ZbyszekO 07.11.2002 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Jak poprawnie powinien być wykonany kosz (chodzi oczywiście o kosz na dachu a nie o śmietnik )? Kosz np. z blachy miedzianej. Konkretnie chodzi mi o mocowanie kosza - łaty i kontrłaty w osi czy po bokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 07.11.2002 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Cześć Rozumiem że kładziesz dachówki.Ja zrobiłem to tak:Przyciąłem deski pod kosz na szerokość kosza (w moim przypadku były to kosze aluminiowe szerokości 50 cm)podczas przybijania kontrłat w koszu 25-26 cm od osi kosza przybiłem kontrłaty a kosz wypełniłem deskami na odpowiednią grubość (grubość wymierzysz sobie przymierzając dachówki)Potem łaty wszystkie które dochodziły do kosza przycinałem pod kątem wzdłuż linii desek wypełnienia kosza.potem do desek mocowałem kosz, w koszu zaznaczyłem sobie linię wg której znaczyłem sobie dachówki do przycięcia.Mam nadzieję że opisałem w miarę jasno.PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts