D. irytujace sa reklamy, ale na to nie poradze nic. pozdrawiam wszystkich. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caps.el 27.02.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Mad - wielkie dzięki za render z góry Krzemyka. Widzę że jest otwarcie z przedpokoju na salon i kuchnię.Hmm... ciekawe rozwiązanie.Natomiast z otwarcia schodów na salon chyba zrezygnuję. Kiedy do mojego starszego syna przychodziliby koledzy (czytaj koleżanki w przyszłości) musieliby przechodzić na widoku przez zalluun Chyba by się wkurzał deczko. Woytek:jesteś wielki! Super zdjęcia - rób je dalej. Co myślicie o wysokości ściany kolankowej w oryginalnym projekcie? Czy nie wydaje się wam za mała? Pozdro Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 27.02.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 caps.el, rzeczywiscie jest za mala. my podnosimy na jakies 4 pustaki (24x24x59), ale tak chyba robia wszyscy - mniej lub wiecej podwyzaszaja. zreszta tak nam zasugerowali w biurze projektowym. i mozna to robic bez dodatkowych rysunkow. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 27.02.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Co do otwarcia salonu na schody - nie ukrywam macie rację, dzieciaki + kolezeństwo biegające w górę i na dół, to może przeszkadzać. Ale mam nadzieję, że powiększy to optycznie w sumie nie za duży salon. Jeśli chodzi o kuchnię - ja TV mam nie mieć w salonie (walczę by się pozbyć) więc hałasy kuchenne nie będą przeszkadzać. Kuchnia ma być oddzielano dodatkowo barkiem wyższym niż szafki kuchenne co zasłoni ją jeszcze bardziej. Kominek również skutecznie zasłonił bałagan kuchenny. Ściankę kolankową podniosłem.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 29.02.2004 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Mad świetne rzuty,juz sobie ściągam je na dysk, zbieram wszystkie informacje na temat Krzemyka. A tak wogóle o jakich reklamach mówisz, na tej stronce nie było nic poza twoimi rzutami.Tak na marginecie, czy mogłabyś mi przesłac plik oryginalny twojego projektu 3D wnętrz, moze bym sobie coś pozmieniał i przerobił wg swoich pomysłów? W necie znalazłem jedna firmę która buduje wg tego projektu kanadyjczyki (1800 zł/m kw. - pod klucz,włacznie z myciem podłóg) Pozdrowienia dla wszystkich Krzemykowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 29.02.2004 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Zapomniałem dodać, że cena obejmuje równiez wykopy i wylewanie fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 01.03.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Slawek W.,jasne, ze moge ci przeslac, tylko w jakim formacie? w miare jak bede miec czas postaram sie cos dolozyc.ps jak ja wchodze na strone, widze tylko wielkie reklamy, ktore zamykam. wlaczaja sie ponownie przy kazdym <<< cofnij. strasznie mnie ty irytowalo. ciesze sie, ze tobie sie nic takiego nie wydarzylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 01.03.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 madDzięki za chęci. Co do formatu to ciekawi mi w jakim proghramie to robisz? Dlatego napisz mi co to za program to sobie go wcześniej zainstaluję. Plik najlepiej oryginalny czyli taki w jakim masz zapisaną surową wersje 3D Co do reklam, no cóż być może jest to związane z przegladarką, ja używam juz od dawna tylko Opery. Tylkow sporadycznych przypadkach, gdy coś się nie chce otworzyć (mam na mysli jakieś menu) wtedy sięgam po IE. PozdrawiamSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 01.03.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 01.03.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 zgodnie z sugestia wykonawcy zamowimy krokwie 18, a nie 15 (tak jest w projekcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 01.03.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Dawno mnie tu nie było i widzę że dużo nas się zrobiło aż miło Mam pytanko może ktoś z was będzie umiał mi odpowiedzieć ? Mianowicie chodzi mi o tą ściankę między salonem a schodami - niestety za póżno zorientowaliśmy się że możnabyło tej ścianki w ogóle nie stawiać. Może ktoś z was orientuje się czy można coś zrobić żeby się jej pozbyć ?? Nawet mogłyby zostać słupy byleby trochę powiększyć (optycznie) salon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 01.03.2004 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 evcik,jesli macie juz zalany strop, sprawa sie troche komplikuje. likwidacja tej scianki to nie tylko slup, ale takze podciag i to calkiem solidny, oraz ekstra zbrojenie law fundamentowych, na ktorych bedzie opieral sie slup. my zlecalismy te zmiany w biurze, bo ingeruje to w konstrukcje budynku. radze skonsultowac to z inzynierem konstruktorem. powodzenia, m ps na prostej stronie ktora wrzucilam na onet sa takie liche widoczki na otwarte schody ze slupem http://republika.pl/nasz_dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 02.03.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Mad ma rację.Ściana, którą chcesz zlikwidować jest scianą nośną.Nie można jej po prostu wyburzyć. Może obeszłoby się bez słupów , ale za to z odpowiednim podciągiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 02.03.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Mad - Twoja wizualizacja jest super . Wprawdzie nie mam otwartego salonu, ale zaintrygowała mnie ścianka wiatrołapu (tej jeszcze nie posiadam - więc mam pole do popisu . Jak mozna rozwiązać główne wejście do domu, mając otwór na drzwi jak w projekcie( nie pamiętam wymiarów , ale dość duzy .Woytkowi dzięki za wspaniałe zdjęcia.Intryguje mnie jednak wejście na antresolę.Jak je rozwiązałeś ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts