MM1719499045 25.05.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Ja też będę wykonywal instalację samodzielnie z Hepwortha. Przekonala mnie prostota montażu i to, że dlugie odcinki można klaść w posadzce i wyprowadzić je ponad bez zadnych ksztaltek. Instalację będę zatapial w plycie Legalett. Polibutylen, z którego jest zrobiony system ma jeszcze jedną ważną zaletę - jako jedyne z tworzyw stwarza nieprzyjazne środowisko do rozmnażania się bakterii legionella. W razie czego można również oddać niewykorzystane ksztaltki i rury. Dla mnie super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kneru 29.06.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Jakie rurki Hepa należy kupić do co? zwykłe czy z barierą antydyfuzyjną (czy jakąś tam??). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drummer 17.07.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 W zimę zamarzły mi rury Wirsbo (konkretnie to woda zamarzła ). Żadna z tych rur nie pękła. Poleciał tylko zawór kulowy. Słuszałem ze Hepworth pęka na szwach. Jeśli cały czas się grzeje to OK, ale co gdy nie?. Drogo - może trochę! Ale czy połączenia wciskane wytrzymają długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dexi_98 24.03.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam, Ja ostatnio "bawiłem się" systemem Speedfit (firma John Guest). Jest bardzo podobny do hepa i podstawowe złączki i rury wychodzą w podobnej cenie jak hep. Te nietypowe są jeszcze dość drogie ale na prostą instalację takich się nie używa. Speedfit ma tą zaletę, że ma podwójne uszczelnienie (oring w środku złączki i dodatkowo na tulejce). Poza tym złączkę się dokręca co dodatkowo powoduje ścisk. Jak dla mnie minusem jest jej wygląd. Wydaje mi się że hep jest nieco ładniejszy... ale to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 09.05.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Którym systemem jest najłatwiej/najbezpieczniej? Skręcany, zaprasowywany czy klejenie? Chciałbym sam się zabrać za instalację wodną u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 09.05.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Każdy system ma jakieś detale. Ja bym zgrzewał. W podłodze na pewno bym nie skręcał, tylko prasował jak coś. Klejenie? dziś chyba już nikt nie klei, no może fachowcy z casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 09.05.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Przez klejenie miałem na myśli zgrzewarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts