Wioletta 22.03.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Cześć. Proszę podajcie mi czy 3000 max-ów wystarczy na parter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 22.03.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 ja pojecia nie mam, mam policzone na BK 24x24x59. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 22.03.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Witam. Mam pytanie: co grozi moim deskom (5 m sześciennych), które otrzymałem w piątek i od tego czasu nie mogę ich poukładać? Ułożyłem na razie siedem warstw. Prawdopodobnie pojutrze wezmę się za resztę. Powiedziano mi, że mam kilka dni czasu, szczególnie jeżeli co chwilę pada deszcz. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 22.03.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 hi, pietrek, raczej nic im nie bedzie. dzis bylam w tartaku i drewno zalega pod golym niebem. co za roznica, czy leza w tartaku czy u ciebie? mysle o deskach na budowe, a nie na np. podlogi w domu... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 22.03.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 ...ale czy w tartaku one były tylko zrzucone czy poukładane w sztaple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 23.03.2004 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 niestety, poukladane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 26.03.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Wiolu - zrobiliśmy tylko jedną studzienkę - nie mamy żadnych załamań rury z kuchni kanalizacja wychodzi w stronę ganku i lekko się załamuje aż do studzienki. Załamanie powyżej 45stopni jest ponoć dopuszczalne Pozdrawiam Ps. Dzisiaj panowie kończą wylewkę już nie mogę się doczekać !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 26.03.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Wiolu - zrobiliśmy tylko jedną studzienkę - nie mamy żadnych załamań rury z kuchni kanalizacja wychodzi w stronę ganku i lekko się załamuje aż do studzienki. Załamanie powyżej 45stopni jest ponoć dopuszczalne Pozdrawiam Ps. Dzisiaj panowie kończą wylewkę już nie mogę się doczekać !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 26.03.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 sory to miala być odpowiedz a nie nowy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 31.03.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Witam Zrobiłam wczoraj nowe zdjęcia http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=14081&grupa=0&kat=2&nxt=0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 31.03.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Witam Zrobiłam wczoraj zdjęcia http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=14081&grupa=0&kat=2&nxt=0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 31.03.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Dzięki za zdjęcia, fajnie popatrzeć na na krzemyka w innym wykonaniu. Podstawowe różnice jakie wyłapałem między naszymi krzemykami: - salon i kuchnia przedzielone tylko kominem. - schody w klatce sch. czyli ściana od salonu. - okienko nad schodami znacznie wyżej usytuowane. - u mnie odbicie lustrzane - dachówka? - tylko jeden komin? - w salonie na ścianie szczytowej 2 okno jak w projekcie u mnie 1 okno balkonowe; pozdrawiam w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 31.03.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 A więc: - jeszcze nie mam ścianek działowych więc między salonem i kuchnią będzie ściana - okno nad schodami jest do poprawki ;( - tak dachówka - miał być jeden komin ale jednak w niedlugim czasie do-murujemy drugi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 01.04.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Evcik1 - jestem pod wrażeniem.Piekny domek. Twoja realizacja jest troche dalej niz moja (strop nad parterem).Dlatego mam pytania :1. Ile m2 kupiłaś dachówki i jaki producent?2. jakij szerokości masz okapy dachu?3. czy masz przewidzianą instalację odgromową?4. z czego ocieplenie poddasza i ile cm?5. ile kosztowała robocizna dachu?6. jakim preparatem była robiona impregnacja drewna?7. Czy na ścianie szczytowej strychu będziesz miała obicie deskami - jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 01.04.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Hej Martulawięc:1) 198 m2 dachówki rzymskiej UNIBET (10szt. na m2)- kolor ceglasty2)szerokość tak jak w projekcie 3)nie będziemy zakładać instalacji odgromowej4)ocieplenie poddasza dopiero będziemy robić - wełną unimata 20 cm5)robocizna 35zł/m2 - położenie dachówki i więżby - w sumie wyniosło nas to około 7 tys.6) więżbe kupiliśmy już zainpregnowaną 7)a na ścianie szczytowej nie będziemy nic więcej robić - chcę tylko tą jętkę pomalować na kolor dachu Jeśli chcesz to mój mąż może Ci załatwić dachówkę w dobrej cenie (pracuje w hurtowni budowlanej). Dachówkę taką jak chcesz - może sprzedać Ci za 39 zł/m2 brutto i w dobrej cenie akcesoria - no chyba że budowa jest dalej niż 100 km od środy śląskiej. Ps. Za UNIBETA zapłaciliśmy około 20 zł za m2 Mam nadzieję że zadowalają Cię odpowiedzi jeśli jeszcze masz jakieś pytania służę pomocą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 01.04.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 fajny i te drzewka superale powinny się znaleźć w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 02.04.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Brawo Evcik!!!Jestem bardzo głodny informacji o Krzemyku, a jeszcze bardziej zdjęć. Ja dalej zbieram wszelkie informacje i każde są cenne. Cieszę się, że zdecydowałaś się opublikować zdjęcia. Ja na razie ułożyłem drewno na więźbę i deski - i schną sobie pod daszkami. Byłem wczoraj u sąsiada budowniczego i się napatrzyłem. W tej chwili zastanawia mnie, czy Krzemyk nie ma przypadkiem zbyt wąskiej klatki schodowej. Takie sugestie gdzieś przeczytałem. Sąsiad ma klatkę o szerokości 2,37m - wygląda bardzo obszernie jak na domek (sybilla). Ja myślę, że 1,85m to za mało i kombinuję, aby zrobić 2,05m. Jeszcze to mogę zrobić - jestem przed adaptacją projektu. Co wy na to? Czy rzeczywiście ta klatka tak wąsko wygląda?Pozdrawiam Krzemykowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 02.04.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Mając otwarte schody na salon problemu nie widzę. Wąski i malusi to z pewnością jest wiatrołap Przy okazji dobra rada - najpierw położyć glazurę w łazience, a dopiero później płyty g-k na skosy i sufit . Inna kolejność do problem z dopasowaniem płytek do krawędzi płyt g-k. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 06.04.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 doly wykopane, zazbrojone, jutro przyjezdza beton. zacznie sie wreszcie dziac cos w do góry. a co u was, krzemykowcy? pozdrawiam, m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 08.04.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Końcówka w wykańczaniu górnej łazienki (fotki wkrótce), brak kuchni (jeszcze nie wybrana), wielkie porządki w ogrodzie, plantowanie wyrównywanie i grabienie liście z poprzedniego sezonu.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts