Gradziu 08.11.2002 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 interesuja jak najbardziej, tylko emaili nie podales:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 08.11.2002 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Naprawdę nie wiem skąd jest ten stolarz bo to nie ja zamawiałam tylko nasza koleżanka podzieliła się swoim odkryciem. Ja będę zamawiała dopiero na wiosnę przyszłego roku. Beata jest z Warszawy dlatego wygodnie jest mi wnioskować, że i stolarz jest z Warszawy albo okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachtomasso 08.11.2002 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Dzięki Jola_ . To znaczy że warto do owego stolarza dzwonić (przynajmniej dla mnie) Pozdrawiam wszystkich i jak coś więcej będe o nim wiedział to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2002 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Wszyscy radzą kogo wybrać, a ja poradzę kogo omijać: firma CHOBOT. Wykonanie projektu i szafek zajęło im w sumie 5 MIESIĘCY!! Na początku dałem zaliczkę i nie mogłem się wycofać. Cała historia zajęłaby zbyt dużo miejsca by ją opisać. Radzę: wpłacać jak najniższe zaliczki, dokładnie przeczytać umowę (musi być adnotacja o odsetkach za nieterminowe wykonanie), całość zapłacić po odbiorze wykonanej usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gradziu 08.11.2002 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 dzieki za rady!! mam jeszcze jedno pytanie, czy ktos ma w kuchni duze szuflady w calosci wysowane, nie wiem jak je lepiej opisac, moga zastapic szafki (welkosc podwojnej szafki)? pytam bo jestem ciekaw jak sie sprawdzaja, sa dosc drogie, a nie wiem czy sa dosc praktyczne i wytrzymale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 10.11.2002 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Gradziu, takie wysuwane szafki mogą mieć zamontowane relingi i daje to możliwość bardzo fajnego zagospodarowania (tzn. funkcjonalnego i przejrzystego) miejsca. Czy masz może jakąś kobitkę pod ręką, to Ci opowie więcej szczegółów o tajnikach kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 10.11.2002 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Acha, Murator wydaje takie katalogi tematyczne i jeden z nich "Łazienki i kuchnie" byłby bardzo przydatny - oczywiście, jeśli jest jeszcze dostępny. Duuuuużo szczegółów i pomysłow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 12.11.2002 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Gradziu: musisz nacisnąć taką małą kopertę pod moim postem. Co do dużych szuflad, to również takie zamówiłem, z przeznaczeniem na garnki. U mojego stolarza noszą nazwę "duży metabox z religiem". Jak się będą sprawować - nie wiem, na razie w kuchni stoi tylko kawa i cukier . Kuchnie "z drewna" drewniane zwykle mają tylko fronty, co nijak przekłada się na wytrzymałość. Różnią się za to wykonania korpusów - widziałem wykonane z miękkiej płyty wiórowej gr. 14 mm. ! Warto również zainwestować w solidny blat z "kapinosem" i to skręcany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 13.11.2002 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2002 aziel mówiac że kuchnie z drewna mają tylko fronty drewniane oczywiście stwierdziłeś że 100% kupujących meble jest idiotami - co dla mnie jest conajmniej przesadą - widziałem kilkanaście kuchni wykonanych z drewna - nie z "drewna" jeśli wiesz co mam na myśli - oczywiście koszt takich mebelków jest większy niż okleinek ale nie ma się co dziwić - okleinki są piękne i sliczne aż do chwili zamoczenia czy jakiegioś innego kuchennego kataklizmu - i są praktycznie do wyrzucenia...jak mówiłem ja mam kredens po babci - prawdziwy śląski kredens kuchenny z lat 30tych - lite drewno + oszklenie szafek - i nie zamieniłbym go na najładniejsze meble z okleinki...po odnowieniu nie mam żadnych problemów podczas użytkowania - a nie oszczędzam tego kredensy...uważam że drewno w naturalnym kolorze i fakturze jest najlepsze - i to nie tylko na fronty szafek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 13.11.2002 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2002 Nie napisałem "tylko" ale "zwykle" a to chyba różnica, właśnie ku przestrodze tym którzy dają się nabrać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.11.2002 