Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Gieni - nowego domku Józi S

Teska

Recommended Posts

A co zmieniłaś w tym projekcie.

Maluszku,

odpowiem w punktach.

1. połowa domu będzie podpiwniczona, będzie tam garaż, piwnica i kotłownia (wykorzystamy naturalne pochylenie terenu - nie będzie wykopów)

2. zmiana ściany nośnej - zastosuję strop teriva a nie drewniany jak w projekcie

3. Kominek dostawię do ściany od łazienki (likwidacja trzeciego komina), do komina wentylacyjnego dostawię dymowy od kotłowni i kominka

4. powiększę salon o przyległy komin i przesunę schody na poddasze na środek domu - dzięki temu pokoje na górze będą jednakowej wielkości

5. taras na pewno będzie zrobiony z płaskich kamieni polnych, z mosteczkiem, strumyczkiem... (i znowu dzięki pochyłej działce)

Józiu,

gratuluję i trzymam kciuki!!! Chcesz ruszyć z budową jeszcze w tym roku?

Powiedz mi, jak to jest, że masz już warunki zabudowy, a dopiero zbierasz warunki przyłączy? :o W naszej gminie (nie tak daleko od Ciebie) żądają warunków tech.przyłączy (a nawet popisanej umowy z ZE) juz jako załącznika do wniosku o WZ! :cry: Czy to przepisy takie dziwne, czy tez urzędy i urzędnicy :oops:

Koks, Agniesia,

rzeczywiście szybko i bez zbędnych ceregieli załatwiam sprawy papierowe, ale jestem petentem, którego nie tak łatwo się pozbyć, bo stoję nad urzędasem i przebieram nogami. Z doświadczenia wiem, że moja upierdliwość bardzo przyspiesza procedury. Załatwiają szybko moje sprawy, żeby mnie nie mieć na karku. poza tym bez skrupułów korzystam z wszelkich znajomości :oops:

Aga J.G

dzięki....

• 1 month później...

Józiu S. rozważamy budowę domu wg tego projektu. Na tą chwilę nie dokonywalibyśmy radykalnych zmian w projekcie tylko jakieś drobne. Podoba się on nam taki jaki jest. Czy posiadasz może skany rzutów tego projektu w wersji pierwotnej? Same powierzchnie użytkowe na stronach z tym projektem są mało obrazowe. Może masz jakieś zdjęcia z jego realizacji?

Życzę " buowlanej pogody" i powodzenia.

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...