Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Pozwalam się podzielić moim doświadczeniem :)

http://maps.google.com/maps

Należy wybrać po prawej stronie "Satellite", wpisać TwojeMiasto* Poland (*niestety są tylko te większe na razie: Warszawa, Gdańsk, Kraków, Poznań, Wrocław, Szczecin itd) i potem zoomnąć swoją okolicę (mapę przesuwa się myszką). Pewnie nie wszyscy będą mieli swoje domki, ale... Frajda jest.

I od tej pory patrząc w niebo należy się uśmiechać. W końcu nigdy nie wiadomo...

Pozdrawiam.

Pieczara.

https://forum.murator.pl/topic/35759-smile-you-are-in-satellite-o-ile-akurat-lecia%C5%82-nad-wami/

właśnie mi kolega podesłał ten link, godzinę siedziałęm i oglądałem świat, on też

pięknie, pięknie, jaki zjadacz czasu ten internet

przedwczoraj sie przekonałem, jaki jestem uzależniony, jak interentu cały dzień nie było (awaria). Jak tylko siadałem do komputera (u mnie on chodzi non-stop cały dzień, bo cały czas mam jakąś robotę na tapecie), to w odruchem było włączenie przeglądarki, żeby "zobaczyć co się dzieje" albo "coś sobie poczytać". No i za każdym razem się łapałem, że to robię, bo dostępu nie było. Za to jak się pięknie uwinąłęm z pracą. Wieczorem miałem czas zapalić ognisko i schrupać piwko.

Czego i wam życzę

to co proponuje google łudząco jest podobne do word wind'a

do zassania

a ja moim doświadczeniem sie podziele, tylko, że mam większe :p

http://www.terraserver.com

co do manual, sami sobie powinniscie poradzic.

w ogóle to sporo jest takich serwerów z mapami, ale ten jeden wam powinnien starczyć, jak chcecie to sobie poszukajcie, to nic trudnego.

aaa oczywiscie nie ma sie co łudzić, ze sa to "aktualne" zdjęcia bo własnie przeleciał nad nami satelita ( zarówno na google i terraserver). to działa na troszke innej zasadzie niz pokazują to na filmach.

Ja swoją dziłeczkę też znalazłem :lol: .

Według mnie, zdjęcia zostały zrobione między kwietniem a czerwcem 2002 roku. Wtedy u mnie była tylko góra ziemi z wykopów znajomego (widać ją), a u sąsiada zaorane pole. Do marca nie było ziemi a w lipcu były moje funadamenty.

eeeeeetam......satelita.....

Zdjecia sprzed kilku lat

Fakt - swoja chalupe we wlochach znalazlem ale mnie na dachu nie widac ;) ani jak grla se robie......do d.... takie wynalazki ;)

A juz jadac po mapie w strone nowego domu tylko do rogatek Pruszkowa dotarlem - czyzby chlopcy z miasta wykasowali reszte? ;)

:lol:

A juz jadac po mapie w strone nowego domu tylko do rogatek Pruszkowa dotarlem - czyzby chlopcy z miasta wykasowali reszte? ;)

:lol:

eeee tam to jakieś pomówienia. :)

od razu wykasowali, nam też jest potrzebna znajomość miasta 8)

przynajmniej ja widze ( gdzies tam ) swój dom :D

No niestety ale z Łodzią jest porażka, pokazuje ogólny zarys miasta, ale z zoomowania już nici. Najwyrazniej nie jest to duże miasto :wink: , a ze ma te 800 tys ludzi, kto by sie tam przejmował...
NatkaB,

zlokalizuj i mnie, bo ja nie umiem :cry: :cry: :cry:

Na tych mapkach Kraków od zachodu kończy się na wysokości Błoń :(

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

no to nie mam się po co uśmiechać :wink: