wilk1 22.06.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Proszę o pomoc prawników, ekologów i ludzi z "doświadczeniem" znajdujących się na forum.Od rolnika sąsiadującego z moją budową dowiedziałem się, że w sąsiedztwie (200 m w linii prostej od mojej budowy) ma powstać mieszalnia masy bitumicznej dla potrzeb budowy autostrady. Gmina o fakcie tym mnie nie poinformowała. Niemniej na stronie internetowej Gminy znalazłem obwieszczenie:"Zgodnie z art. 31 i 32....Wójt Gminy informuje.......można się zapoznać z wnioskiem dotyczącym budowy bazy produkcyjnej produkcji betonów towarowych i konstrukcyjnych oraz mieszanek bitumicznych dla potrzeb budowy...uwagi i wnioski ...do 30.06.2005"To, że produkcja taka jest szkodliwa dla otoczenia nie ulega wątpliwości, ale są na pewno jakieś normy – w jakiej odległości, w jakich warunkach z jakimi zabezpieczeniami itp.Proszę podpowiedzcie gdzie szukać, czy macie doświadczenia w podobnym działaniu, co mogę zrobić, jakich żądać dokumentów do wglądu i o co pytać? Okolica niestety nie jest bardzo zaludniona i wsparcia wielkiego nie ma.Dzięki za pomocWilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 22.06.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 No, przede wszystkim jak najpilniej udac sie do urzedu i dokladnie przeczytac, podpytac babki o tryb skladania zazalen, protestow, albo czegos tam. I natychmiast zlozyc. masz na to tylko 2-3 dni, nie ma żartow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts