BK 20.06.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Zdaje się że to już jutro? Czyli 21 czerwca Jak zamierzacie spędzić ten dzień/noc? Czy tak jak Słowianie - udać się w nocy / wieczorem w las na poszukiwanie kwiatu paproci? Gdzie go znaleźć?! Ognisko? Puszczanie wianków? Wróżby? Czary? (Kto się na tym zna, proszę o wskazówki ) Inne sugestie? Z dzieciństwa pamiętam rzucane do Popradu wianki, na których umieszczano zapalone świece - nigdy nie zapomnę widoku rzeki pełnej światełek w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Zdaje się że to już jutro? Czyli 21 czerwca Jak zamierzacie spędzić ten dzień/noc? Czy tak jak Słowianie - udać się w nocy / wieczorem w las na poszukiwanie kwiatu paproci? Gdzie go znaleźć?! Ognisko? Puszczanie wianków? Wróżby? Czary? (Kto się na tym zna, proszę o wskazówki ) Inne sugestie? Z dzieciństwa pamiętam rzucane do Popradu wianki, na których umieszczano zapalone świece - nigdy nie zapomnę widoku rzeki pełnej światełek w nocy. Nasza przyszła siedziba znajduje się przy ulicy Sobótki Także chyba wiesz, gdzie sie udamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.06.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Zdaje się że to już jutro? Czyli 21 czerwca Wedle pogańskiego obyczaju - tak. Wedle obyczaju obecnego i zgodnie z nazwą [od św. Jana] - za kilka dni. Noc Kupały, czyli sobótka Jak spędzę ? Nijak, wiano już oddałem Z dzieciństwa pamiętam wianki na Wiśle i pokazy sztucznych ogni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 20.06.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Ognisko? Łóżeczko Puszczanie wianków? Bąków Wróżby? "...Kochanie podrap mnie po plecach to Ci coś powiem..." Czary? (Kto się na tym zna, proszę o wskazówki ) "Oddaj mi kołdrę czarownico !" ... albo ... "ale dziś czarownicująco wyglądasz" Inne sugestie? Pewnie nic szczególnego nie wymyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 20.06.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 BK a gdzie Ty w tych czasach znajdziesz wianek wiesz że nad małotalatami prokurator rękę trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.06.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 jak zwykle Kraków zapraszahttp://imprezy.onet.pl/_i/galerie/w/wianki/38.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 21.06.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 jak zwykle Kraków zaprasza Na Kraków zawsze można liczyć - byłem raz czy dwa na takiej imprezie - very interesting . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.06.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 wyjatkowo w tym roku nie oglądniemy, idziemy na wesele w remizie To też jest very, very interesting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 21.06.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A ja tę nockę zawsze obchodzę bo jak moja mamcia mówiła,tej nocy jeszcze jedna wiedźma na złot czarownic przyleciała ( sabat w noc Jana) czyli ja na świat przywędrowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.06.2005 02:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 sto lat Kasiorku czy impreze mozemy przelozyc na piatek lub sobote , bo w tygodniu to tak jakos niewypada???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Kasiorku spóźnione, ale bardzo ciepłe życzenia sto lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.06.2005 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 A ja tę nockę zawsze obchodzę bo jak moja mamcia mówiła,tej nocy jeszcze jedna wiedźma na złot czarownic przyleciała ( sabat w noc Jana) czyli ja na świat przywędrowałam Jak mozesz Kasiorku tak o sobie - czarownica? Hmmm....oby swiat pelen takich czarownic byl Wypije Twoje zdrowie - zyj nam dlugo i szczesliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 26.06.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Dziękuję ślicznie za życzenia Oj jareko żebyś wiedział jaka ze mnie czarownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.06.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Kasiorek Kobieta zmienna jest ale to co zobaczylem teraz po lewej stronie zwalilo mnie z nog ehhhhhh....... facet to jednak kiepski pomysl tego tam gdzie na gorze....wzrokowiec.... te rzeczy..... Cholerka - powiem wprost PIEKNA JESTES i juz uffff.....ulzylo.....masz we mnie wielbiciela Na uszko Ci powiem ze od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 01.07.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 a tak było u mnie w pracy:http://www.krasiczyn.com.pl/_gfx/_news/20050701_14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SOBOTKOWA 09.07.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 a my tak się właśnie nazywamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Szkoda, ze przypomnieliscie mi to teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 19.07.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 No co jest nikt sie nie zapyta gdzie to jest? A my sie tak staramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.07.2005 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 ok , ja moge zapytac to pytam Hanula A gdzie to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts