Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dochodzą do końca

Grzegorz 40

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• rrmi

2928

• Aggi

2330

• zielonooka

1354

• Pawson

1210

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łomatko! To genialne jest wszystko! I wszystko wyjaśnia. depresja remontowa mniej gniecie jak się ma krowę pod głową...

nareszcie jakaś sympatyczna osoba. I poznała się na nas! :D

Pamiętaj kochana, że krowę należy ułożyć tak, aby rogi Cię nie uwierały. Chcesz zastrzyk?

Najlepiej na cyckach, tylko kraniki trza podokręcać, coby moczenia nocnego nie było

Cieszę się, że w końcu zaakceptowaliście swoją odmienność.

Brak poczucia zakorzenienia i brak świadomości odrębności kulturowej (bo tak to przecież trzeba nazwać) jest istotnym czynnikiem utrudniającym kształtowanie postawy otwartosci wobec innych grup.

Nie zapominajcie, że żyjemy w społeczeństwie globalnym i posiadamy pewne cechy wspólne z innymi grupami. Fakt ten trzeba zaakceptować

Dla wielu z was będzie to trudny i bolesny krok i może się wiązac z przezwyciężaniem odruchów wymiotnych, tym niemniej krok ten należy wykonać.

U niektórych z was obserwuję pierwsze próby nawiązywania kontaktów z przedstawicielami innych społeczności (uważam, że słowo "Kultur" byłoby nieco na wyrost). Widzę jak osoby z innych grup próbują nawiązać dialog ekumeniczny. To dobry objaw. Oby tylko nie były to obce elementy usiłujące przeniknąć do waszej grupy celem rozpoznania struktur organizacyjnych. A wszystko to po to aby uderzyć w najwrażliwszy element. Na razie nie widze powodu do obaw. Proponuję okazać pełne zaufanie (równocześnie zachowując pełną kontrolę ich poczynań).

Proszę także nie tracić z oczu głownego celu jaki nam przyświeca

Ostatecznym celem kształtowania umiejętności prowadzenia dialogu jest nabycie kompetencji potrzebnych do skutecznego przeniknięcia do innych społeczności (nie wiem dlaczego znów mam opory przed użyciem słowa "Kultur")

Ja nie nie przenikam! Błąkałam się, ciemno było, światło ujrzałam to przyszłam... na krowie się wsparłam...(że też ja wcześniej nie wpadłam, że cycki takie mientkie...)

Gośka dlaczego Ty od razu z łapami lecisz i nasze krowy po cyckach obmacujesz?! Takie rzeczy to się w wątku u samców robi! Tu jest społeczność (ta kultura rzeczywiście nie przechodzi) seksualnie wstrzemięźliwa. To sprzyja leczeniu.

:D

spóścić z oka i od razu konie z krowami :oops:

inwalidka weś se otymistycznego kunia to i wrok się polepszy :lol:

:o :o :o

Ty, anowi*, albo ty... no... nie tego, ze widzisz kunia co go nie ma,

albo ja juz całkiem ślepa, ze nie widze kunia co jest :-?

spóścić z oka i od razu konie z krowami :oops:

inwalidka weś se otymistycznego kunia to i wrok się polepszy :lol:

:o :o :o

Ty, anowi*, albo ty... no... nie tego, ze widzisz kunia co go nie ma,

albo ja juz całkiem ślepa, ze nie widze kunia co jest :-?

może se oka laską wydziabała ?

Ty, Aggi a ty widzisz kunia gdzie?

O kurna, zapomniałam, ze laskie ci zwineli to jak masz widziec...

a kuń przydłaby sie, moze być nawet osioł, agroturystyke byśmy se rozkrecili