kciuk 24.06.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Mapa do celów projektowych - jaki okres ważności?Chcę zrobić przyłącze wody do budowanego domu i okazuje się po rozmowie z projektantką, iż mapa do celów projektowych jest ważna tylko rok czasu. A mnie brakło trzech miesięcy - mapka z marca 2004 roku.Jak to jest z okresem ważności tejże mapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 25.06.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Tak to jest ,że co starostwo to inny okres ważności. Najlepiej dowiedzieć się tam gdzie budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaruś 26.06.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 generalnie mapa do celów projektowych nie ma terminu ważności.Może być nieaktualna dzień po wykonaniu (jeżeli w zakresie mapy coś zostało wykonane - przyłącze, fundament itp, a geodeta naniósł na mapę).Równie dobrze może być aktualna przez 2 lata.Najlepiej zapytać się w Powiatowym Zespole Uzgadniania Dokumentacji Projektowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 26.06.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Mój geodeta twierdzi, że mapki ważne są 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaruś 27.06.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Mój geodeta twierdzi, że mapki ważne są 2 lata Radzę zmienić geodetę, takie twierdzenie nie ma umocowania prawnego na 100%. Jeszcze raz radzę sprawdzić aktualność mapy w ZUDP, ominie Cię niemiła niespodzianka podczas zatwierdzania projektu w ZUDP i później w starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 27.06.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jeszcze 2 lata temu takie mapki były ważne 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 27.06.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 a ja jutro odbieram mapkę i z tego co pamiętam to mówił mi geodeta coś o 3 miesiącach, potwierdze to jutro.hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 28.06.2005 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 coś o 3 miesiącach czym klient wie ze okres jest krotszy tym wiecej wykona tych mapek przed okresem budowy a geodeta tylko na to czeka !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 zgadzam sie z czarusiem - uwazam ze ma racje ...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 28.06.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 U mnie akurat ilość mapek nie wpływała na cenę, co z tego że mam ich bez liku skoro okres ważności jest krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts