Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oleander v. 3.01 - KOMENTARZE !!!!

Recommended Posts

Johnboro,

właśnie nadrobiłam zaległości w lekturze Twojego dziennika i oczywiście obejrzałam zdjęcia :D Zazdroszczę zaawansowania prac!

No i mam kilka pytań:

1. Czy te rolety zewnętrzne są całkowicie schowane pod tynkiem i ociepleniem?

2. Jak duże są kasety, tzn. o ile większe otwory okienne musiałeś zostawić? Rozumiem, że wszystko mieści się pod nadprożem :roll:

3. No i najważniejsze: ile Cię kosztowały? Jeżeli to nie tajemnica :oops:

pozdrawiam

koks

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj, jeszcze jedno a raczej dwa pytanka :oops: : czy całość ocieplałeś w styczniu, czy jeszcze przed zimą? No i jak oceniasz porotherm?

Prawdopodobnie też się na niego zdecydujemy, ale nie jesteśmy pewni, czy nie zaszkodzi mu zima, bo do jesieni postawimy tylko stan surowy zamknięty.

Będę wdzięczna za każdą informację! :D

koks

To i ja cię pomęczę pytaniami :wink:

jakiego koloru są rolety i okna?

w jakim profilu są wykonane okna i ile cię kosztowały?

jaki kolor elewacji planujecie?

Tak sie dopytuję bo teraz stoję przed dylematem wyboru okien i rolet i powiem szczerze że sama nie wiem co wybrać...maż się denerwuje że nie mogę podjąć decyzji no i kryzys małżeński wisi w powietrzu :wink:

ps. koks porothermowi zima nie szkodzi. Znajomej domek (niedaleko twojej działki) przezimował bez ocieplenia i nic z nim się nie stało :)

Johnboro,

dzięki za info! :D

Podaj mi jeszcze proszę, o ile większe otwory musiałes zostawić na te rolety i czy są całkiem schowane pod nadprożem? Jak to wygląda od wewnątrz domu, tzn. czy te kasety są jakoś obudowane albo tynkowane, czy też widoczne!

Co do ceny :o zazdroszczę znajomości!!! :oops: U nas 11 okien, w tym 4 balkonowe, szacunkowo będzie kosztowało ca. 10-12 tys. zł! O roletach mogę więc tylko pomarzyć... :cry:

Monka,

dzięki za pocieszenie!!! Trochę mi ulżyło, bo usłyszałam, że przy tynkowaniu porothermu po zimie można stracić części ścian! Podobno się wykruszają :oops:

Czy pisząc o mojej okolicy, miałaś może na myśli dom na Wiatracznej?!

A przy okazji: gratuluję postępów na budowie! :D

pozdrawiam :wink:

koks

Postęp prac imponujący, my zmieniliśmy zdanie i będziemy budować mały dom parterowy, ale oleandry zawsze pozostaną w moim sercu, dlatego będę dalej z niecierpliwością oczekiwać na efekty kolejnych etapów prac, tym bardziej, że przez rok studiowania projektu dokłądnie mam w oczach wizję jak to może wyglądać :wink: :lol:

• 3 weeks później...