Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeprowadzam się z ....m2 do ....m2.

Recommended Posts

Bardzo mnie ciekawi jaki przeskok jakościowy wykonujemy przy przeprowadzce.

My, żeby nie mieszkać z rodzicami (w pięknych domach), mieszkamy od 9 lat w 36 m2 i pod koniec roku przeprowadzamy się do 220 m2. Sam się zastanaiwam czy to nie za dużo, ale mniej nie dało rady :wink: :D

A jak to było u Was ???

• Odpowiedzi 188
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja z Mężem powolutku zmieniamy przyzwyczajenia.

Pierwsza była kawalerka 20m2; drugie mieszkanko już dwupokojowe 40m2;a nasz domek do którego wprowadzić chcemy się w tym roku ma 140m2.

Zabawna była sytuacja jak po roku mieszkania w kawalerce, przeprowadziliśmy się do mieszkania dwupokojowego i dalej korzystaliśmy tylko z jednego pokoju. Musiało minąć trochę czasu zanim w jednym zrobiliśmy sypialnię a w drugim living room :wink: .

Za kilka miesięcy z 2 pokojów 47 m2 do 110 m2 na dwóch poziomach :D

Strasznie nam już ciasno z 2 dzieci (szczególnie dzieciom).

A kiedy kupowaliśmy mieszkanko prawie 12 lat temu, to takie ogromne było (ale wtedy byliśmy tylko we dwoje), nawet w planie była kawalerka, dobrze że udało się więcej :)

uważam,że "zaszaleliśmi",bo w początkowych planach miało być niewiele ponad 100m

Już na pierwszym spotkaniu architekci robiący dla nas projekt indywidualny skomentowali nasze oczekiwania 120m2, że wszyscy tak zaczynają, a kończą na 150-180m2. Ostatecznie wyszło 176m2, czyli łapiemy się do kategorii "wszyscy". :D

Maciek

A ja w zyciu przezylam najwiekszy szok, jak z 85m (+2piwnice+strych+stryszek) wiec prawie 100 przecioslam sie do 41,5 :o

tragedia do tej pory pozbierac sie nie moge ;)

Na szczescie za 1,5 roku mam nadzieje sie przeniesc do 220 ;)

Aha, po drodze byl jeszcze akademik - 3 osoby (+weekendowi narzeczeni ;) ) w 12m2 - to bylo zycie...

Ja obecnie mieszkam jeszcze z rodzicami i rodzeństwem w 3-pokojowym mieszkaniu w bloku(ok 60m2) :-? Mam już serdecznie dość ciasnoty i tego, że trudno o naprawdę własny kąt :x (5 osób)Nie mieścimy się za bardzo w tym mieszkanku :roll: Jak wszystko dobrze pójdzie(lada dzień ma być pozwolenie na budowę) to w przyszłe wakacje zamieszkam z przyszłym mężem :D w ok 150 m2 - cieszę się z tego OGROMNIE i już nie mogę się doczekać!!! :D :D :D