Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

samowola sasiada - klimatyzator - sprawa pilna:)))!!!

Pollyann

Recommended Posts

witam , jestem "szczesliwa" posiadaczka blizniaka o nietypowej strukturze, mianowicie dol jest nasz ,a gora sasiada , kazdy ma oczywioscie swoje niezalezne wejscie i ogrod ze swojej strony... i wlasnie przed chwila na budowie zaintetersowaly mnie dziwne pałąki nad moim drzwiami tarasowymi i od kierownika budowy dowiedzialam sie ,ze to pan sasiad zamontowal sobie klime :evil:

nie jestem pewna czy tak jest ,ale chyba powinien spytac sasiadow z dolu o zgode, przeciez to smierdzi , kapie i szumi,a on to zamontowal w miejscu dla niego niewidocznym i nieodzczuwalnym!!

ostatnio w domu cztreorodzinnym , w ktorym mieszkamy obecnie,pan z parteru chcial zamontowac klimatyzator zewnetrzny i przyszedl poprosil o zgode na pismie , twierdzac,ze jest taki wymog formalny...

no wlasnie i tu moje pytanie ... jest taki wymog czy nie??

bardzo prosze o odpowiedz

pozdrawiam

Pola

jestem wlascicielem dolu, a klimatyzator jest jakby nad moim balkonem ,wiec to chyba jeszcze moja elewacja...

juz pomijam ,ze klimatyzator smierdzi,cieknie itd , to gdyby sie chociaz zapytal co ja nato , przeciez na scianach frontowych budynku nie ma ani tarasow, ani duzych okien, mogl to zalatwic polubownie, a tak bedzie wojna :evil:

Klima ani nie smierdzi ani nie kapie ( pod warunkiem ze prawidlowo zostały odprowadzone skropliny z ejdnsotki wew ) Zatem nie są to argumenty przemawiające za tym aby sasiad twoj zdjął to, Poza tym nie musi sie ciebie pytac o zgode. Jedyna szanas dla Ciebie to halas mozesz swoją niezgode tym umotywować. Ale dopiero gdy on to uruchomi. JEzeli rozmowa z nim nie poskutkuje dzwon na straż miejska i po sprawie.. Wiem z doświadczenia ze zostanie on zmuszony do przeniesienia...Mozesz tez zasugerować to ze klimatyzator, rozumieć jednostka zew. przenosi drgania poprzez prace sprezarki i went. co moze.......