Pawson 30.07.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 selimm napisał: Pawson -jak tam ta mucha hiszpańsko działo na ten twoj zwis ??? to to była zagraniczna mucha ?? a nie zwykła krajowa mucha na dziko ups... spytaj się rrmi bo ja dostała dzisiaj w kanapce od mnie szarmancki chciałem być ... a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 30.07.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 selimm napisał: Pawson -jak tam ta mucha hiszpańsko działo na ten twoj zwis ??? No widzę Seluś żądełko na swoim miejscu Nie sponiewierali Cię tam jak w Bieszczadach Nikt tak pić nie umie jak gorole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.07.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Pawson napisał: ups... spytaj się rrmi bo ja dostała dzisiaj w kanapce od mnie szarmancki chciałem być ... a co ladne jaja Masz przerabane , teraz juz wszystko rozumiem , jak co z tego wyjdzie to bedziesz chowal jak swoje Jak nazwiemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.07.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 rrmi napisał: Pawson napisał: ups... spytaj się rrmi bo ja dostała dzisiaj w kanapce od mnie szarmancki chciałem być ... a co ladne jaja Masz przerabane , teraz juz wszystko rozumiem , jak co z tego wyjdzie to bedziesz chowal jak swoje Jak nazwiemy ? "tradycja" piękne imie dla dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.07.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 tym razem 3małem fason piwko wieczorkiem i nyny rano jeziorko - zimna woda ..czulem sie jakbym w stado pokrzyw wlazł cy ktos wi- co kijanka robi z ogonem jak sie w zabe zamienią ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 30.07.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 selimm napisał: tym razem 3małem fason piwko wieczorkiem i nyny rano jeziorko - zimna woda ..czulem sie jakbym w stado pokrzyw wlazł cy ktos wi- co kijanka robi z ogonem jak sie w zabe zamienią ??? Pifko słownie jedno ? O żesz , ale sie porobiło " Tradycja " to rzeczywiście pasowne imię dla dziewczynki A krzestnych już macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 selimm napisał: cy ktos wi- co kijanka robi z ogonem jak sie w zabe zamienią ??? służę: Kijanka - postać larwalna płazów. Po pewnym czasie przekształca się w dorosłego płaza, jednak przed całkowitym przeobrażeniem fizycznym, prezentuje wiele cech typowych dla ryb - prowadzi wodny tryb życia, porusza się, odżywia i wygląda podobnie do ryby, oddycha skrzelami, ma ogon pionowo otoczony płetwą, stanowiący główną siłę napędową. Po wylęgu są one zaopatrzone w specjalne narządy, które służą im do przymocowywania się do różnych przedmiotów, co ma je zabezpieczyć przed upadkiem na dno. U płazów ogoniastych jest to narząd balansyjny zwany narządem Rusconiego, a u płazów bezogonowych jest to podkowiasta przylga. Rozwój larw płazów ogoniastych i bezogonowych przebiega odmiennie. Kijanki płazów ogoniastych przypominają wyglądem postać dorosłą, natomiast kijanki płazów bezogonowych zupełnie różnią się wyglądem i budową ciała od postaci dorosłej. Aparat gębowy kijanek płazów ogoniastych jest podobny, jak u postaci dorosłej, u kijanek płazów bezogonowych znacznie różni się budową. Kijanki płazów ogoniastych przez cały okres rozwoju oddychają skrzelami zewnętrznymi, kijanki płazów bezogonowych tylko w początkowych stadiach rozwoju oddychają skrzelami zewnętrznymi, później skrzelami wewnętrznymi i spiraculum. U kijanek płazów ogoniastych widoczne są 2 pary kończyn, przy czym najpierw rozwijają się kończyny przednie, u płazów bezogonowych obie pary kończyn rozwijają się równocześnie, ale widoczne są tylko kończyny tylne, gdyż przednie ukryte są w komorze skrzelowej. U kijanek płazów ogoniastych występują narządy linii bocznej i fałdy płetwy ogonowej, u kijanek płazów bezogonowych brak tych narządów. Ogon kijanek płazów bezogoniastych zanika podczas metamorfozy, u płazów ogoniastych pozostaje przez całe życie. Kijanka płazów ogoniastych rośnie przez cały czas, aż do przeobrażenia, natomiast kijanka płazów bezogonowych przestaje rosnąć na długo przed przeobrażeniem w postać dorosłą. Ogólnie można powiedzieć, że kijanki płazów bezogonowych znacznie bardziej różnią się budową od postaci dorosłej i przeobrażenie (metamorfoza) jest u nich znacznie głębsze. of kors z pamięci pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Cześć Selimm. Kope lat No to co z tym ogonkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.07.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Maxtorka napisał: " Tradycja " to rzeczywiście pasowne imię dla dziewczynki A krzestnych już macie ? a kto mowi , ze to dziewczynka? Ty na Matke krzesna chyba powinnas , z Selem Jakis taki porzadny sie zrobil Te , a co robiles tym kijankom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.07.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Maxtorka napisał: [ A krzestnych już macie ? ja mam pomysł na krzestną ... oczywiście pod warunkiem że lubisz dawać drogie prezenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.07.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Pawson - miejsce na dzienniki z budowy jest gdzie indziej !!!! No i zacząłeś dodać , że pisałeś z pamięci ... komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 30.07.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Pawson napisał: Maxtorka napisał: [ A krzestnych już macie ? ja mam pomysł na krzestną ... oczywiście pod warunkiem że lubisz dawać drogie prezenty hihihi drogie też ( i dostawać ofkors tysz ) I lubię sprawiać radość To co , jesteśmy po słowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 30.07.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Selimek wrocil z wczasów!!!!!! zaraz przyjdzie i pokaze co nam ładnego kupił jako "pamiotka z wychodka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 30.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Czy Sel wrócił w niechcianej ciąży??? Sorry, że obcesowo pytam, ale nie chce mi się za dużo czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 30.07.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Aggi napisał: Czy Sel wrócił w niechcianej ciąży??? Sorry, że obcesowo pytam, ale nie chce mi się za dużo czytać nie wiem nic nie mowi.... a wogole ciaza selimma mnie nie interesuje... ja chce prezent!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.07.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 jak co to ja porod odbiore cesarke moge zrobic nawet Tylko kto Mu da nar -koze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 30.07.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 rrmi napisał: Tylko kto Mu da nar -koze ? Może Długi jak wróci Jedną kozę juz oddał , nową sobie przywiezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 31.07.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 A ja slyszalem, ze kijankom ogony zamieniaja sie w... zadlo (ale fajnie mi sie to napisalo, w razie czego powiem, ze ktos nie zrozumial ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.07.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ciekawe czy nasz Kot jak uzadli to na smiertelnie czy nie? Znaczy chcialabym wiedziec jak jadowity jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 31.07.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 rrmi napisał: Ciekawe czy nasz Kot jak uzadli to na smiertelnie czy nie? Znaczy chcialabym wiedziec jak jadowity jest To chyba byłby pierwszy jadowity kot na świecie. Może nie ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts