Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dochodzą do końca

Grzegorz 40

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• rrmi

2928

• Aggi

2330

• zielonooka

1354

• Pawson

1210

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a pani chirurg powiedziala ze sobie paznokiec wrasta i ...trzeba bedzie usunąc... paznokiec znaczy :(

zabieg we wtorek a mi juz sie robi niedobrze.... :( :-?

lubie mój paznokieć zaprzyjazniłam sie z nim i bedzie mi go brakować:(

i wogole jak to tak...bez paznokcia? :-? :-? :-?

qi wogole ile czasu minie zanim on odrosnie? :-?

aha. to co mowia w TV zeby za mocno nie obcinac - to prawda - moge potwierdzic z autopsji...

sory że się wtrącę ale niekoniecznie musisz zrywać tem paznokieć. Idź do dobrej kosmetyczki lub specjslistycznej przychodni , teraz zakładaja różnego rodzaju klamry na taki paznokieć która zaokrągla wrastający paznokieć, potem się kilka razy to ustrojstwo podkręca tak żeby paznokieć rosnąc nie wrastał. Zdejmuje się toto po kilku tygodniach jak już ten zdeformowany paznokieć urośnie ponad palec. Oczywiscie jest regularnioe podcinany żeby nie przeszkadzał. Fachowcy z naszej AMG twierdzą że paznokieć zapamietuje kierunek wrastania i zerwanie niewiele pomoże.

Tu masz link do stronki gdzie to dokładnie opisują. http://www.solmed.com.pl/wrastajacy.html

Pozdrawiam i życzę zdrowej nóżki :D

ewusia - dzieki...

ale mi namieszalas teraz :o :wink: :D hmmm... musze dokonac wyboru - chirurg vs kosmetyczka..... :wink: (ale obawiam sie ze doprowadzilam radosnie dla tkiego stanu ze juz tylko chirurg pomoze... :-? moze jak bym od razu poszla a nie liczyla ze sie "zagoi" :( )

(ps. zdrowego kopytka zycz mi - :wink: :lol: )

:D OKi, zdrowego kopytka życzę... mój syn już dwukrotnie przechodził zabieg zrywania paznokcia, po każdym musiał być dwa tygodnie na zwolnieniu bo noga w żaden but nie wchodziła, codzienne moczenie nogi w środkach odkażających, że ból trudny do zniesienia to nie wspomnę... zagojenie rany trwa około miesiąca. Za pierwszym razem pełne zerwanie a za drugim tylko wycinanie klina wg nowszej metody. Konsekwencje te same. Teraz - ponieważ sytuacja się powtarza szykuje się na te klamry...