Tomik_B 30.08.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Jeszcze rok temu gazonia nawet nie chciała słuchać o dociągnięciu do nas gazu przewodowego. Tym czasem wyrosło tu około 50 domów i nagle zaskoczyli nas decyzją, że gazyfikują. Koszt na 1 dom max 5.000,- zł wraz z instalacją wewnęrzną. Mam obecnie własny zbiornik na PB i gaz kupuje po około 1,- zł. Za poprzedni sezon wyszło mi 2500,- zł za gaz + około 300,- drewno. Czy warto wobec tego przesiadać się teraz na GZ. Kiedy mi się te 5000,- zł zwróci przy takim układzie. Podpowiedzcie, bo mam dylemat. Te 5000,- zł, to chyba jakieś przegięcie. U nas, gazownia (Zgorzelec), też nie chciała słyszeć o budowie sieci (około 1300 m). Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku będziemy mieli GZ. Opłata za przyłączenie około 1000,- zł, a chętnych jest dużo mniej - 15 domów. Cypek, instalacje wewnętrzną Masz chyba? Poszukaj klienta na zbiornik, to Ci się koszty zmniejszą. Może nawet zarobisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.08.2005 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 U nas jest ponad 3 km i dlatego tyle sobie policzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 30.08.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 DEziś się dowiedziałam że na dzień dzisiejszy gaz mogą mi założyć za 4tyś odległość 115m ale będą ciągnąć tylko do mnie a Pani z Gazowni powiedziała jeszcze że oni finansują 75% budowy my 25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 30.08.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 4 tysiące zwrócą się nie wcześniej niż w trzy lata.Z drugiej strony to nie tak długi okres.A poza tym gaz z rury będzie już niedługo dużo droższy bo jego cena jest związana z ceną ropy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 31.08.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 U nas jest ponad 3 km i dlatego tyle sobie policzyli Odległość prawie 3 razy większa, ale i klientów ponad 3 razy więcej. Pazerni są i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 31.08.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 4 tysiące zwrócą się nie wcześniej niż w trzy lata. Z drugiej strony to nie tak długi okres. A poza tym gaz z rury będzie już niedługo dużo droższy bo jego cena jest związana z ceną ropy. Jak juz to szybciej gaz z butli bedzie drozszy gdyz jest bardziej zwiazany z cena ropy gdyz jest jej pochodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts