Koko 22.06.2005 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Byłem ostatnio we Francji i zauważyłem, że zupełnie nie stosują tam kory do walki z chwastami. Wokół różnych krzewów rozpostarta była włóknina. Prawie taka jak u nas, ale nie czarna tylko zielona i jakby mniej plastikowa - w sumie bardzo estetyczna.Wiem, że zadaniem kory jest również zatrzymywanie wilgoci w glebie, ale Francuzi jakby zupełnie ten temat odpuścili. Ot sama zielona włóknina i już.Przyznam, że nie lubie kory w ogrodzie bo ma skłonności do rozłażenia się. Czy ktoś zna zieloną włókninę i może coś o niej napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 26.06.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 U nas w Polsce stosuje się czarną włókninę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koko 26.06.2005 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 To ja chyba mnieszkam na Marsie bo mój sąsiad ma różową w białe groszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 27.06.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 To ja chyba mnieszkam na Marsie bo mój sąsiad ma różową w białe groszki Pewnie sobie pod roślinkami prześcieradło rozłożył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 27.06.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Kora spełnia jeszcze jedno zadanie - zakwasza glebe.Warto ją zostawić,iglaczki to lubia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts