Wowka 26.06.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Ola&Paweł Mieszkam nieco ponad kilometr od torów kolejowych Sosnowiec-Olkusz. Letnią nocą (otwarte okna) słychać często jadące pociągi. Owszem, można się przyzwyczaić (mnie łatwiej, jak już napisałem jest to jednak ponad kilometr) ale po co się przyzwyczajać? piszecie cena niemal rozsądna lokalizacja działki budowlanej przeznaczonej dla zabudowy mieszkalnej w takim sąsiedztwie powinna wpływać na obniżenie ceny. Jeśli nie zależy wam na bliskości dworca dla Waszych celów komunikacyjnych to proponuję byście szukali dalej. Pozdrawiam krajanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 26.06.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 W moim przekonaniu dom ma być oazą spokoju, z dala od zgiełku i odgłosów kojarzonych z miastem. A gdyby tak jeszcze wisiało nade mną widmo niejednej bezsennej nocy i to wszystko za sprawą pociągów , nie wiem... szukałabym dalej, w myśl prawdy: szukajcie a znajdziecie Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 27.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Słychac to będzie napewno. Mimo płotów, drzew etc, u mnie słychac z 1,5 km. Czy bedzie Wam przeszkadzac? to tylko i wyłacznie kwestia przyzwyczajenia. Tak jak mowi Wowka, jezeli dzialka jest ok, ale przy stacji, powinna byc tansza, jezeli uwazacie ze odglosy pociagow nie sa az tak dla was istotne , to kupcie, ale nie łudzcie sie ze pociagi nie beda słyszalne. z drugiej strony ja tam wole slyszec pociag niz sznur samochodow, czy lotnisko ale co kto lubi. Poza tym Górny Śląsk to najwieksze nascycenie przemyslem, w tym trakcjami kolejowymi, wiec gdzie sie nie zdecdydujesz, wszedzie do koleji blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaPaweł 28.06.2005 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Dziękujemy bardzo wszystkim za rady i opinie. Działka jednak chyba padnie naszym łupem. Jutro podpisujemy umowę przedwstępną. Pewnie zboczymy nieco z tematu, jednak mam szybkie pytanka:1. Czy jeśli kupuję działkę przez biuro nieruchomości mam większą pewność, że wszystko będzie sprawdzone? Jest jakieś zabezpieczenie?2. Z jakimi kosztami związanymi z kupnem działki należy się liczyć, poza jej ceną, prowizją dla BN - notariusz (ile?) etc.? Jeśli to zaśmiecanie wątku, to możecie skrobnąć na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ja tez mam niedaleko tory, jest wspaniale, bo wiem, ze jutro bedzie pogoda , jak pociag słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 29.06.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Mam działkę przy torach, ale jest to linia podmiejska bardzo rzadko uczęszczana, głównie przez krótkie pociągi i szynobusy. Działka ma taki ogrom zalet, że tory nie miały dla nas znaczenia. Powiem więcej - zakręt torów na horyzoncie wygląda tak malowniczo, że wpisaliśmy to do plusów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 29.06.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 No własnie ja tez mam taki dylemat bo działka jest jakies 50-60 m od nasypu kolejowego. Jedyny plus to to że jeżdzą tam tylko towarowe i to zaledwie kilka na dobę i w tym miejscu bardzo zwalniają bo jest łu i wzniesienie i naprawdę nie tłuką jak inne. Ale jest ejszcze jedno działka choć położona wśród malowniczej zieleni jest trochę mała bo ledwie 500m2. I bądź tu mądry kupić nie kupić.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 21.08.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 kiepski pomysł,straszny zgiełk,ja bym się nie zdecydował ,działkę kupuje się na całe życie więc musi być to ta wymażona........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 22.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Wg mnie kazdy szcegol sie liczy.Ogladalem swego czasu dzialke, ale do torow bylo jakies 300m. Wiec zrezygnowalem i kupilem taka, gdzie cisza, spokoj. Robicie inwestycje na dlugie lata. Chcecie zalowac potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 23.08.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 JA KUPIŁAM TEŻ TAK BLISKO JAK TWOJA. JESZCZE NIE ROZPOCZEŁA SIĘ BUDOWA JUŻ MAM OBSADZONY TEN BOK DZIAŁKI IGLAKAMI ,ŻEBY WYGŁUSZYŁ HAŁASY (NARAIE DRZEWKA MAJĄ 30-80CM)ZA TO BYŁY BARDZO TANIE ISZYBKO ROSNĄ. POWIEM TAK NIE PIERWSZA IMPREZA BYŁA NA DZIAŁCE I GDYBYM JA NIE ZWRÓCIŁA UWAGI ,ŻE SZKODA ,ŻE TAK BLISKO TORY TO NIKT BY NIE ZAŁAPAŁ. A JAK NIE POCIĄG TO MOŻE PRZECIEŻ TRAFIĆ CI SIĘ WRZESZCZĄCY SĄSIAD -SKĄD WIESZ CZY NIE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 31.08.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Wychowałem się w domu który od torów dzieliło ok100m. I żyję. Mało tego. To było wspaniałe dzieciństwo. Wagony, parowozy.... Teraz mieszkam ok 1500m od torów Kolei Warszawsko-Wiedeńskiej. Cztery tory, pośpiechy, towarowa (coraz mniej) i ruch podmiejski. Owszem, słychać. Ale bardziej dokucza droga, która jest 500m z drugiej strony. A wiecie czego mi brak? Gdy siedzę sobie wieczorem na tarasie z piwkiem i książką brak mi gwizdu i dźwięku parowozu z oddali, jak to drzewiej bywało.... Zazdroszczę tym, którzy w okolicy Wolsztyna mieszkają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DADI 11.09.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witam Napiszcie czy działka w sąsiedztwie torów powinna być tańsza ?? Jak myślicie? O ile procent ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 13.09.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 ja osobiscie bym nie kupił ale własnie zawsze są ale moja rodzina kupiła działkę z domem zaraz przy torach trasa Łódź - Koluszki argumenty za - było taniutko , za domem wiele kilometrów lasu , blisko do dworca, poza miejscowymi nikt za tory nie zagląda i poza zwierzakami z lasua czy uciażliwe myśle ze nie wiecej niz moje tramwaje i autobusy za oknem w dzień i dawcy nerek urzadzajacy sobie wyścigi w nocy nie zaobserwowałem drzenia mebli czy naczyń a kuchnie i jadalnie maja od strony torów z sypialni widok na piekny las którego im niesamowicie zazdroszczę co do ceny była duzo duzo lepsza niz te dalej od torów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 18.10.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 nasza działka leży w odległości 0,5 - 1 km od torów. Nie przeszkadzają mi przejeżdzające pociągi i mam też do nich sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts