Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom letniskowy Bazarka

Recommended Posts

Mimo tego, że dom został zbudowany 2 lata temu, ja, jako dość "świeży" użytkownik Forum Muratora przedstawiam Wam swój dom letniskowy nad jeziorem oraz jego wnętrze. Proszę o opinie - co Wam się podoba, a co nie. Dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiem na każde pytanie.

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=40624&q=dom%20letniskowy&k=2

Mam jeszcze wiele zdjęć - łazienek, sypialni, pokoju dziennego na poddaszu, ale niestety coś psuje się dla onetu i musicie poczekać. Na razie oceniajcie to, co wrzuciłem do albumu.

Pozdrawiam,

Bazarek

Hej super domek, a nad jakim jeziorkiem?

Inne zdjęcia też mile widziane :wink:

Dom znajduje się nad jeziorem Blizno w Danowskich, gm. Nowinka. Danowskie są oddalone 18 km od Augustowa. Więcej zdjęć na pewno dam, ale w tej chwili wykorzystałem cały limit - dawałem zdjęcia o wysokiej jakości, które zajmują sporo przestrzeni dyskowej.

Pozdrawiam,

Bazarek

zadzroszczę ci pewnie piękne okolica :D

Okolica rzeczywiście piękna, jeśli będziesz blisko to czuj się zaproszony. :-) Wcześniej mieliśmy również dom na działce obok. Było tam około 300 różnych gatunków roślin oraz kanadyjka. Przy obecnym domu mieliśmy gotowy mini-sad, który tworzyliśmy mieszkając w poprzednim domu. Poza tym oczko, altana, ognisko. W planach mamy również wybudowanie garażu wolnostojącego z wiatą na grilla i dużą ławą.

Pozdrawiam,

Bazarek

Tak okolica piękna do momentu powstania tego typu działek, działkowisk i ogrodzenia terenu. Tak, że do jeziora nie można dojść, przykładów takich w okolicy jest sporo --> Ateny, Tobołowo. Kawałek dalej na całe szczęście Wigierski Park Narodowy skutecznie blokuje ww. inwestycje.

A żeby choć troszkę czerpać z lokalnej architektury, upodobnić do wiejskich domów, przykłady są, wystarczy podpatrzeć. Ja omijam szerokim łukiem te tereny, by trafić nieco dalej gdzie jeszcze okolica nie jest skażona.

Tak to niestety odbieram.

pozdrawiam

w.

Tak okolica piękna do momentu powstania tego typu działek, działkowisk i ogrodzenia terenu. Tak, że do jeziora nie można dojść, przykładów takich w okolicy jest sporo --> Ateny, Tobołowo. Kawałek dalej na całe szczęście Wigierski Park Narodowy skutecznie blokuje ww. inwestycje.

A żeby choć troszkę czerpać z lokalnej architektury, upodobnić do wiejskich domów, przykłady są, wystarczy podpatrzeć. Ja omijam szerokim łukiem te tereny, by trafić nieco dalej gdzie jeszcze okolica nie jest skażona.

Tak to niestety odbieram.

pozdrawiam

w.

To fakt, w ostatnim czasie powstaje w okolicy dużo domów, ale mów co chcesz, jest tam również wiele elementów, dla których warto tam przyjeżdżać. Jeździmy tam od 10 lat i zawsze w pełni odpoczywamy, Widzę, że bywasz w tych okolicach - wcześniej mieliśmy dom przy drodze na przeciwko publicznej plaży - elewacja z białego sidingu, czerwony gont bitumiczny na dachu, jeśli byłeś tam to na pewno wiesz o który dom chodzi. Teraz posiadamy lokum trochę dalej i jest cisza, spokój i izolacja od innych działek wysokimi już teraz iglakami, więc na brak intymności nie możemy narzekać. Aten akurat nie porównywałbym jeszcze do Danowskich, tam jest naprawdę ciasno, ażeby osiągnąć pułap ilości domów letniskowych jak w Atenach musimy sporo poczekać. Poza tym dzikich, naturalnych okazów przyrody nienaruszonych przez człowieka jest już bardzo mało, a jeśli w ogóle takie są to szybko zostaną zasiedlone przez jednych, drugich i tak robi się małe osiedle, które z czasem się rozrośnie do potężnych rozmiarów, za to mieszkańcy owych terenów zarobią trochę na działkach i każdy będzie zadowolony.

Pozdrawiam,

Bazarek

W dużej mierze zależy to od tego kto jak lubi wypoczywać. Ja kawałek dalej po prostu wynajmuję na wakacje chałupy w wioskach gdzie turystów nie uświadczysz. Fakt czasem mam już dość wożenia tabunu rzeczy i miejscami widzę pewną przewagę posiadania działki. I jeśli taką mieć będę, chciałbym zrobić tak by nie odróżniała się od okolicznych domów, czy jest to możliwe, do końca nie wiem :)

w.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...