MartaL 20.06.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Ile zwyczajowo wynoszą kary za błędy w wykonaniu czy niedotrzymanie terminu? Oczywiście mam na myśli te, które są określone w umowie z wykonawcą w procentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 21.06.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 nie zapisuj sobie tylko kary w postaci odsetek ustawowych, bo sa to śmieszne kwoty, nieadekwatne do twoich nerów i zmarnowanego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 27.06.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 0,5% całości kwoty za każdy dzień przekroczenia terminu. Wydaje mi się OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_f 27.06.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 0,5% całości kwoty za każdy dzień przekroczenia terminu. Wydaje mi się OK. Mi wykonawca zaproponował 0,1%..... zwariował, jeśli myśli, że się zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 28.06.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 pamiętaj wojtek że do podpisania umowy muszą być dwie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 28.06.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Jakaś asekuracja musi być. Inaczej niektóre budowy przeciągałyby się w nieskończoność. 0,1% to żadna asekuracja.Jeżeli ekipa nie chce podpisać, to rodzi się pytanie jak bardzo im wierzysz.I czy masz alternatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_f 28.06.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 pamiętaj wojtek że do podpisania umowy muszą być dwie strony hehe, no jasne. Ale od tego są negocjacje - każdy stara się zacząć jak najlepiej dla siebie. Ale każdy też ma interes - wykonawca chce pracować i zarabiać - ja chcę postawić dom... Dlatego albo obie osoby będą zadowolone, albo nie ma co podpisywać umowy... ale co by nie mówić, 0,1% to mało, bo kara to skutek niewywiązania się z umowy - dlatego musi być na tyle dotkliwa, aby się z nią należało liczyć. pzdrwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 29.06.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ja mam w umowie 0,4% należnej kwoty /dzień zwłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_f 29.06.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ja mam w umowie 0,4% należnej kwoty /dzień zwłoki. Od wartości kontraktu? Sam kupujesz materiały? pzdrwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts