gochasz 29.09.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 W umowie mamy że należymy do V grupy ale co to dla nas znaczy i dlaczego w niej jesteśmy, to nie mamy pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 29.09.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 witam:) No to kicha Widzę, że coraz więcej zakładów montuje pomiary na swoich słupach przerzucając koszty budowy odcinka do domu (granicy) działki na Inwestora. Nalezy sprawdzić taryfę lokalnego zakładu energetycznego. Tam jest zapis o granicach eksploatacji. V grupa to zasilanie docelowe budynku. A znaczy to, że na własny koszt musisz wybudować odcinek od słupa do budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 29.09.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 witam:) No to kicha Widzę, że coraz więcej zakładów montuje pomiary na swoich słupach przerzucając koszty budowy odcinka do domu (granicy) działki na Inwestora. Nalezy sprawdzić taryfę lokalnego zakładu energetycznego. Tam jest zapis o granicach eksploatacji. V grupa to zasilanie docelowe budynku. A znaczy to, że na własny koszt musisz wybudować odcinek od słupa do budynku. dzięki jacekj za odpowiedź, w między czasie zleciłam mężowi aby poczytał co to jest V i VI grupa i już wiemy. Tak jak radziłeś przeczytaliśmy taryfę naszego Z.E. i tam jest napisane, że stawki opłat za przyłączenie grup IV i V dla przyłącza kablowego uwzględniają koszty zakupu i montażu łącza kablowego. Czyli co Z.E. płaci za kabel do granicy działki? W taryfie - a przeczytaliśmy ją dwa razy, słowo po słowie, nie ma nic o granicach eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 29.09.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 witaj:) Od początku Macie awartą umowę przyłączeniową czyli musztarda p[o obiedzie. Chociaż można ją wypowiedzieć. W warunkach przyłączenia podane było gdzie układ pomiarowy, granica eksploatacji. Co zrobi Dostawca a co ma zrobić odbiorca energii. Nie wiem co tam jest napisane, nie wiem jak wygląda to sytuacyjnie, gdzie stoi słup, gdzie jest granica Waszej działki. Jeżeli masz ochotę to opisz pokrótce sytuację wtedy pogdybamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 29.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 a więc sprawa wygląda tak - w warunkach przyłączenia miejsce dostarczania energii to zaciski na zabezpieczeniach w złączu na słupie, a miejsce to jest jednocześnie miejscem rozgraniczenia własności sieci Z.E. (.....), a także jest miejscem zakończenia finansowania przez Z.E. rozbudowy sieci ..... Dalej jest, że tablica pomiarowa ma być w linii regulacyjnej posesji. Słup stoi przed działką sąsiada, ok. 11 metrów od naszej granicy i planowanego umiejscowienia "skrzynki". Z tego co widać, że chyba jest już pozamiatane i już było zanim zaczeliśmy , a może nie ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 30.09.2005 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 A ja mam taki przypadek, że drogą dojazdową do mojej działki jest droga prywatna - mam w akcie notarialnym służebność gruntową. Energetyka zamontowała skrzynke na drodze gminnej,która z moją sąsiaduje i twierdzi ,że nie maja obowiązku robić mi skrzynki na drodze prywatnej i cały kabel na prywatnej musze ciągnąć sama. Czy mają rację ? alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 30.09.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 mam nadzieje Alino że ktoś Ci odpowie na to pytanie ponieważ ja mam podobny problem, tylko że ja tą drogę wykupiłam ma ona 4 m na 17m więc w sumie mam 2 działki droga+moja działeczka na której ma stanąć dom są one nie scalone więc chyba nie będą mi stawiać skrzynki w bramie na drodze ale w moich warunkach nie ma trasy przebiegu podłącza więc nie wiem czy mają zamiar mi ciągnąć pod dom czy chcą mi wyciąć taki numer jak Tobie Jeśli chcesz zapoznać się z moim problemem to wejdź na stronę http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=55980&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 30.09.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 zyrknełam jeszcze na Twój dom jestem pod ogromnym wrażeniem piękny ale wydasz majątek , oczywiście gratuluje wyboru i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korba 22.02.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 może ktoś dać namiary na ustawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts