Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonanie izolacji, ocieplenia i wylewki na posadzce tarasu.

mzawadzk

Recommended Posts

Hej,

Czy ktoś mógłby podsumować jak wykonać izolację przeciw-wodną, ocieplenie i posadzkę na tarasie oraz na schodach prowadzących z ogródka na taras (pod tarasem będzie nieocieplone pomieszczenie gospodarcze).

Zrobiłem już izolację ścian (Dysperbit, styropian 10cm + siatka, folia), teraz przymierzam się do zalewania stropu ze zbrojeniem.

Chcę wylać 12 cm betonu i zostawić sobie 14 cm. na resztę.

Jak najprościej (naprawdę) zrobić potem izolację tego betonu (folia, papa - coś prostego w układaniu ?), potem rozumiem styropian FS30 na to i co dalej? Ile cm. czego?

Rozumiem, że te kilka schodków wcięte w taras też muszę zaizolować i potraktować tak samo jak posadzkę?

Wczoraj przy robieniu deskowania mi się przypomniało, że schody muszę wylać nie na gotowe ale chyba uwzględniając ocieplenie :lol: :lol: :lol:.

Czy to znaczy, że 2 razy będę musiał deskować (raz do betonu, potem izolacje i znowu do wylewki?)

Czy ktoś ćwiczył kiedyś jakieś dodatki do betonu powodujące jego wodoszczelność?

Proszę o najbardziej praktyczne i proste przepisy ;-) ("nikt z tego strzelać nie będzie" :lol: ).

• 3 weeks później...