mzawadzk 20.06.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Hej, Czy ktoś mógłby podsumować jak wykonać izolację przeciw-wodną, ocieplenie i posadzkę na tarasie oraz na schodach prowadzących z ogródka na taras (pod tarasem będzie nieocieplone pomieszczenie gospodarcze). Zrobiłem już izolację ścian (Dysperbit, styropian 10cm + siatka, folia), teraz przymierzam się do zalewania stropu ze zbrojeniem. Chcę wylać 12 cm betonu i zostawić sobie 14 cm. na resztę. Jak najprościej (naprawdę) zrobić potem izolację tego betonu (folia, papa - coś prostego w układaniu ?), potem rozumiem styropian FS30 na to i co dalej? Ile cm. czego? Rozumiem, że te kilka schodków wcięte w taras też muszę zaizolować i potraktować tak samo jak posadzkę? Wczoraj przy robieniu deskowania mi się przypomniało, że schody muszę wylać nie na gotowe ale chyba uwzględniając ocieplenie :lol: . Czy to znaczy, że 2 razy będę musiał deskować (raz do betonu, potem izolacje i znowu do wylewki?) Czy ktoś ćwiczył kiedyś jakieś dodatki do betonu powodujące jego wodoszczelność? Proszę o najbardziej praktyczne i proste przepisy ("nikt z tego strzelać nie będzie" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuz75 08.07.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 na tarasie warstwy leca tak: strop, hydroizolacja, termoziolacja, hydroizolacja, warstwa wyrownujacja, hydroizolacja i posadzka. pamietaj ze na polaczeniu sciany z taracem ( tej gornej ) musisz dac zaciety pasek stryropianu po katem jakos 45 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 08.07.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 cos zaduzo tych hydro Tarasy =>drewniany taras ? =>taras jak dom =>Poprawna izolacja balkonu i tarasu =>Ocieplenie tarasu nad stropem =>dobudowa tarasu =>Taras z kostki czy na fundamentach? =>Taras Balustrada =>drewno na tarasach- czy to moze miec sens?? =>Taras połączony trwale z domem =>dobra folia płynna na taras =>czy gruz ceglany mozna dac pod taras? =>Taras a odległość od ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts