Cypek 23.06.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Jeszcze rok temu gazonia nawet nie chciała słuchać o dociągnięciu do nas gazu przewodowego. Tym czasem wyrosło tu około 50 domów i nagle zaskoczyli nas decyzją, że gazyfikują. Koszt na 1 dom max 5.000,- zł wraz z instalacją wewnęrzną. Mam obecnie własny zbiornik na PB i gaz kupuje po około 1,- zł. Za poprzedni sezon wyszło mi 2500,- zł za gaz + około 300,- drewno. Czy warto wobec tego przesiadać się teraz na GZ. Kiedy mi się te 5000,- zł zwróci przy takim układzie. Podpowiedzcie, bo mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 23.06.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 powiem Ci tak że te 2500 zł przy gazie z butli to dość mało i nie sądzę aby gaz ziemny wyszedł taniej. najlepiej jest porozmawiać z ludźmi którzy posiadają ogrzewanie z sieci i maja podobne warunki mieszkaniowe do Twoich (porównać koszty). Możesz udać się do gazowni i z miłą panią porozmawiać i popytać jakie mogą być koszty (z doświadczenia) może Ci powie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 23.06.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Gaz plynny po 1,- Pln??? Za litr? W życiu, że tak powiem, Warszawy. Nizej 1,40 nigdy nie schodzil. Albo omamy jakies mamy, prosze mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.06.2005 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Dać Ci telefon ?? Na pierwszy raz dostaniesz po 1,10 zł, jak zostaniesz po 2 razach "starym klientem" masz 10% rabatu. Przypominam, to PB a nie propan i nie dzierżawię zbiornika więc nie jestem związany z żadnym dostawcą. Takie są ceny na "wolnym" rynku !!Ale wróćmy do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 23.06.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 No to do kosztow dolicz przekucie sciany i ponowne zatkanie, zamalowanie, przezbrojenie kotla (dysza). No i rure, która Ci byc moze będzie przez pół domu na wierzchu wisiec na scianie. W sumie drobne zmartwienia, ale skoro juz zainwestowales w plynny gaz (cokolwiek PB znaczy) - to chyba nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.06.2005 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 PB = propan - butan.Nic nie przekuwam, skrzynka od PB na ścianie budynku. Podłączam się do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 23.06.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 nie warto. sprawdzałem u siebie w pracy tzn w gazowni. sezon grzewczy to min. 3000 zł w średnim domku w miarę dobrze ocieplonym . dużo odbiorców przechodzi na miał. Ekonomia i Polska rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 23.06.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 zobacz tutaj może to coś wyjaśnihttp://www.gaz.zabrze.pl/porad_3.htmtylko potraktuj to z przymróżeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasmina 26.06.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Ześmiałam się jak pszczoła czytając tego posta. 1) jeśli gazowni nie chce się ciągać gazu gdziekolwiek to znaczy, że to ich interes. Interes! 2) twoim interesem jest korzystać z LEWEGO źródła PB. Powtarzam-lewego! Inaczej - tańszego. I dobrze. Możesz palić śmieciami lub wiatrołomem - będzie taniej. Zapewniam.Każdy patrzy na własny INTERES. Jeśli dożyjemy czasów, że kiedyś zniknie szara strefa - zajdzie potrzeba szukania innych źródeł zaopatrzenia w paliwa - jak najbardziej zgodnych z pojęciem własnego interesu. Kwestia czy 5000 za podłączenie do gazu ziemnego to dużo czy mało jest więc relatywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 26.06.2005 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 2) twoim interesem jest korzystać z LEWEGO źródła PB. Powtarzam-lewego! Inaczej - tańszego. I dobrze. Możesz palić śmieciami lub wiatrołomem - będzie taniej. Zapewniam.Każdy patrzy na własny INTERES. Jakie LEWE źródło ?? Piłaś ?? Firma nazywa się ZALGAZ, zarejestrowana, wypisuje faktury, muszę podpisywać cyrograf, że używam do ogrzewania (podać telefony ??). Taka jest wolnorynkowa cena PB jeżeli nie wiązesz się umową o dostawę i dzierżawe zbiornika. Jakimi śmieciami mam palić ?? Powiedz co paliłaś to sobie kupię. Czytaj wyraźnie pytanie. Opłaca mi się instalować GZ czy nie ?? Odpuść sobie te głupie komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasmina 26.06.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Nie powiem, lubie wypić - a ty nie? Mogę nawet przyjechać do Ciebie na jednego...Czytasz odpowiedzi tak jak Ci wygodnie. Przy tak skomponowanym pytaniu dostałeś swoją odpowiedź. Póki ta rewelacyjna firma będzie istniała (z PB za 1 zł/litr lub do ogrzewania za 1kg) tak trzymaj! Gdybyś jednak choćby pobieżnie przejrzał choćby nawet MURATOR-a, dowiesz się, że GZ jest NAJTAŃSZYM ŹRÓDŁEM PRZEWODOWEJ ENERGII. oczywiście nikt nie równa się z Twoim dostawcą. Nie kwestonuję, że jest legalny! Nie kwestionuję też,że PB ma z białoruskiej bocznicy kolejowej. No i co kiedyś będziesz przechowywać w tej bańce na działce - spirytus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 26.06.2005 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Ot odsprzedam go innemu, co to potrafi liczyć.A z Twojej wypowiedzi zieje straszliwa zadrość o cenę PB. Kup zbiornik i będziesz się cieszyć niską ceną cena gau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasmina 26.06.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Bardzo serdecznie dziękuję! Naprawdę bardzo. Drogi Piotrku z Płocka - ja po prostu jestem specjalistką od GZ z gazowni w warszawce. To była reklama. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasmina 26.06.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Ooops.... Im very sorry! Miało być Maćku. Oczywiście! Za dużo wypiłam! Tak późna pora, a tu tylko o GZ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 27.06.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jasmina, naogladałś się wykresów cen PB w Plattsie i teraz lejesz żółcia po Cypku. W zeszłym roku na wolnym rynku ceny PB były w okolicach złotówki. Prawda że jak sie sprzedaje GZ to do kalkulacji najlepiej przyjąc ceny z shella ale cypek kupuje gaz na wolnym rynku i ma to w głebokim poważaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rro 27.06.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Nie no bez żartów Po przeczytaniu tego wątku wychodzi na to że gaz z butli jest tańszy niż ziemny @Cypek poproszę telefon do tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 28.06.2005 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 ProszęFirma nazywa się ZALGAZ, w Zalesiu koło PłockaTel: 024 268 84 13Rozmawiać z: Gostomski Stanisław.PS: Mam nadzieje, że mnie nie ubija za ujawnienie danych osobowych i reklamę.Aha, jakby coś mam tez namiary do podobnej fimy pod Łodzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 28.06.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Nie no Cypek!!! Zabierasz chleb największemu monopoliście na rynku energetycznym. Bój sie Boga!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 28.06.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 GZ jest NAJTAŃSZYM ŹRÓDŁEM PRZEWODOWEJ ENERGII. quote] NIEPRAWDA, a przynajmniej nie zawsze jest to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.08.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 ja zakładam gaz ale nie dlatego że chcę nim ogrzewać dom, chcę mieć po prostu cieplutką wode bez palenia pod piecem czy też bez elektrycznych podgrzewaczy. Wię na Twoim miejscu chyba bym założyła.Chciałabym jeszcze dodać na marginesie, facet zadał konkretne pytanie a wy głupiutko komętujecie nienawidzę tego, foru powinno się opierać na udzielani konkretnych odpowiedzi a nie na pogaduszkach przekupek na targu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts