mobby 23.06.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Od jakiegoś czasu próbuję znaleźć sensowne rozwiązanie pewnego dylematu. Sprawa dotyczy egazminu magisterskiego, składu komisji i ogólnych zasad grzecznościowych, jakie "obecnie" panują. Jeśli promotorem pracy jest kobieta, a pozostała cześć komisji to dwóch mężczyzn to jak należy rozwiązać temat podziękowania Pani promotor ( chodzi oczywiście o kwiaty) po egzaminie : Czy 1. Kwiaty dla całej komisji po ogłoszeniu wyniku 2. Kwiaty dla Pani promotor (" kobiety"), a dla reszty uścisk dłoni 3. Podziekowania słowne dla całej komisji 4. Kwiaty dla Pani promotor przy innej sposobności ( innego dnia) Kiedyś panowała zasada kwiaty dla wszystkich członków komisji, ale po tylu latach to już nie wiem jak powinno się to zrobić "godnie" Proszę Was o opinie Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.06.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 podziękowania dla komisji a kwiaty dla Pani Promotor na osobności zaraz po wyniku i Jej wyjściu z sali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 23.06.2005 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 A jeśli egzaminy trwają okolo 3 godzin to co ? Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 23.06.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Ja 2 razy się broniłam i robiliśmy tak: 1. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba 4 osoby w komisji, w tym kobieta, mężczyzna był przewodniczącym, promotorem też był mężczyzna, kwiaty dostali wszyscy, tak samo jak poczęstunek, ale było nas moze kilkunastu broniących się. 2. 3 osoby w komisji: kobieta przewodniczącą i dwóch mężczyzn (w tym promotor) - jeden bukiet dla przewodniczącej, potem w innej sali kwiaty i poczęstunek (placek, kawa herbata) dla promotora Za każdym razem załatwiliśmy sobie jakąś salę gdzie wszystko można było przygotować i przechować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.06.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Nie pamiętam już procedury przy magisterium, mogę powiedzieć jedynie, jak sprawa wygląda na mojej uczelni przy obronach doktorskich.Komisje są wieloosobowe i każdy po zakończeniu dostaje kwiaty, niezależnie od płci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 23.06.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 A ja sie bronilam tylko raz, ale jedyna kobitka bylam ja Komisja i wszyscy zdajacy to faceci , w pewnym momencie jeden z komisji powiedzial zebym weszla wczesniej, poza kolejnością, bo im sie juz nie chce na samych facetów patrzec jednak mimo ze bylam jedyna kobita to i tak ne dostalam nawet zlamanego gozdzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 24.06.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 a ja byłam tak zdenerwowana, że zupełnie zapomniałam o kwiatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 28.06.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 U mnie praktykowane są kwiaty dla całej komisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts