Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeprowadzam się z ....m2 do ....m2.

Recommended Posts

My podobnie,z 46 do 132( + garaż ale w nim zamieszka samochód jak doczeka przeprowadzki).Pierwsze wspólne mieszkanie to 22 metry,ale jak rodzina powiększyła sie o kolejnego psa to okazało się za mało.Okazało się,ze 46 to też za mało juz teraz,co nasunęlo smutne refleksje na temat naszego samopoczucia gdy zaczniemy kompletować wielodzietną rodzinę :lol: Mam nadzieję,ze dom okaże się w sam raz ale to okaze się najwcześniej w przyszłym roku.

• Odpowiedzi 188
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

A ja miałem taką wędrówke:

ok. 200m2 (dom Dziadków) w Morzyczynie (5lat)->58m2 mieszkanie rodziców w Stargardzie (14lat)->kilka wynajmowanych pokoi podczas studiów w Szczecinie (5lat)->pół niedużej wynajmowanej szeregówki w Londynie (prawie rok) -> mały wynajmowany pokój w Papenburgu (1 rok) -> ok.60m2 wynajmowane mieszkanie w (1,5 roku) Papenburgu->ok.140m2 dom byłej dziewczyny w Stargardzie (1,5 roku na zmiane z mieszkaniem w Niemczech)-> ok. 40m2 wynajmowane mieszkanie w Papenburgu (1,5 roku) -> 48m2 mieszkanie babki narzeczonej w Stargardzie (2 lata na zmiane z mieszkaniem w Niemczech)-> ok. 300m2 wynajęty przez zleceniodawce dom w Papenburgu (1 rok)-> 36m2 własne mieszkanie w Stargardzie (mam je od ponad roku)->ok.200m2 dom kuzynki w Papenburgu (1rok)-> 130m2 własny dom w Morzyczynie (to w przyszłym roku). Po takim "rajdzie" wracam do miejsca urodzenia, a ściślej to 80m obok.

mieszkanie 57-my i 2 dzieci

-"- -"- 96--"-

dom 450 -"-

zaczynam budować dom 180-tylko my

Wszędzie było fajnie ale troche się boje tej nmiejszej powierzchni-co ja zrobię z tymi nagromadzonymi rzeczami,to mi sie nie zmieści w nowym.

A,jak przeprowadziłam sie z 96 do 450 to długo wydawało mi się,że jestem w jakimś pensjonacie,fajne uczucie. :p

mieszkanie 57-my i 2 dzieci

-"- -"- 96--"-

dom 450 -"-

zaczynam budować dom 180-tylko my

Wszędzie było fajnie ale troche się boje tej nmiejszej powierzchni-co ja zrobię z tymi nagromadzonymi rzeczami,to mi sie nie zmieści w nowym.

A,jak przeprowadziłam sie z 96 do 450 to długo wydawało mi się,że jestem w jakimś pensjonacie,fajne uczucie. :p

A przy 450 to bywałaś w kazdym pokoju codziennie..? :o Toż to prawie że hotel... :roll:

No coś ty,nie tylko nie codziennie ale nawet nie raz na miesiąc.Fakt,że przy normalnym trybie życia to ta wielkość jest zupełnie niepotrzebna,tylko masa sprzatania i powierzchni do umeblowania bo korzysta się i tak tylko z paru rzeczy.No ale przygoda była.Teraz marzę wręcz o tym,żeby zacząć budować tę moją Kornelię i tam się gospodarzyć na jednym poziomie.O,ważna uwaga-duże przestrzenie nie sprzyjają zacieśnianiu więzówemocjonalnych w rodzinie,każdy pójdzie gdzieś do swojego i tyle.