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2002 On 2002-11-13 08:55, Snowdwarf wrote: ...jak mówiłem ja mam kredens po babci - prawdziwy śląski kredens kuchenny z lat 30tych - lite drewno + oszklenie szafek - i nie zamieniłbym go na najładniejsze meble z okleinki...po odnowieniu nie mam żadnych problemów podczas użytkowania - a nie oszczędzam tego kredensy... uważam że drewno w naturalnym kolorze i fakturze jest najlepsze - i to nie tylko na fronty szafek... Czy ten kredens to jedyny mebel w Twojej kuchni, jeżeli nie to jak poradziłeś sobie z resztą szafek. Po licznych wizytach w salonach mebli kuchennych stwierdziłam, że najbardziej podoba mi się stary kredens mojej mamy z lat 50-tych ale jakoś nie mam pomysłu na resztę szafek kuchennych, żeby to miało ręce i nogi. Pamiętam, że oprócz kredensu w wyposażeniu tamtych mebli była jeszcze toaletka i mała szafka ale tego niestety nie mam. Może podpowiesz mi jakieś rozwiązanie. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 13.11.2002 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2002 masz rację aziej - czyli - po prostu kupować meble drewniane i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 13.11.2002 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2002 Właśnie zamawiam meble kuchenne. I niestety chcociaż wydam na kuchnię (ze sprzętem) 20 tys, to nie stać mnie na meble w całości drewniane. Taka jest smutna prawda drodzy Panowie. Skoro wykończenie jest na samym końcu budowy to nie mam co liczyć na luksusy. A w jakość mebelków od stolarza (sosnowe?) niestety niezbyt wierzę... Zbyt dużo się napatrzyłam na roboty polskich specjalistów... [ Ta wiadomość była edytowana przez: Alicjanka dnia 2002-11-13 12:51 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 14.11.2002 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 mam 1 kredens kompletny + 2 doły z kredensów - kupione na "pchlim targu" za kilkanaście złotych - wszystkie są odnowione i wykonczone w tym samym stylu - jeden dół kredensu będzie pełnił rolę dużego stołu z blatem drewnianym...starałem się ograniczyć do minimum potrzebne sprzęty w kuchni.. aha - co do wykonania mebli przez polskich stolarzy to po prostu nie miałas szćześcia... nie chciałem montować kolejnej kuchni pod wymiar - za dużo ich widziałem a taka jaką ja mam nie widziałem zbyt wiele... stolik do kawy zrobiłem z "nóg" starej maszyny do szycia - blat drewniany...obecnie przymierzam się do odnowienia starych foteli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.11.2002 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 Dzięki Snow "pchli targ" też będzie pewnie moim źródłem inspiracjiewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 14.11.2002 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 nie ma problemu - pchli targ to naprawdę źródło ciekawych mebli - ostatnio widzialem stary drewniany fotel fryzjerski- po renowacji i ponownym obiciu materiałem byłby z niego super fotel do biurka ale mi go jeden gość sprzed nosa podkupił... za to kupiłem stary kuty komplet kominkowy - łopatkę, szczypce, pogrzebacz, miotełkę ze stojakiem do wszystkiego, węglarkę i 2 formy do ołowianych żołnierzyków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.11.2002 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 A w jakiej okolicy takie cuda można kupić na "pchlim targu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 14.11.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 mieszkam na śląsku- największy pchli targ (giełda staroci jak kto woli)na śląsku jest w pierwszą sobotę każdego miesiąca w bytomiu, mieści się na placu sobieskiego (to jest dawny plac thaelmanna) - koło biblioteki...jest to na trasie katowice - wrocław...polecam - są tam nie tylko meble ale i inne rzeczy łącznie z militariami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 14.11.2002 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 aha - tak w sumie to giełda zaczyna się już w piątek - i wtedy zdarzają się prawdziwe okazje choć ceny są odrobinę wyższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.11.2002 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2002 No to całkiem niedaleko, ba powiedziałabym w zasięgu ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts