maciejon 22.06.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 W projekcie obszar pod wanną jest wyłaczony z ogrzewania podłogowego. W rzeczywistosci wanna nie będzie obmurowana. Będzie stała na swoich nóżkach i osłonięta będzie plastikowymi ekranami z dwóch boków. Mocowana będzie do sciany. Czy w tej sytuacji rozłożenie pod nią rur ogrzewania podłogowego nie będzie błędem? Co dobrego by to dało, oprócz mniej "pokrętnego" układania rur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 22.06.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Na zdrowy babski rozum nie widzę przeciwwskazań. Zawsze to będzie trochę więcej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.06.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Ukladanie ogrzewania podlogowego pod wanną nie ma sensu. Jest ono tam zupelnie niepotrzebne. Ukladanie rur bardziej pokrętne też nie stanowi utrudnienia dla montera czy zdolności grzewczych podlogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlow 22.06.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Przy ogrzewaniu pod wanna , jest zawsze ryzyko szybszego wyparowania wody z syfonu jak sie nie uzywa wanny dluzszy czas i moze byc klopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 22.06.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Ja w mieszkaniu w którym mam ogrzewanie podłogowe w łazience i kuchni, nie mam kabli pod wanną. W zasadzie to nawet nie brałam takiej opcji pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 23.06.2005 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Przy ogrzewaniu pod wanna , jest zawsze ryzyko szybszego wyparowania wody z syfonu jak sie nie uzywa wanny dluzszy czas i moze byc klopot Tak. To sensowny argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 23.06.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Ja pod wannę napchałem styropianu ,bo na fabrycznych nóżkach troche za bardzo sie chwiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 23.06.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Przy ogrzewaniu podłogowym nie praktykuje się wykładania przewodów grzejnych pod wannami, szafkami itp. ale z doświadczenia wiem, że dobrze jest dać jedną pętlę np. pod wanną w niewielkiej odległości przy ścianie, by uniknąć w przyszłości wszelkich niespodzianek typu zawilgocenie, grzyb itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts